5 tips voor de herfstvakantie

De eerste vakantie van het nieuwe schooljaar is alweer in zicht! Vanaf 15 oktober hebben de eerste scholen lekker een weekje vakantie. Ben je op zoek naar een leuk uitstapje met het hele gezin? Bekijk dan onze volgende 5 tips!

1. Plopsa Indoor in Hasselt

Met de herfstvakantie komt helaas ook het soms onvoorspelbare herfstweer. Buitenactiviteiten zijn dan niet altijd zonder risico. Wil je geen nat pak halen of in de frisse wind lopen? Ga dan naar Plopsa Indoor in Hasselt! Het park is ideaal voor kinderen tussen 2 en 8 jaar. Naast de attracties zijn er ook diverse shows te zien. Beleef bijvoorbeeld de dolle fratsen van Bumba, Bumbalu en al hun vriendjes… Leuk, toch?!
Camping in de buurt: Camping Gulperberg Panorama

Slecht weer? Ga naar Plopsa indoor in Hasselt! Bekijk alle herfstvakantie-tips op ons blog.

2. Museumkidsweek: Zeeuws Museum

De herfstvakantie (15 t/m 30 oktober) is al voor het tweede jaar op rij omgetoverd tot Museumkidsweek! Zo worden er bijvoorbeeld in het Zeeuws Museum veel activiteiten georganiseerd speciaal voor kinderen. Je kids kunnen meedoen aan de ‘mummiemiddag’, mogen proefjes uitvoeren als kleine professors, of maken helemaal zelf vuurvliegjes en nachtvlinders die echt licht geven! Deelname kost een paar euro of is soms zelfs helemaal gratis!
Camping in de buurt: Camping Scheldeoord

Genieten van alle musea in Zeeland op camping Scheldeoord. Bekijk alle herfstvakantie-tips op ons blog.

3. De avonturen van Kuifje in Parijs

Kuifje, wie kent hem niet? De dappere reporter, zijn trouwe hondje Bobbie, kapitein Haddock… Ze zijn de grootste creaties van Georges Remi, beter bekend als Hergé. In het Grand Palais in Parijs is zijn werk te bewonderen. Ontdek de fantastische wereld van één van Europa’s grootste striptekenaars. Een tentoonstelling vol verrassingen!
Camping de buurt: Camping Iris Parc Le Chêne Gris

Ga naar Kuifje in Parijs! Bekijk alle herfstvakantie-tips op ons blog.

4. Oktoberfeesten in Sittard

Natuurlijk, de kinderen moeten het altijd naar hun zin hebben op vakantie, maar wat als je dit plezier wilt combineren met andere activiteiten? Dat kan op de Oktoberfeesten in Sittard! Het kloppend hart van dit festival is de kermis met maar liefst 65 attracties! Voor de echte durfals, maar ook voor de wat kleinere kinderen is er van alles te doen. En, voor volwassenen zijn er vier grote feestpaviljoens. Proost!
Camping in de buurt: Camping de Leistert

Kermis in Sittard tijdens de oktoberfeesten! Bekijk alle herfstvakantie-tips op ons blog.

5. Explora, kindermuseum in Rome

Het Explora Kindermuseum in Rome is een spectaculaire ‘interactieve speelstad’ waar kinderen alles kunnen ontdekken over het dagelijkse leven, de maatschappij, natuur en communicatie. Alles is op kinderhoogte gemaakt, dus de kinderen kunnen zelf overal bij. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zelf aan de slag met het uitvoeren van verschillende onderzoekjes en experimenten óf kunnen ze spelen met de wind en een heuse treinmachinist worden! Een tip: bezoek het museum op donderdag, dan zijn de kaartjes goedkoper!
Camping in de buurt: Camping Fabulous

Word treinmachinist in Rome! Lees deze en andere tips voor de herfstvakantie op het Vacansoleil Blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *