Ben je in Kroatië? Vergeet dan geen flesje wijn of olijfolie. Meer weten over Culinair Kroatië? Lees dan het Vacansoleil blog.

Culinair genieten in Kroatië

Vacansoleil-blogger Johanna ging naar Kroatië en genoot van het eten en drinken. Lees hieronder haar beste tips voor een vakantie naar Kroatië.

Wat ik misschien wel het aller-allerleukste vind aan vakantie-vieren is dat je, anders dan thuis, flink de tijd neemt om lekker te eten. Dat begint al ’s ochtends bij het ontbijt. Halverwege juli ging ik

met man en ons dochtertje van 1 naar Camping Park Umag in Kroatië. Op deze camping bevinden zich meerdere bakkerswinkeltjes. Driemaal raden waar ik ’s ochtends man en dochter naartoe stuurde!

Ontbijten met verse broodjes, met beleg dat we kennen van thuis en wat in de campingwinkel verkrijgbaar is. Een gekookt eitje, een versgeperst sapje en vers fruit bij de groenteboer vandaan.

“Onze ochtenden waren echt genieten op de veranda van onze stacaravan!”

Vanaf de veranda van onze Tahiti-stacaravan hadden we uitzicht op zee en zaten we zo een uur te genieten van ons ontbijt. Met de Telegraaf erbij!

Stel je dieet maar uit!

Mocht je van plan zijn naar Camping Park Umag te gaan dan is het belangrijk om te weten dat je eventuele diëten uit moet stellen tot na je vakantie. Op deze camping zijn namelijk verschillende goede restaurants en eettentjes. Daarnaast kun je voor een cocktail met een snack terecht in de verschillende beachbars die over de camping verspreid zijn. In je stacaravan kun je prima zelf koken, maar waarom zou je als je op tien minuten lopen zulke goede eetgelegenheden hebt? Ik zal dan ook eerlijk bekennen dat wij bijna iedere avond uit eten zijn geweest tijdens onze vakantie. In vergelijking met Nederland betaal je in Kroatië redelijke prijzen voor flink gevulde borden met overheerlijk eten. Zeker de moeite waard!

Uiteten met het hele gezin in Kroatië. Lees er alles over in ons blog!

Varken aan het spit

Als je de camping verlaat valt er ook genoeg te beleven op culinair vlak. Kroatië staat niet bekend om ‘de Kroatische keuken’. Het is meer een mengelmoes van allerlei verschillende keukens uit landen om Kroatië heen. Istrië is ook erg divers, al vind je er ook veel Italiaanse invloeden. In plaatsen als Novigrad en Porec zijn tal van restaurants te vinden. Sommigen adverteren met ‘Tourist Menu’, waardoor je zeker weet dat er eten geserveerd wordt van een Europese kaart. Leuker is het om ergens langs de kant van de weg te gaan eten. ’s Ochtends worden hier al varkens aan het spit geregen, die vervolgens de hele dag gerookt worden. Waarna je ’s avonds kunt smullen van deze delicatesse. Let overigens wel goed op waar je gaat eten als je kinderen hebt die nogal dierenvrienden zijn. Wij spotten namelijk op meerdere plaatsen kinderboerderijen (Mini Zoo’s) waar je hele schattige varkentjes zag rondlopen, maar waar je ook varken van het spit kon nuttigen. Wedden dat je kinderen spontaan vegetariër worden wanneer ze eerst die schattige biggetjes hebben zien lopen?

Culinaire verrassing in Kroatië: varken aan het spit. Je ziet het daar bij veel restaurants. Je leest er meer over in ons blog!

Flesje olijfolie en flesje wijn

Een bezoek aan Istrië is niet compleet zonder een fles olijfolie en een fles wijn gekocht te hebben. Deze streek staat bekend om z’n wijngaarden en olijfboomgaarden en de kwaliteit van deze wijnen en olijfolies is dan ook erg goed. In toeristische plaatsen zoals Novigrad vindt je veel van deze wijnen en olijfolies, maar beter koop je deze ergens langs de kant van de weg. Dan weet je zeker dat je olijfolie koopt dat 100% Kroatisch is. Bovendien scheelt het vaak ook in prijs ten opzichte van de toeristenwinkeltjes in de steden.

Wil je ook culinair genieten in Kroatië? Vacansoleil heeft een grote keuze aan campings in Kroatië, hier staan ze op een rijtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *