Ontdek Kroatië

Iedereen wil naar deze campings in Kroatië. Ontdek waarom.

“Kroatië? Prachtig vakantieland, maar véél te ver rijden joh!” Dat is een veelgehoorde quote van vakantiegangers die vervolgens in hun auto springen en vrolijk 1400 kilometer naar de Costa Brava karren. De kaart van Europa bedriegt. Je zit sneller op een terrasje in Porec dan in een tapastentje aan de Spaanse kust.
Gelukkig ontdekken steeds meer Nederlanders hoe mooi én hoe verrassend dichtbij Kroatië is. Okee, voor een vakantie in het zuiden van Kroatië -het authentieke Dalmatië- moet je een keer extra tanken. Dat is inderdaad een stukje verder (al vlieg je binnen 3 uur naar Split, Zadar of Dubrovnik).

Dichterbij dan Spanje en Toscane

Máár het noorden van Kroatië -schiereiland Istrië- ligt pakweg 1300 kilometer van hartje Nederland. Prima te doen. Mooie route ook. Eerst kilometers maken op de Duitse Autobahn, dan een panoramatour tussen de Oostenrijkse alpenweiden en tot slot een korte eindsprint door Slovenië. En dan ben je in het land dat de Romeinen ooit Terra Magica noemden.

En ja, het is er nog steeds magisch mooi. Het lijkt wel of de zee hier net even blauwer is. Of ze in de staatjes en steegjes van Rovinj, Vrsar en al die andere stadjes het woord ‘pittoresk’ bedacht hebben. En of Kroatië het lievelingetje van moedertje natuur was. En de campings? Helemaal het einde. Van uitgestrekte vakantieparadijzen tot kleinschalige charme campings.
De campings in Kroatië zijn perfect voor wie van zon, zee en (kiezel)strand houdt. Als je op onze campings je tent of stacaravan uitstapt, ruik je de zee al. De leukste en de beste campings? Dit is de Top 5.

Camping Solaris in Dalmatië

Solaris is een camping uit de categorie whaaah! Alleen het zwembad (ik bedoel waterwonderland) al. Dat is zo groot als een voetbalveld. Gigantische glijbanen, lichteffecten, zwemrivieren, je weet niet wat je ziet. De camping maakt deel uit van een megaresort met voor ieder wat wils. Een piratenland voor de kleintjes, een hippe hangoutplek voor tieners, een wellness voor wie even een momentje zen wil.

Camping Solaris, Dalmatië

Camping Bi Village in Istrië

Gezellige camping met recent geplaatste stacaravans, op slecht 5 kilometer van de historische stad Pula. Dobberen in één van de drie zwembaden, lekker tafelen in het restaurant (mooi terras!) en sporten en spelen tot je erbij neervalt. Een plons in de zee is ook verleidelijk. Het strand is 800 meter lang. Kies maar een plekje. En kijk, het animatieteam verzorgt vanavond wéér een show!

Camping Bi Village, Istrië

Camping Lanterna Premium Resort in Istrië

Nog meer waterpret. Zeg hallo tegen camping Lanterna Premium Resort. En wie Lanterna zegt, zegt zwemmen, snorkelen, waterskiën en surfen Naar de zee? Het rots- en kiezelstrand naast de camping is 3 kilometer lang. Maar deze camping heeft nog een verrassing: een schitterend aquapark met gave glijbanen, zwembaden, attracties voor de kleintjes en eh…ligt daar een echt piratenschip voor anker?
Lanterna Premium Resort, Istrië

Camping Park Soline in Dalmatië

Zoek je iets intiemers? Camping Park Soline is een kleiner kampeeroord met een fijn take it easy-sfeertje. Gezellig terras, restaurantje, speeltuin. De ligging is perfect. In de schaduw onder de eikenbomen, heerlijk. De camping heeft geen zwembad, maar je springt zo de zee in. En het knusse centrum van Biograd ligt om de hoek. 10 minuutjes lopen via de strandboulevard.

Park Soline, Dalmatië

Camping Polari in Istrië

Bruisende familiecamping met alles erop en eraan. Waterpret, sport, spel, strand en de animatie crew zorgt ervoor dat je je geen seconde verveelt. Maar camping Polari -niet ver van het beeldschone stadje Rovinj – heeft nóg een troef. De stacaravans! Die zijn écht super-de-luxe. Wat dacht je van een trendy interieur, flatscreen-tv, 2 badkamers, airco én een overdekte veranda met privé bubbelbad? Dat dachten wij ook!

Camping Polari, Istrië

Andere topcampings in Kroatië

Elk jaar struinen we heel Kroatië af. Op zoek naar de beste campings in Kroatië.

Lees ook deze blogs over Kroatië:

One thought to “Iedereen wil naar deze campings in Kroatië. Ontdek waarom.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *