Lees hier de beste tips voor een vakantie Languedoc-Roussillon met Vacansoleil.

10 tips voor bezienswaardigheden in Languedoc-Roussillon!

Languedoc-Roussillon heeft van alles te bieden!

Eén van de populairste regio’s in ons aanbod: Languedoc-Roussillon. Lekker zuidelijk, dus warm. En de grote trekpleister van Languedoc-Roussillon is natuurlijk de zee met de fijne kust. Kinderen kunnen volop spelen op het zandstrand. Maar… in deze regio is nog veel meer moois te zien!

Hier tref je de 10 absolute tips voor een vakantie in Languedoc-Roussillon.

#1 Terug in de tijd in Carcassonne

Waan je in de tijd van ridders en prinsessen en bezoek de vestingstad Carcassonne. Via toegangspoorten wandel je naar binnen en dan sta je ineens mídden in de stad. De hele stad ademt een Middeleeuwse sfeer. Een must is het kasteel. Want vanaf dit punt heb je magisch uitzicht.
Tip: Neem vooral de tijd voor een bezoekje aan deze stad. Wanneer je ook gaat, het is hier altijd druk (het is immers een top uitje). Ben je op vakantie met hele jonge kinderen? Een kinderwagen is hier niet ideaal. Bovendien mag je die niet mee het kasteel in nemen. Dus: neem een draagzak mee voor een comfortabel bezoek!

Carcassonne is een van de leukste uitstapjes tijdens je vakantie in Languedoc-Roussillon.

#2 Op mini-citytrip in Montpellier

Montpellier is ontzettend leuk! De stad is vrij compact en daarom prima te voet te ontdekken. Kuier door de smalle straatjes, snuffel in de winkeltjes en geniet van de straatmuzikanten op Place de la Comédie.
Tip: Steek het grote, centrale plein Place de la Comédie over. Dan kom je uit bij een park met speeltuin. Dit park (Esplanade de Charles de Gaulle) is heerlijk om te picknicken. En de kinderen kunnen er uitstekend spelen.

Montpellier is een van de leukste uitstapjes tijdens je vakantie in Languedoc-Roussillon.

#3 Het charmante Béziers

Niet al te groot, maar wel heel mooi: het plaatsje Béziers. Het heeft een indrukwekkende kathedraal met een prachtig uitzicht. Ga ook naar de foodmarket ‘Les Halles’. Daar kun je allerlei verse producten kopen. Je dag sluit je op deze markt af met een verse lunch.
Tip: Neem ook wat lekkers mee van de markt, voor ’s avonds op de veranda van je stacaravan!

Beziers is een van de leukste uitstapjes tijdens je vakantie in Languedoc-Roussillon.

#4 Dwalen door de straatjes van Collioure

Collioure is een lieflijk kustplaatsje dat je tijdens je vakantie gezien móét hebben. Het middelpunt van dit stadje valt meteen op: hét kasteel. Bezoek je dit kasteel? Dan maak je vanaf het fort fantastische foto’s van Collioure. Logisch dat veel kunstenaars dit plaatsje hebben gebruikt als inspiratiebron voor hun kunstwerken.
Tip: Plan vooraf je bezoek aan Collioure en reserveer een boottocht vanaf het haventje van deze plaats. Dobberen met een wijntje in je hand en genieten!

Collioure is een van de leukste uitstapjes tijdens je vakantie in Languedoc-Roussillon.

#5 Wandelen door Gorges de la Fou

De kloof van Gorges de la Fou, uitgesleten door de rivier La Fou. Op sommige plekken is de kloof slechts 80 cm breed. Volgens de legende zouden heksen en kwade geesten zich schuilhouden in deze kloof… Maar natuurlijk durf jij de wandeling door de kloof wel aan! Je stapt over stevige, aangelegde paden. En je krijgt bij aanvang een helm mee. Die beschermt je wel tegen de geesten ? De tocht bedraagt 1,5 kilometer.
Tip: Neem je fototoestel mee of zorg dat je genoeg ruimte hebt op je smartphone met camera. De wandeling door de kloof levert op sommige plekjes de mooiste kiekjes op. Is het warm? Neem voor de zekerheid een vestje mee. In de kloof is het zo’n 10 graden koeler.

Gorges de la Fou is een van de leukste uitstapjes tijdens je vakantie in Languedoc-Roussillon.

#6 Klimmen bij het Kasteel van Peyrepertuse

Het Kasteel van Peyrepertuse is één van de grootste kastelen van de regio en ligt hoog op een rots van wel 300 meter lang. Er is een hoger en lager gelegen gedeelte, die met elkaar zijn verbonden met een lange rotstrap. De klim naar boven duurt zeker 20 minuten en is niet geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn. De tocht (en het uitzicht!) is wel zeker de klim waard!
Tip: Draag stevige schoenen voor de steilere stukjes en bezoek in de buurt ook de ruïnes van Queribus. Bovenaan de top van het kasteel kan het trouwens waaien, dus een vestje of sjaal is hier ook aan te raden.

Kasteel van Peyrepertuse is een van de leukste uitstapjes tijdens je vakantie in Languedoc-Roussillon.

#7 Flaneren door Nîmes

Het plaatsje Nîmes zit boordevol historie. Eén van de hoogtepunten is Maison Carrée, een romeinse tempel die volledig gerestaureerd is. Meer Romeinse overblijfselen vind je in de Arena, een super goed bewaard amfitheater uit het oude Romeinse rijk. Maak een wandeling door deze levendige stad, ontdek alle Romeinse overblijfselen en geniet van de gezelligheid. Doordat het grootste deel van het centrum autovrij is kun je in deze stad heerlijk flaneren!
Tip: Houd tijdens al dat slenteren je ogen open om de gezelligste terrasjes te spotten. Want Nîmes is de place to be om te genieten met een koel drankje en smakelijke hapjes. Kun je meteen weer opladen om de rest van Nîmes te ontdekken.

Nimes is een van de leukste uitstapjes tijdens je vakantie in Languedoc-Roussillon.

#8 Plonzen in Aqualand

Willen jouw kinderen helemaal los gaan in het water? Ga naar Aqualand in Saint-Cyprien! Hier racen kids van spectaculaire glijbanen, duiken ze in verschillende zwembaden en relax jij in de tussentijd languit in de zon of onder een parasol.
Tip: Vertrek direct na het ontbijt naar Aqualand, want hier houden alle kinderen het gemakkelijk de hele dag uit!

Aqualand is een van de leukste uitstapjes tijdens je vakantie in Languedoc-Roussillon.

#9 Proef de Catalaanse sfeer in Perpignan

In de gezellige stad Perpignan – die vroeger bij Catalonië hoorde – zijn de Catalaanse invloeden nog goed zichtbaar. Zo tref je hier veel terrassen, zoals aan het centrale plein ‘Place de la Loge’. De stad is één van de warmste steden van Frankrijk. Heel fijn dus dat er zoveel terrasjes zijn om te rusten met een koel drankje!
Tip: Bewonder in Perpignan ook alle oude gebouwen. Zoals de kathedraal met gietijzeren klokkentoren, Le Campo Santo en het Castillet.

Perpignan is een van de leukste uitstapjes tijdens je vakantie in Languedoc-Roussillon.

#10 Wijntjes slurpen bij de wijngaard

In deze regio kun je er niet omheen: de wijngaarden. Waar je ook rijdt, óveral kom je velden met druiventrossen tegen. De lekkerste wijntjes vind je bij de wijngaard zelf! Aan de weg zie je de borden al staan waarop de wijngaarden zijn aangegeven. Volg een bordje en je komt uit bij de wijngaard inlcusief winkeltje!
Tip: Heb je een sappig wijntje gevonden? Neem een flesje mee voor op je camping.

De wijngaarden is een van de leukste uitstapjes tijdens je vakantie in Languedoc-Roussillon.

In regio Languedoc-Rousillon in Zuid-Frankrijk heeft Vacansoleil bijna 40 campings. Genoeg keuze dus voor een vakantieplekje dat helemaal bij jou past! Zou u graag nog eens verder oriënteren voor campings in Frankrijk? Klik dan op de link voor alle campings in Frankrijk voor ons gehele assortiment.

Andere blogs over tips in Frankrijk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *