Dolenthousiast over Toscane

Toscane is één van de populairste vakantiegebieden. Dit jaar ging collega Anke deze regio ook ontdekken. Lees hieronder haar verhaal!

Op vakantie naar Toscane.

De laatste jaren lijkt het wel of iedereen die ik ken op vakantie naar Toscane gaat. En echt iedereen keert dolenthousiast terug. Drie keer raden waar wij deze zomer op vakantie gingen. Juist. Naar camping Park Albatros. Samen met manlief en zoontje (1) naar de Toscaanse kust.

Ik koos de bestemming, mijn man de accommodatie: een Ottawa bungalowtent. Best spannend -géén luxe stacaravan dit jaar- maar een compleet ingerichte tent. Voor de echte kampeerders is dat natuurlijk pure luxe, ik moest even wennen aan het idee. Of zo’n tent en Toscane me konden bekoren? Lees maar verder!

Eten en drinken in Toscane

Een van de redenen waarom ik dol ben op Italië? De keuken. En dan zit je in Toscane helemaal goed. Op Park Albatros heb je veel keuze in restaurants, maar ik vond het ook leuk om buiten de camping te eten. Met een actieve dreumes die niet lang stil wil zitten is uitgebreid dineren voorlopig verleden tijd. Daarom gingen we naar pizzeria Al Tramonto schuin tegenover de camping. Heerlijke pizza’s én speelgelegenheid voor kinderen, ideaal dus!
Als je naar Italië gaat, kan je natuurlijk niet thuiskomen zonder een flesje olijfolie en een flesje wijn. Op de camping boekten we een proeverij bij Il Falcone, een wijngaard boven op een heuvel. Het uitzicht op de omgeving? Echt fantastisch. Misschien waren de wijntjes hierdoor nóg lekkerder. Hoe dan ook, wij keerden niet met lege handen thuis!

Uitzicht op de wijngaarden van Il Falcone in Toscane. Lees er meer over in ons blog!

Florence, Pisa en Lucca

De steden Florence, Pisa en Lucca stonden op ons must-see-lijstje. Oké, je moet er een stukje voor rijden, maar wat zijn die plaatsen prachtig! We nemen op vakantie altijd een reisgidsje mee. Daar staan vaak leuke wandeltips in. Zo maakten we een geweldige stadswandeling in Florence. Al struinend belandden we op Piazza San Spirito, een gezellig autovrij plein waar je lekker kunt lunchen. Uiteraard passeerden we ook de Dom en de beroemde Ponte Vecchio. Erg mooi!

Volop genieten in Florence. Lees er alles over in ons blog!

Fotomodel bij de Toren van Pisa

Pisa en Lucca hebben we gecombineerd. ‘s Ochtends reden we naar Lucca, een superleuk stadje. De binnenstad is helemaal autovrij: prettig verdwalen dus door al die kleine mooie Italiaanse straatjes. En je komt er heel wat fietsers tegen. Na een ochtendje genieten koersten we naar Pisa. Eerlijk is eerlijk, we kwamen vooral om de toren te zien. Nooit geweten dat er zo’n prachtige gebouwen omheen staan. Erg grappig om alle mensen te zien die een foto maken om de toren tegen te houden. Ook wij poseerden heel gewillig. Je bent toerist of je bent het niet 😉

Fotomodel staan in Pisa. Bekijk alle tips in het ons blog.

Mooie dorpjes in de omgeving

Door de slaapjes van mijn zoontje konden we niet altijd lange autoritten maken. Daarom bezochten we ook een aantal kleine plaatsjes in de directe omgeving. Zoals Follonica, een leuke badplaats. Neem je zwemspullen mee want het strand is erg mooi. Genieten doe je ook in Piombino, een leuk stadje om eens doorheen te wandelen en een ijsje te eten. In Campiglia worden je kuiten getest, want dit is behoorlijk steil. Maar wat een uitzicht!

Mooi plaatsje in Toscane: Piombino. Bekijk alle tips in het Vacansoleil Blog.

Op de camping

Camping Park Albatros is behoorlijk groot en heeft veel faciliteiten, zoals een grote supermarkt, drie restaurants, grote speeltuin, klimbos, ijssalon, snoepwinkel en vijf zwembaden. Er zijn twee grote lagunebaden met een zachte ondergrond, ideaal voor de kleintjes. Wil je baantjes trekken in het 25 meter bad, dan doe je dit het beste tussen 9.00 en 10.00 uur. Dan mag er nog niet gespeeld worden, zodat je heerlijk rustig kunt zwemmen.

Kamperen in een echte tent

We verbleven in een Ottawa bungalowtent. Zoals gezegd dacht ik dat ik het comfort van een stacaravan zou missen, maar toch beviel vakantie vieren in een tent prima! Onze Ottawa stond op een fijne plek, onder de bomen in de schaduw en dicht bij de voorzieningen. Het sanitairgebouw lag om de hoek en werd de hele dag schoongemaakt. Mijn man was blij dat we eindelijk eens ‘écht’ gingen kamperen en ons zoontje blijkt die liefde te delen.

We hebben genoten in Toscane en dus kwamen óók wij dolenthousiast weer thuis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *