Ook wij maken wel eens een blunder... De leukste vakantieblunders lees je het op het Vacansoleil blog.

Vergeten voorwerpen, taalblunders en haastige flaters: onze vakantiebloopers

De zomerzon brandt. Het zweet breekt je uit. Je hoofd is zo rood als een kreeft. Nee, het komt niet door de hitte, maar door die flinke blooper die je zojuist op je naam hebt gezet! Al ben je nóg zo’n ervaren kampeerder, blunders maken we allemaal wel eens. Ja, ook de medewerkers van Vacansoleil kunnen er wat van. Een overzicht van een aantal gênante situaties van onze collega’s!

“….maar nu vergeten we het echt noooit meer!”

Oeps, vergeten…

Veel blunders vallen in de categorie ‘oeps, vergeten’. Zo vergat Rogier zijn paspoort toen hij met het vliegtuig op vakantie ging, liet Tessa haar wereldstekker thuis toen ze naar Malta vloog en vergat Anke haar portemonnee tijdens een dagje uit. Tja, dat ontdekte ze pas na anderhalf uur rijden. Dat doe je nooit meer, denk je dan. Maar het overkwam Anke nóg eens tijdens haar vakantie op Sicilië. Oeps.

 

 Oeps iets vergeten in te pakken, een veel voorkomende blunder van het onze collega's. Meer lezen? Bekijk dan het Vacansoleil blog.

Ehm, wat bedoel je?

Op vakantie naar het buitenland? Dan krijg je te maken met een andere talen en culturen. Soms leidt dat tot flinke verwarring. Een salade bestellen in een Frans restaurant, hoe moeilijk kan het zijn? Eén van onze collega’s dacht dat ze een basic salade bestelde, al waren niet alle ingrediënten even duidelijk. Maar goed, hij stond bovenaan de menukaart en daar staan de doorsnee salades met ‘normale’ ingrediënten. Toch? Nou niet dus! Niet veel later serveerde de ober een prachtige salade bedekt met…lever! Bon appétit!

Houd de dief!

Ook Ellen had moeite met de gebruiken van een andere cultuur. Zo beschuldigde ze haar Italiaanse buurman van de diefstal van haar fiets. Het was alleen nooit zijn bedoeling geweest om haar fiets te stelen; hij had ‘m enkel even geleend om verse broodjes te gaan halen.

                “Het was een heerlijke fles visbouillon die ik naar binnen klokte!”

Haastige spoed is zelden goed

In de haast maken we allemaal wel eens fouten. Hier kan Martijn over meepraten. Toen hij op vakantie was, trokken ze er met de auto een dagje op uit. Maar eerst nog even snel de supermarkt in om melk te halen. Toen hij enigszins buiten adem terug de auto in sprong, pakte hij meteen een slok. Toen kwam hij erachter dat het geen melk was, maar visbouillon! Binnen twee tellen stond de deur van de auto weer open!

“Nu kan ik er om lachen, toen was het echt een drama.”

Een goed begin is het halve werk

Een goede voorbereiding is wel zo handig als je op vakantie gaat. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat je een maand te vroeg op het vliegveld staat (collega Wilko)! Ook Nienke was niet goed voorbereid op haar backpack avontuur in Italië. Zo was ze te laat met het zoeken van een camping of hotel en moest ze samen met een vriendin buiten slapen op een bankje. En of dat nog niet erg genoeg was werd ze de volgende dag weggestuurd door de politie!

Zo, wij zijn met de billen bloot gegaan, nu jij! Deel jouw grootste vakantieblooper in een reactie onder dit bericht of vertel het ons op Facebook.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *