Blogger Wimke Tolsma ging met Vacansoleil naar Barcelona. Lees hier haar 5 tips voor een vakantie in Barcelona.

Wimke: Citytrip Barcelona

Blogger Wimke Tolsma ging met Vacansoleil naar camping Vilanova Park dichtbij Barcelona. Lees hier haar vakantieverhaal!

Weekendtrip naar Barcelona

Ik moest even 500 foto’s doorploegen om een selectie te kunnen maken over onze weekendtrip naar Barcelona. En nu ik aan het weekend terug denk ben ik er nog een beetje hyper en onder de indruk van. Samen met Wopke mocht ik afgelopen weekend op citytrip naar Barcelona. De stad heeft een onvergetelijk indruk op mij (ons) achtergelaten waardoor ik nu al aan het kijken ben wanneer we weer terug kunnen omdat ik nog lang niet alles heb gezien. Ik had nog veel langer op de terrasjes willen zitten, Sangria willen drinken, op slippertjes langs het strand willen lopen en verse sardientjes uit de zee eten. En ook Gaudí’s Park Güell en het Camp Nou stadion hebben we nog niet gezien. En eigenlijk moet ik nog een plastic waaiertje en een mini-cactus van de Ramblas…. Maar tot zover: Barcelona is fantastisch! Omdat we zoveel gedaan hebben, heb ik onze favorieten in een top 5 gezet. Dan heb jij er ook nog wat aan als je naar Barcelona gaat.

Camping Vilanova Park

We verbleven op het Vacansoleil Camping Vilanova Park. Vanuit onze stacaravan met veranda en airco keken we uit op het zwembad met palmbomen. Vilanova Park is een mooi groot park met een restaurant, animatie voor de kinderen, supermarkt en een directe busverbinding naar het centrum van Barcelona. Perfect als je een paar Sangria’s wilt gaan drinken.

Geniet van het zwembad op camping Vilanova Park. Lees er meer over in ons blog!

Voordat we naar Spanje vertrokken had ik me al een beetje verdiept in wat de hoogtepunten zijn van Barcelona. Ik kocht een cityguide en mijn collega kwam met een fijne lijst hotspots welke we bijna allemaal hebben kunnen afvinken. Dit zijn onze Barcelona top 5 tips:

1. La Sagrada Família

Het meesterwerk La Sagrada Família van Guadí heeft de meeste indruk op mij (ons) gemaakt. Vooraf kregen we de tip dat je echt naar binnen moet gaan en dan een het einde van de middag, want dan schijnt de zon het mooist door de mozaïekraampjes. Zodra je de basiliek Sagrada Família binnenstapt ben je betoverd door het licht, wat ontzettend mooi. En vergeet niet omhoog te kijken, het plafond is ook al zo’n meesterwerk.

Tip: koop vooraf bij een toeristeninfo de toegangskaartjes. Dat scheelt je veel wachttijd.

2. El Born

Het weekend was veel te kort, maar in de wijk El Born zijn we twee keer geweest. In dit oude gedeelte gebeurt het! Het lekkere eten, de smalle straatjes met wapperende was aan de balkonnetjes en de kleine boetiekjes waar ik een prachtig leren handtasje kocht. Vooral in de buurt van de kerk Santa Maria del Mar is het erg gezellig. Om 12:00 uur ’s middag liepen we voorbij een klein cafeetje, het was hier zo ontzettend druk, dat moest wel leuk zijn. We bestelden een Cava en Cerveza (dat kan om 12:00 uur) en vulden ons bord met zogeheten Pinxtos. Bij pinxtos kies je van de bar een paar hapjes uit die niet duurder zijn dan 2 euro per stuk en vult bij als je meer trek hebt. De hapjes fenomenaal: bruscetta met sardientjesalade, rauwe ham op krokante toastjes, aardappel met zongedroogde tomaatjes.. We rekenden 8 euro af en slenterden verder door de smalle straatjes. Loop ook meteen even langs het grote stadspark Parc de la Ciutadella met een dierentuin, museum en een vijver.

De was hangt buiten in Barcelona! Geniet ook van deze stad tijdens jouw Vacansoleil vakantie.

3. Fietsen door Barcelona

Wanneer we vertelden dat wij naar Barcelona gingen, kregen we vaak de tip; je moet wel fietsen huren! Dit bleek echt een supertip als je de highlights snel wilt bekijken, niet in de drukte van de metro wilt zitten en klaar bent met slenteren. Wij huurden fietsen bij Cruising Barcelona en deden er meteen een tour bij van drie uren. Dat klinkt lang, maar is het echt niet. Je zou willen dat de tour de hele dag duurde. Wij sloten aan bij de engelstalige tour van de Friese Esmee. Met veel enthousiasme vertelde ze over de stad en wist op een leuke manier over de geschiedenis te vertellen. We cruisden langs de havens, het strand, de Rambla, dé hang-out voor skateboarders, het stadspark Parc de la Ciutadella. En tussendoor is er ook nog tijd om een terrasje te pakken en foto’s te maken. Echt top!