De Baai van Rosas, een van de mooiste stranden van Europa. Lees de top 5 op het Vacansoleil blog.

Ontdek de 5 mooiste stranden van Europa

De wind door je haren, een strak blauwe lucht, het golvende water. Bestaat er iets mooier dan dat? Vakantie aan zee vind ik heerlijk! Verre vliegreizen zijn niet nodig, want óók in Europa hebben we pareltjes van stranden! Hieronder vijf ‘beaches’ om bij weg te dromen…

1. Spiagge Bianche in Toscane, Italië

Tropisch witte stranden in Italië? Jazeker! In Toscane, tussen de plaatsen Rosignano en Vada vind je de ‘Spiagge Bianche’, oftwel de ‘Witte Stranden’. Schitterende strandparadijsjes, al klinkt de wetenschappelijke verklaring voor het witte zand wat minder sprookjesachtig. De fabriek van Rosignano Solvay produceert o.a. soda (ook zuiveringszout genoemd) en loost het afvalwater in de zee. Daarom bleekt het water het zand. Het schijnt niet schadelijk te zijn voor de gezondheid, dus gewoon genieten van deze prachtige stranden!

Spiaggia Bianchi, het witte strand in Toscane. Lees meer over prachtige stranden op ons blog

2. Étretat in Normandië, Frankrijk

Wat minder tropisch, maar niet minder mooi. Normandië heeft een prachtige, ruige kust. In het plaatsje Étretat vind je de L’Aiguille, een uitstekende krijtrots. Als je op de rots wandelt, kan je prachtige foto’s maken van L’Aiguille.

Prachtig uitzicht in Etretat in Normandië. Nog meer mooie stranden vind je op ons blog

3. Kamenjak in Istrië, Kroatië

Dichtbij de populaire, levendige plaatsen Medulin, Pula en Prementura geniet je van rust in het Nationaal Park Kamenjak. Dit eiland heeft veel kleine eilandjes en mooie inhammen. Tijdens onze vakantie in Istrië huurden we bij het naastgelegen dorp mountainbikes om door het park te fietsen. Zeker een aanrader! Zorg dat je je zwemspullen bij je hebt zodat je kan afkoelen in de zee.

Mountainbiken in het natuurpark Kamenjak is een aanrader. Lees meer hierover op ons blog!

4. Côtes des Nacres op Corsica, Frankrijk

De Côte des Nacres wordt ook wel ‘de Parelmoerkust’ genoemd. Geniet van de graniet rode bergen met groene dennenbossen. Veel campings liggen aan het strand, dus je loopt vanaf de camping zo het strand op.

Het prachtige strand van Corsica. Lees hier meer over op ons blog.

5. De baai van Rosas aan de Costa Brava, Spanje

De baai van Rosas aan de Costa Brava staat bekend om de prachtige zandstranden. De Romeinen vonden dit ook al een aantrekkelijk plekje, getuige de opgravingen bij Empúries even ten zuiden van Sant Pere Pescador. Ook Dalí was fan, want hij maakte hier zijn beroemde schilderij ‘Christus boven de baai van Roses’.

De Baai van Rosas aan de Costa Brava. Dit prachtige strand staat in onze top 5! Lees er meer over op het Vacansoleil Blog!

Ook zo’n strandliefhebber? Bekijk hier al onze campings die direct aan het strand liggen.

 

One thought to “Ontdek de 5 mooiste stranden van Europa”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *