De Baai van Rosas, een van de mooiste stranden van Europa. Lees de top 5 op het Vacansoleil blog.

Ontdek de 5 mooiste stranden van Europa

De wind door je haren, een strak blauwe lucht, het golvende water. Bestaat er iets mooier dan dat? Vakantie aan zee vind ik heerlijk! Verre vliegreizen zijn niet nodig, want óók in Europa hebben we pareltjes van stranden! Hieronder vijf ‘beaches’ om bij weg te dromen…

1. Spiagge Bianche in Toscane, Italië

Tropisch witte stranden in Italië? Jazeker! In Toscane, tussen de plaatsen Rosignano en Vada vind je de ‘Spiagge Bianche’, oftwel de ‘Witte Stranden’. Schitterende strandparadijsjes, al klinkt de wetenschappelijke verklaring voor het witte zand wat minder sprookjesachtig. De fabriek van Rosignano Solvay produceert o.a. soda (ook zuiveringszout genoemd) en loost het afvalwater in de zee. Daarom bleekt het water het zand. Het schijnt niet schadelijk te zijn voor de gezondheid, dus gewoon genieten van deze prachtige stranden!

Spiaggia Bianchi, het witte strand in Toscane. Lees meer over prachtige stranden op ons blog

2. Étretat in Normandië, Frankrijk

Wat minder tropisch, maar niet minder mooi. Normandië heeft een prachtige, ruige kust. In het plaatsje Étretat vind je de L’Aiguille, een uitstekende krijtrots. Als je op de rots wandelt, kan je prachtige foto’s maken van L’Aiguille.