Geniet van de lange lenteweekenden tijdens je campingvakantie.

5 korte autoritjes, 5 lange lente weekenden

Hebben ze je al te pakken, de lentekriebels?

Spring is weer helemaal in the air. Hét moment om er een paar dagen tussenuit te piepen. Zeker nu die XL weekenden voor de deur staan. Eerst Pasen, dan Hemelvaart, daarna Pinksteren.

De lente. Ineens heb je ‘m in je bol. In je eigen tuin bijvoorbeeld. Je nipt net van een verse home made ochtendcappuccino en plots glijden ze over je wangen: de eerste echte zonnestralen van de nieuwe lente. Verse krokusjes showen trots hun goudgele of violet gestreepte knopjes, de lucht is blauw en de vogeltjes fluiten er een vrolijk deuntje bij. Yiehaaa, het is voorjaar!

Geniet van de lange lente weekenden tijdens je campingvakantie.

Wat is dan er leuker, fijner, mooier dan een weekendje weg naar … de camping? Gewoon, geen gedoe, lekker dicht bij huis. Pluk de Hollandse lente, of sprokkel je voorraadje voorjaarsgeluk nét over de grens.

Zoals op deze 5 top campings bijvoorbeeld.

2 uur met de auto: Weekend Overijssel

De naam van deze superleuke camping in Overijsel verklapt het al: dit is een plek voor groot én klein. Op Familiecamping De Belten gaan de kinderen helemaal uit hun dak. Wacht maar tot ze de subtropische waterspeeltuin ontdekken. Ondertussen loungen de tieners in hun eigen chillroom. En de omgeving? Móóói. Het rivierdal van de Overijsselse Vecht (kanoën!) is prachtig. Bovendien zit je zo op een gezellig terrasje in Hardenberg en Plopsland Coevorden ligt bijna om de hoek.

Ga tijdens de lente weekenden naar familiecamping De Belten in Overijssel in Nederland. Geniet daar van je campingvakantie van Vacansoleil.

3 uur met de auto: Avontuur in de Ardennen

Het is misschien wel de mooiste camping in de Ardennen: Camping Parc La Clusure, zeker in het voorjaar. Een groen paradijsje, en alles is er: zwembad, speeltuin, restaurant, tennisbanen, enzovoorts etcetera. Maar dé attractie? De natuur natuurlijk. Ja, de omgeving is één groot outdoor walhalla. Mountainbiken, wandelen, kanovaren, klimmen, abseilen. Camping Parc La Clusure werkt samen met een steengoede outdoor specialist. Ben je een beetje een avonturier? Komt helemaal goed hier. Ook super: dammen bouwen in het riviertje bij de camping. Kunnen de kids heerlijk spetteren. Oh ja, niet vergeten: klop eens aan de poort van de abdij van Orval. En laat je hier een schuimende trappist voorzetten. Mmmm!

Ga tijdens de lente weekenden op campingvakantie naar camping Parc La Clusure in Frankrijk, regio Ardennen.

ook slechts 3 uur met de auto: Zonder twijfel richting Eifel

Nóg zo’n leuke niet-zo-heel-ver-weg-bestemming; de Eifel in Duitsland. Land van mysterieuze vulkaanmeren, bossen vol fiets- en wandelplezier, middeleeuwse vestingstadjes, schone lucht, sappige grasvelden, vredige riviertjes … need we say more? Je hoeft er alleen nog maar het lentezonnetje bij te denken. Én een camping. Camping Wirfttal ligt aan het riviertje de Wirft. Kun je lekker buiten eten terwijl je het water hoort kabbelen. Voor de kinderen? Die hebben hier genoeg te doen. Groot recreatiemeer met waterfietsen, zwembad, speeltuin met touwenparcours. Topcamping en lekker dichtbij!

Ga tijdens de lente weekenden op campingvakantie naar camping Wirfttal in Rheinland-Pfalz in Duitsland.

4 uur met de auto: Lang leve de lente in Luxemburg

Daar sta je dan, op het meest idyllische plekje van het kleine Luxemburg. De Schiessentümpel is een magisch mooi watervalletje. Een sprookje in het bos van Mullerthal. Je verwacht elk moment een elfje op je schouder. Een paar kilometer verderop ligt camping Iris Parc Birkelt, een vijfsterrencamping, hoog op een heuvel bij het dorpje Larochette. Je loopt zo naar het centrum of naar de oude kasteelruïne. Er is een fijn koepelzwembad (het dak kan open bij mooi meer), een goed restaurant en het animatieteam neemt de kids op sleeptouw.

Ga tijdens de lente weekenden naar camping Iris Parc Birkelt in Luxemburg en geniet van je camping vakantie.

4,5 uur rijden met de auto: Even op en neer naar Frankrijk

Ietsje verder weg, maar prima te doen voor een lang weekend: uitwaaien aan de kust van Noord-Frankrijk. Op camping Le Domaine de Drancourt kampeer je op het landgoed van een heus chateau, lekker chique dus. Het romantische stadje St-Valéry-sur-Somme (slenterstraatjes!), de Baai van Somme (strand!) en de mooie stad Amiens (shoppen!) binnen handbereik.

Geniet tijdens de lente weekenden op camping La Domaine de Drancourt in de Franse regio Somme.

* afstand vanaf Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *