3x Kamperen aan de mooiste Europese meren

Rustig water, veel watersport & ultiem uitzicht

Ga je voor kamperen aan een meer? Dan geniet je van rustig natuurwater, zonder hoge golven en sterke onderstroom. Ideaal voor een vakantie met kleinere kinderen. Andere voordelen van kamperen aan een meer? Veel watersportmogelijkheden en natuurlijk het sublieme uitzicht over bossen en bergen. Hét uitzicht om heerlijk bij weg te dromen…

Ontdek de 3 mooiste meren voor een fijne kampeervakantie met je gezin. Dat wordt nog moeilijk kiezen!

1 Het Gardameer

Het bekendste meer voor een kampeervakantie: het Gardameer. Dit meer in Italië is zo groot, dat het lijkt alsof je aan zee kampeert. Door de grootte is er ook van alles te doen én is het meer populair bij gezinnen met (kleine) kinderen, grote families en stellen.

Genieten van kamperen aan het Gardameer.

Ben je sportief aangelegd? Dan zit je helemaal goed aan het Gardameer. Collega Tessa geeft je hier de beste tips voor een sportieve vakantie.

Wil je liever ontspannen kamperen aan het Gardameer? Dat kan. Dit meer is ook een prima uitvalsbasis voor uitstapjes naar bijvoorbeeld Verona en Venetië, het historische Sirmione of de modestad Milaan. Ultiem relaxen doe je natuurlijk aan het meer, waar je uitkijkt over het berglandschap.
Kortom: een geweldige bestemming! Daarom heeft Vacansoleil er ook heel veel campings. De beste zijn deze 3 campings:

2 Het Meer van Annency

Het Meer van Annency is één van de grootste, schoonste en zuiverste meren van Frankrijk. Deze populaire vakantiebestemming ligt in de Alpen, vlakbij de Zwitserse grens. Je kunt hier watersporten beoefenen en lekker ontspannen. Het Meer van Annency staat ook bekend om de vele vogelsoorten, neem dus je verrekijker mee!

Genieten van kamperen aan Meer van Annency.

Nog meer tips: dicht bij het Meer van Annency vind je de bekende Mont Blanc, de hoogste berg van Europa. Neem het treintje naar de Mont Blanc gletsjer. Dat is een uitgehakte ijsgrot in deze hoge berg. Een belevenis op zich!

Je kiest uit deze twee campings  voor een kampeervakantie aan het Meer van Annency:

3 De Ossiacher See

In Oostenrijk heb je tal van mooie meren, maar het mooiste is toch wel de Ossiacher See. Daarin kun je fijn zwemmen. Het water is lekker warm, want dit meer is het warmste meer van de omgeving. Is er ook een strand, daar in Oostenrijk? Ja, van gras. Lekker zacht dus.
Vanuit het meer kijk je uit over het prachtige, bergachtige gebied. Je geniet van het milde klimaat en de frisse berglucht. Ook merk je de zuidelijke invloed in deze streek. Logisch, want binnen een half uurtje sta je in Italië!

Ga kamperen aan Ossiacher See!

Verblijf op 1 van deze 2 campings voor een kampeervakantie aan dit warme meer in Oostenrijk:

Vakantievieren aan een ander meer in Europa? Alle campings aan een meer vind je hier op een rijtje.

Liever vakantievieren aan zee? Houd het blog dan in de gaten! Wij dopen deze week namelijk om tot strandweek. Er volgen nog de beste tips voor een kampeervakantie aan een kiezel-, rots,- en zandstrand. Ook geven we je een overzicht van de mooiste stranden van Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *