Ontdek Kroatië

Iedereen wil naar deze campings in Kroatië. Ontdek waarom.

“Kroatië? Prachtig vakantieland, maar véél te ver rijden joh!” Dat is een veelgehoorde quote van vakantiegangers die vervolgens in hun auto springen en vrolijk 1400 kilometer naar de Costa Brava karren. De kaart van Europa bedriegt. Je zit sneller op een terrasje in Porec dan in een tapastentje aan de Spaanse kust.
Gelukkig ontdekken steeds meer Nederlanders hoe mooi én hoe verrassend dichtbij Kroatië is. Okee, voor een vakantie in het zuiden van Kroatië -het authentieke Dalmatië- moet je een keer extra tanken. Dat is inderdaad een stukje verder (al vlieg je binnen 3 uur naar Split, Zadar of Dubrovnik).

Dichterbij dan Spanje en Toscane

Máár het noorden van Kroatië -schiereiland Istrië- ligt pakweg 1300 kilometer van hartje Nederland. Prima te doen. Mooie route ook. Eerst kilometers maken op de Duitse Autobahn, dan een panoramatour tussen de Oostenrijkse alpenweiden en tot slot een korte eindsprint door Slovenië. En dan ben je in het land dat de Romeinen ooit Terra Magica noemden.

En ja, het is er nog steeds magisch mooi. Het lijkt wel of de zee hier net even blauwer is. Of ze in de staatjes en steegjes van Rovinj, Vrsar en al die andere stadjes het woord ‘pittoresk’ bedacht hebben. En of Kroatië het lievelingetje van moedertje natuur was. En de campings? Helemaal het einde. Van uitgestrekte vakantieparadijzen tot kleinschalige charme campings.
De campings in Kroatië zijn perfect voor wie van zon, zee en (kiezel)strand houdt. Als je op onze campings je tent of stacaravan uitstapt, ruik je de zee al. De leukste en de beste campings? Dit is de Top 5.

Camping Solaris in Dalmatië

Solaris is een camping uit de categorie whaaah! Alleen het zwembad (ik bedoel waterwonderland) al. Dat is zo groot als een voetbalveld. Gigantische glijbanen, lichteffecten, zwemrivieren, je weet niet wat je ziet. De camping maakt deel uit van een megaresort met voor ieder wat wils. Een piratenland voor de kleintjes, een hippe hangoutplek voor tieners, een wellness voor wie even een momentje zen wil.