De mooiste campings van Kroatië? Wij zetten ze op een rijtje! Bekijk ze snel op het Vacansoleil blog.

Must do’s tijdens een vakantie in Istrië

Collega Tessa ontdekte Istrië en genoot volop! Zij geeft je tips voor een vakantie in Istrië.

Kroatië, de laatste jaren een ‘upcoming’ vakantiebestemming waar ik alleen maar goede verhalen over hoor. Dat wilde ik ook wel eens zien! Ik ging naar Istrië en verbleef op camping Bi Village, op slechts een kwartier rijden van de luchthaven in Pula. Om het kort samen te vatten: GEWELDIG! Kroatië is écht de moeite waard. Istrië heeft het allemaal: mooie natuur, een kraakheldere zee en ontzettend veel culinaire verrassingen! Hierbij mijn tips voor een vakantie in Istrië:

Wine and something fine

In Momjan vind je de ‘Kabola winery’. Wát een plaatje! Om je heen zie je de grote wijnvelden en in het midden daarvan een prachtig pand waar de wijn, die overigens volledig organic is, geproduceerd wordt. Na een korte rondleiding door het pand was het natuurlijk tijd om de wijnen te proeven. Erg lekker! In Momjan vind je de Kabola winery. Lees er alles over in ons blog! 

Proef de streek

Als je tijdens je reis toch besluit om naar de Kabola Winery te gaan, moet je voor lunch (of diner) ook zeker even stoppen bij Stari Podrum. Wij hebben hier voorafgaand aan ons bezoek aan de Kabola Winary geluncht en het was écht heerlijk. Stari Podrum is een familie-restaurant waar grootmoeder de lekkerste streekgerechten maakt. Truffel, handgemaakte pasta, wilde aspergesoep en gnocchi… het was allemaal even lekker.

Het eten in Istrië is overigens overal erg smaakvol! Ik wist niet zo goed wat ik me voor moest stellen van de Istrische keuken maar ik was positief verrast. Verse vis, truffel en pasta’s zijn de specialiteiten van deze streek. Op de camping aten we zelfs een keer haai!Stari Podrum is een familie-restaurant waar grootmoeder de lekkerste streekgerechten maakt. Je leest er alles over in ons blog!

Historisch Pula

Istrië heeft veel leuke steden, vlakbij de camping vind je Pula. Tijdens een bezoek aan Pula kun je eigenlijk niet om het amfitheater heen. Het amfitheater in Pula is het 6e grootste amfitheater ter wereld en erg indrukwekkend. Waar er vroeger bloedige gevechten plaatsvonden in het theater, kun je er nu in de zomermaanden terecht voor verschillende voorstellingen en concerten. Ook de stad zelf is zeker een bezoekje waard. Als je door de straten van Pula loopt kom je verschillende invloeden van Oostenrijk, Joegoslavië en de Romeinse tijd tegen.Als je door de straten van Pula loopt kom je verschillende invloeden van Oostenrijk, Joegoslavië en de Romeinse tijd tegen. Lees er meer over in ons blog!

Havenplaats Novigrad

Novigrad is nu écht wat je noemt een leuk en gezellig havenplaatsje. Het is een charmant plaatsje waar je lekker tot rust kan komen. Novigrad staat bekend om haar gastronomie, wellness en sport. Zeker de moeite waard om te bezoeken.Novigrad is nu écht wat je noemt een leuk en gezellig havenplaatsje. Lees er alles over in ons blog!

Pitoresk Rovinj

En dan heb je nog de schilderachtige plaats Rovinj. Een stad vol met kunst, cultuur en volop Italiaanse invloeden. Het autovrije centrum bevat vele kronkelstraatjes met de leukste winkeltjes en souvenirshops. Eten doe je bij een van de vele traditionele konoba’s (wij aten bij Kantinon, een aanrader) en voor een lekker wijntje moet je zeker even stoppen bij ‘Piassa Granda’. Een super leuk tentje met heerlijke wijnen!Ga ook eens naar het schilderachtige plaatsje Rovinj in Istrië. Meer weten? Lees er alles over in ons blog!

Verblijf en overnachten

Tijdens onze vakantie in Istrië verbleven wij in een Waikiki stacaravan op Camping Bi Village. Een grote camping die veel te bieden heeft; restaurants, een supermarkt, sportfaciliteiten en nog veel meer. De ligging is ideaal; vlak bij de luchthaven en stad Pula. De camping ligt direct aan zee en daarnaast heeft de camping meerdere zwembaden. Ik sluit een dagje zee graag af met een duik in het zwembad, ideaal dus! Wij reisden zonder kinderen, maar ook voor een vakantie mét kinderen is deze camping ideaal. Er is volop animatie en zijn vele faciliteiten voor kids!

Wil je ook op vakantie naar Istrië? Bekijk hier alle campings in deze regio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *