De pluspunten van een kiezelstrand

Met de mooiste kiezelstrandregio’s op een rij!

Zeg jij op vakantie wel eens: “Au! Dat zand is té heet.”, “Bah! Echt al m’n spullen zitten onder het zand.” of “Mmm… dat water is dus helemaal niet zo helder als op de foto’s.” Dan ben je duidelijk zandstranden gewend. Die liggen lekker én het voelt goed aan je voeten. Althans, als het zand niet té heet is. Maar ken jij de charme van het kiezelstrand al? Kiezeltjes klop je gemakkelijk van je handdoek. En bij kiezelstranden zie je vaak mega helder en dus doorzichtig water. Met andere woorden: kiezelstranden hebben hun voordelen. Dus pak je duikbril en snorkel in, en geniet van de onderwaterwereld!

Waar? De drie top regio’s met kiezelstranden vind je hier:

Istrië

Mooie kiezelstranden vind je in Istrië.

Mooie campings, karakteristieke dorpjes, lekkere Italiaanse invloeden en een prachtige kustlijn met prachtige kiezelstranden. Het water is hier super helder. Perfect om te snorkelen! Bovendien liggen veel campings direct aan het strand. Je kunt dus – als je wilt – elke dag relaxen aan die heldere zee.
Wil jij opperbest genieten van Istrië in Kroatië? Dan kies je voor een grote camping. Daar heb je legio mogelijkheden. Onze top 3 campings die groot, gezellig en goed onderhouden zijn? En ook nog eens direct aan zee liggen? Dat zijn:
1. Camping Bi Village
2. Camping Park Umag
3. Camping Bijela Uvala

Sicilië

Ga naar Sicilie voor de mooiste kiezelstranden.

Dit Italiaanse eiland is een echte aanrader! Ook wat betreft stranden zit je hier goed. Ga bijvoorbeeld naar het strand Lido Tonnarella, hét strand van Mazara del Vallo. Als je tijdens je vakantie ook de belangrijkste attracties wilt bezichtigen, maak je uitstapjes naar de vulkaan Etna, de hoofdstad Palermo en de Eolische eilanden. Op Sicilië staat je vakantie natuurlijk ook in het teken van heerlijk eten. Proef authentieke Siciliaanse cannoli of arancini. Dat tweede zijn gefrituurde rijstballetjes met kaas. Kamperen op Sicilië? Dat doe je op camping Sporting Club. Een camping die ook héél geschikt is om uit te rusten in plaats van te sporten!

Toscane

In Toscane vind je mooie kiezelstranden.

Glooiende heuvels, knusse stadjes, heerlijk eten én geweldige stranden. De allerfraaiste stranden vind je niet aan de kust van Toscane, maar aan ‘de overkant’. Voor de Toscaanse kust ligt namelijk het eiland Elba. Ga bijvoorbeeld naar La Baia di Marino di Campo. Een baai met witte kiezeltjes, waar je helemaal gelukkig wordt. Zelfs al sta je tot je nek in het water, je kunt je voeten hier zien! Naast dit strand zijn er meerdere stranden op het eiland Elba. Een andere aanrader is Spiaggia di Sansone.
Vanaf camping Park Albatros ga je het makkelijkst naar Elba. Je neemt dan in het nabijgelegen havenplaatsje Piombino de ferry. Je maakt dus meteen een heerlijke boottocht!

Dol op water maar niet op de zee? Wij hebben ook de mooiste meren voor je op een rijtje gezet, bekijk ze hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *