Provence Frankrijk

Tips voor een heerlijk verblijf in de Provence

Welkom in de regio van de lavendelvelden!

Een heerlijk zonnetje, tjirpende geluiden van krekels in het groen, en lekkere geuren van kruiden en zeep op de plaatselijke markt. Je bent in de Provence! Laat je inspireren door onze tips voor jouw campingvakantie in de Provence.

Proef de Provence…

In de Provence kun je het hele jaar door genieten van de zon en de heerlijke Provençaalse keuken. Denk maar aan de sappige Cavaillon meloen, gekonfijte vruchten en friszoete aardbeien en kersen. Ook hoort bij de Provençaalse keuken ratatouille, pistou soep en aioli, gemaakt van knoflook en olijfolie uit de Provence. Verder vind je in de regio volop asperges, truffels en lamsvlees op het menu, en komen kaasliefhebbers hier ook volop aan hun trekken! Ben je meer een zoetekauw? Dan moet je absoluut de beroemde lavendelhoning eens proeven.

Proef de cavaillon meloen in de Provence, Frankrijk, tijdens je campingvakantie.

Attracties…

Voor kinderen is het in de Provence eveneens geweldig! Maak een uitstapje naar waterpretpark Splashworld Provence. Hier vind je attracties voor het hele gezin. Kies uit de spannende glijbanen en geniet van de waterpret in een tropische omgeving. Splashworld is de ideale plek voor plezier en verkoeling als de zon hoog aan de Zuid-Franse hemel staat!
TIP: Camping Beauregard ligt op slechts 8 km van het waterpretpark Splashworld!

Stripfans moeten zeker een bezoek brengen aan het nieuwe pretpark Parc Spirou in Monteux! Het park is geïnspireerd door de werelden van striphelden zoals Robbedoes, Marsupilami en Lucky Luke. Zijn jij of je kinderen gek op paarden of dol op het circus? Dan is Park Alexis Gruss in Piolenc een aanrader.

Bezoek Parc Spirou in Monteux tijdens je campingvakantie in de Provence, Frankrijk.

Ontdekken…

Welkom in de grot van Ali Baba! In l’Isle-sur-la-Sorgue, beroemd om zijn antiekmarkt, heb je de gelegenheid om op schattenjacht te gaan. Laat jij je verleiden door een mooie spiegel, een oude stoel of een andere curiositeit? Vanaf camping Camping Les Rives du Lubéron sta je zo op deze antiekmarkt.

Een andere aanrader is Roussillon. Dit dorp staat bekend om zijn okeren landschap. Het heeft dan ook de gepaste bijnaam: Colorado van de Provence. Een geweldige plek om te wandelen, maar draag er geen witte schoenen!
TIP: Camping Domaine des Chênes Blancs ligt op slechts 6 km van het mooie dorpje Roussillon.

Net zo kleurrijk: Carrière de Lumières in Baux-de-Provence. In deze voormalige steengroeve loopt u langs projecties van schilderijen gemaakt door Van Gogh, Picasso, Chagall en Matisse… een bijzondere beleving!

Bezoek het dorpje Roussillon tijdens je campingvakantie in de Provence, Frankrijk.

Actief…

Wil je op vakantie in de Provence lekker actief zijn? Maak dan een wandeling in het groene Fôret de Cèdres. Hier loop je met het hele gezin over mooie paden, in de schaduw van de hele hoge bomen.

Nog een tip: dwaal door het regionale park Luberon of beklim de kliffen van Buoux. Fietsliefhebbers raden wij natuurlijk aan om de bekendste berg uit de regio te beklimmen, de Mont Ventoux!

Wie zijn vakantie in de Provence graag nog avontuurlijker maakt, kiest voor de uitdagende speleologie in de grotten van Thouzon. In de Provence kun je overigens ook goed actief zijn in het water! Ontdek bijvoorbeeld de omgeving per kayak op de rivier Sorgue.
TIP: Wil je door het regionale park Luberon dwalen? Verblijf dan op camping Le Val de Durance, deze camping ligt op slechts 27 km afstand.

Beklim de Mont Ventoux tijdens je campingvakantie in de Provence, Frankrijk.

Mooie dorpen…

Gordes is één van de mooiste dorpen van Frankrijk! Wanneer je in de Provence bent is een bezoek aan Gordes dan ook een must. Elk seizoen biedt weer een ander prachtig uitzicht op de rots van Gordes. Kleine huizen, smalle steegjes en fonteinen geven het dorp een typisch Provençaalse sfeer.

Ook het dorp Village des Bories is een bezoek waard, en de mooiste foto’s maak je bij de Abdij van Sénanque, een cisterciënzer klooster dat is gesticht in 1148. Bij dit klooster vind je namelijk hele wijde en prachtige lavendelvelden. Het groen en het paars van de lavendel mengen zich super met de kleur van de oude stenen van het klooster.
TIP: Wil je ook zo’n mooie foto van de lavendelvelden? Vanaf camping La Vallée Heureuse hoef je maar een klein stukje te rijden naar de Abdij van Sénanque. Stuur je ons het resultaat?

Gordes is een van de mooiste dorpen in Frankrijk. Bezoek deze tijdens je campingvakantie in de Provence.

Musea…

De Provence en lavendel gaan hand in hand. Wie de geheimen van deze bloem wilt ontrafelen, kan een bezoek brengen aan het lavendelmuseum in Coustellet. Ook wijn is goed vertegenwoordigd in de Provence, in Ménerbes is er zelfs een museum gewijd aan de kurkentrekker! Zin in iets helemaal anders? Het museum Collection Lambert in Avignon is niet te missen voor liefhebbers van moderne kunst.
TIP: Wil je een museum in Avignon bezoeken? Vanaf Camping Ile des Papes sta je binnen een kwartiertje in de stad.

Bezoek Avignon tijdens je campingvakantie in de Provence, Frankrijk.

Conclusie: in de Provence zul je je niet snel vervelen! Verblijf je tijdens je vakantie in de Provence op een camping, dan kun je genieten van alle fijne campingfaciliteiten, je eigen plekje op de camping én de handige ligging dicht bij de mooiste plekjes in de natuur van de Provence.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *