6 Tips voor jouw vakantie aan het Gardameer

Collega Tessa ging met haar vriend naar het Gardameer en genoot van een heerlijke vakantie! Wil je ook zo’n heerlijke vakantie aan het Gardameer? Lees dan de tips van Tessa!

Genieten aan het Gardameer

Vraag me niet hoe het komt, maar dit jaar wisten mijn vriend en ik echt niet voor welke vakantiebestemming we moesten gaan. Na wat speurwerk bleven er drie regio’s over: Toscane, het Gardameer en Istrië. Uiteindelijk kozen we het Gardameer, en daar hebben we absoluut geen spijt van! Benieuwd naar mijn tips voor een heerlijke vakantie aan het Gardameer? Lees dan snel verder.

1 Peschiera del Garda

We verbleven in een stacaravan op Del Garda Camping & Village, op loopafstand van Peschiera del Garda. Een mooi, historisch en toeristisch plaatsje direct aan het Gardameer. Binnen de stadsmuren liggen allemaal leuke winkeltjes en restaurants waar je érg lekker kunt eten. Tijdens onze vakantie vond er toevallig een bierfestival plaats. Het plein stond vol foodtrucks en tentjes waar je verschillende soorten speciaalbieren kon bestellen. Ook was er livemuziek en dat zorgde voor een super gezellige sfeer!

Peschiera del Garda is een historisch dorpje aan het Gardameer

2 Borghetto sul Mincio

De mooiste plaats die wij tijdens onze vakantie aan het Gardameer hebben bezocht? Borghetto Sul Mincio. Met slechts een aantal huizen en watermolens ademt dit kleine dorp die authentieke, Italiaanse sfeer uit. Je dwaalt er rond door smalle straatjes en sluit je dag perfect af bij een van de restaurants aan de rivier. Wij aten aan het water bij Trattoria San Marco. Het uitzicht dat je hier hebt is echt top, kortom: een must-visit!

Borghetto, een van de mooiste dorpjes van Italië, is een must visit tijdens je Vacansoleil vakantie aan het Gardameer

3 Een dag sightseeing en shoppen in Verona

Tijdens een vakantie aan het Gardameer kan een bezoek aan Verona natuurlijk niet ontbreken. We reden vanaf onze camping in minder dan een half uur naar deze stad. Zeker de moeite waard! Overal waar je kijkt zie je die typische Italiaanse huizen met kleurrijke luikjes. Wij startten onze dag in Verona met een cappuccino aan Piazza Bra, het plein met een oud amfitheater. Uiteraard namen we ook een kijkje bij Casa di Giulietta, het huis van Julia (van Romeo en Julia), en Piazza delle Erbe, een sfeervol oud marktplein. Na wat cultuursnuiven was het tijd om te shoppen. Dan ben je in Verona aan het juiste adres. Je vindt er de bekende modeketens, designerwinkels en authentieke Italiaanse winkeltjes.

De historische stad Verona is een bezoek waard tijdens je campingvakantie aan het Gardameer

4 Met de fiets naar Sirmione

Het schiereiland Sirmione ligt op ongeveer 14 kilometer van Del Garda Camping & Village. Omdat het weer zo goed was, vonden we het zonde om de auto te pakken. Bovendien loopt er een fietspad van Peschiera del Garda naar Sirmione… dús genoeg redenen om op de fiets te stappen! Bij Sirmione aangekomen, parkeerden we onze fiets en liepen we via een ophaalbrug het schiereiland op. Een directe eye-catcher is het kasteel Rocca Scaligera. Heb je die gezien? Dan vind je in het centrum knusse straatjes met winkels, restaurants, ijssalons, geurige bloempartijen en – eerlijk is eerlijk – véél toeristen.

Van een Italiaan die we tijdens onze vakantie hadden ontmoet, wisten we dat er aan het eind van Sirmione een mooi ‘strand’ zou zijn: Jamaica Beach. Na een heerlijke lunch besloten we daar naartoe te gaan. Gelukkig werden we niet teleurgesteld, Jamaica Beach is prachtig! Doordat veel Europese toeristen niet van het bestaan wisten, was het lekker rustig. Een echte aanrader.

Aan het eind van het schiereiland Sirmione vind je Jamaica Beach

5 Varen op het Gardameer

Zonnen aan het Gardameer, fietsen rondom het Gardameer, tripjes maken naar dorpen bij het Gardameer. Leuk! Net als zelf varen op het Gardameer! Wij huurden een dag een bootje. Dat kan op verschillende plekken aan het meer. Het mooie is: je hebt geen vaarbewijs nodig. Al varende ervaar je het Gardameer op een totaal andere manier. Plus: het is gewoon super relaxt om in de zon op je eigen bootje te liggen.

6 Culinair genieten

De pasta’s en pizza’s in Italië smaken echt beter dan in Nederland. In de restaurants waar wij aten, maakten ze de pasta vers, en dat proef je. Mijn favoriet: de gnocchi van rode biet met verse truffel en taleggio-kaas. Waar ik dat gegeten heb? Bij Trattoria San Marco in Borghetto! Uiteraard moest bij al dat verrukkelijke Italiaanse eten ook de Italiaanse wijn worden getest. Daarvoor gingen we naar de wijnvelden van Le Morette, voor een wijnproeverij. We kregen verschillende soorten rosé, witte wijn en rode wijn. Erg interessant om het verhaal achter de wijnen te ontdekken! Een aantal wijnen smaakten erg goed, dus daarvan namen we de nodige flessen mee naar huis.

Bij de wijnvelden van Le Morette genoten we van een wijnproeverij

Bekijk ook alle campings aan het Gardameer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *