Johanna genoot afgelopen zomer van haar gezin en Kroatië!

Onthaasten op Park Umag in Kroatië

Vacansoleil-blogger Johanna ging man en dreumes naar camping Park Umag. Hoe zij dit ervaren heeft vertelt ze hier!

Op donderdag vierden we nog uitgebreid de eerste verjaardag van onze dochter Bente, vrijdagnacht om vier uur maakten we haar wakker om op reis te gaan naar Kroatië. We hadden op dat moment 1430 kilometer voor de boeg en met zo’n kleine dreumes op de achterbank vonden we dat maar wat spannend, maar we waren ervan overtuigd dat het goed zou komen.

Van alle gemakken voorzien

Voor Vacansoleil mocht ik onlangs als blogger met mijn gezin een weekje vertoeven in een luxe stacaravan op Camping Park Umag in Kroatië. Na een lange reis met overnachtingen in Duitsland en Oostenrijk waarin we al helemaal in de vakantiestemming zijn gekomen, kwamen we op zondag aan op de camping. Onze eerste indruk? Wat een grote camping! Voorheen kampeerden we altijd back-to-basic op kleinschalige campings. Waar met een beetje geluk nog een klein zwembadje aanwezig was. Nu kwamen we terecht op een camping wat een dorp gelijk was. Niet alleen qua aantallen mensen, maar ook qua voorzieningen! Een supermarkt, zeker drie verschillende restaurants, snackbarretjes, beachbars, een plek waar je je auto kunt wassen, bakkerijen, groentewinkeltjes, souvenirshops en ga zo nog maar even door. Zelfs kinderopvang voor de allerkleinsten – voor als je als ouders even een paar uurtjes alleen op het strand wilt doorbrengen – is aanwezig. Daar staan we wel even van te kijken.

Een overzicht van Camping Park Umag, vakantieverblijf van Vacansoleil-blogger Johanna. Lees er alles over in ons blog!

Uitzicht op zee

Onze stacaravan is alles wat Vacansoleil beloofd heeft en zelfs net een beetje meer: we hebben namelijk uitzicht op zee! Stacaravan Tahiti is een nagenoeg gloednieuwe stacaravan met alles er op en er aan.

“Er is ook rekening gehouden met de Hollanders die veel op deze camping vertoeven; zelfs de kaasschaaf is aanwezig.”

Omdat we reizen met een kleine dreumes hebben we het babypakket extra besteld. Dit pakket, bestaande uit babystoel, een badje en een bedje, werd door medewerkers van Vacansoleil bij onze stacaravan gebracht. Super handig natuurlijk. Onze dochter heeft de hele week heerlijk geslapen; toch spannend in een andere omgeving.

Genieten met hoofdletter G

Onze vakantie werd een week lang Genieten met een hoofdletter G. Met een eenjarige in je midden is het natuurlijk zo dat je niet iedere dag er op uit gaat, maar met een camping als deze is dat eigenlijk ook helemaal niet nodig. Op de camping is namelijk al genoeg te doen voor gezinnen met kinderen! Zo gingen we een aantal keer uit eten op de camping zelf, gingen we zwemmen in zee en in het zwembad, maakten we wandelingen langs het strand, maakten we een ritje met een treintje over de camping en spendeerden we de rest van de tijd met simpelweg genieten bij de caravan. We hadden zelf een klein opblaaszwembadje meegenomen voor Bente die we op de veranda neerzetten. Zij had de grootste lol en kon lekker afkoelen, terwijl wij met de benen omhoog genoten van een goed boek en een glaasje wijn. Echt even onthaasten met z’n allen!

Vacansoleil-blogger Johanna genoot volop van quality time met het gezin om Camping Park Umag in Kroatië.

Te doen in de omgeving van Umag

Natuurlijk hebben we ook wat van de omgeving bekeken. Je reist natuurlijk niet 1430 kilometer om alleen maar voor je caravan te zitten. In de buurt van Umag ligt het plaatsje Novigrad. Het is best een toeristisch plaatsje, maar dat hoeft geen reden te zijn om Novigrad over te slaan. Je kunt er heerlijk slenteren, plaatsnemen op een terrasje aan het water of eventjes souvenirs zoals olijfolie en wijn shoppen. Bovendien is het een heel fotogeniek plaatsje, met de haven, de torentjes en de straten waar gekleurde paraplu’s zijn opgehangen.

Vrolijke paraplu's in Novigrad, Kroatië. Lees er meer over in ons blog!

UNESCO Werelderfgoed

Ook een aanrader om te bezoeken is de stad Poreč, op ongeveer een halfuur rijden van Umag. Deze stad uit de Romeinse tijd heeft heerlijke smalle straatjes waar je lekker in rond kunt dolen, en als je een beetje uit het centrum gaat kom je de meest pittoreske taferelen tegen. Zo spotten wij op klaarlichte dag een heel oud mannetje in badjas dat de steeg bij z’n huis aan het vegen was. Zo simpel, maar zo leuk om te zien. In Poreč bezochten we ook de Eufrasiusbasiliek, een prachtige oude kerk die ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Een heel indrukwekkend bouwwerk!

Terugkijkend op onze vakantie kunnen we een paar dingen concluderen:

  • 1430 kilometer met een dreumes op de achterbank is lang, maar prima te doen als je bereid bent om in etappes te reizen.
  • Camping Park Umag is een familiecamping met alles erop en eraan.
  • Istrië is een streek waar voor ieder wat wils is. Of je nou de hele dag op het strand wil liggen of veel van cultuur houdt, het kan allebei.
  • Een stacaravan is I-DE-AAL als je op vakantie gaat met een dreumes!
  • Iedereen zou zichzelf eens zo’n vakantie moeten gunnen, waarbij niets moet, maar alles mag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *