5x bijzondere tips voor de Costa Brava van Vacansoleil!

5x Doen aan de Costa Brava ☀

Denk je bij de Costa Brava meteen aan strand, Barcelona en bruisende clubs? Deze Spaanse regio heeft nog veel meer te bieden! Ontdek 5 bijzondere musts voor een topvakantie aan de ruige Costa Brava-kust.

1 Op de fiets naar Begur

Helderblauw water, een prachtig rotsstrand en pittoreske stadjes. De baaien van Begur aan de Costa Brava zijn van idyllische perfectie. Ook de strandbarretjes zijn hier hemels. Onze tip? Pak de fiets! En vraag op camping Interpals naar de kant-en-klare fietstochten die je naar Begur leiden.

> Camping in de buurt: Interpals

. De baaien van Begur aan de Costa Brava zijn van idyllische perfectie.

2 Vissen spotten bij Iles Medes

Maak vanuit dorpje L’Estartit een boottocht naar Iles Medes, een eilandengroep vlak voor de kust. Je kunt een gewone boot nemen óf per ‘submarine’ gaan. Dit is geen echte onderzeeër, maar een boot met een glazen bodem. Aan boord zie je zo de onderwaterwereld! Hoeveel verschillende vissen spotten jullie?

3 Heerlijk eten in El Raco in Palamos

Vismarkt. Vissersmuseum. Visrestaurants… Het charmante stadje Palamos is door zijn jarenlange visserijtraditie één groot visparadijs. Niet zo’n fan van vis? Bezoek dan restaurant ‘El Raco’. Een diner in dit Mediterrane pizzarestaurant is de perfecte afsluiting van je bezoek aan Palamos. Je dineert daar namelijk met uitzicht op de haven! Naast pizza serveert El Raco ook andere gerechten, zoals pasta en crêpes.

> Camping in de buurt: King’s

. Een diner in dit Mediterrane pizzarestaurant is de perfecte afsluiting van je bezoek aan Palamos aan de Costa Brava.

4 Duiken bij Cap de Creus

Het walhalla voor duikers en snorkelaars, dat is nationaal park Cap de Creus. Boven water heeft het park een indrukwekkend rotsachtig maanlandschap. Voor duikers ligt de pracht echter onder water. Daar zie je het kleurige koraal, sierlijke anemonen en complete scholen visjes. Heb je altijd al eens willen duiken? Op camping Sant Miquel krijg je les bij een gekwalificeerde duikschool voor je onder water gaat.

5 Shoppen in Gerona

Voor een dagje shoppen hoef je niet per se naar Barcelona. Gerona heeft een verrassend gezellig centrum! La Rambla de la Libertad is de gezelligste winkelstraat van de stad. Hier vind je talloze boetiekjes en levendige terrassen. En een echte must is de Mercado de las Ribes del Ter. Elke dinsdag- en zaterdagochtend verandert dit rustige stadspark in een bruisende markt met tweehonderd kraampjes. Hier shop je de lokale specialiteiten, zoals Ibericoham, groenten en fruit, en ook een leuke handtas of sandaaltjes!

> Camping in de buurt: Eurocamping

Wil je meer weten over de Costa Brava en alle Vacansoleil-campings in deze regio? Ontdek de regio op onze website.

Voor een dagje shoppen hoef je niet per se naar Barcelona. Gerona heeft een verrassend gezellig centrum!

Lees ook dit blog over de Costa Brava:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *