Ourlittlephotodiary genoot van een Vacansoleil vakantie aan het Gardameer. Lees haar ervaringen op het Vacansoleil blog.

Ourlittlephotodairy: Op vakantie met twee kleine apen

Maartje van het blog Ourlittlephotodiary ging met Vacansoleil op vakantie naar Altomincio Family Park. Lees hieronder haar vakantieverhaal en bekijk vooral de mooie foto’s!

Ourlittlephotodiary op vakantie naar het Gardameer

Voordat ik op vakantie ga heb ik altijd de gekke behoefte om ineens alles ‘af’ te hebben. Zo zeem ik als een gek al mijn ramen van binnen- en buiten, stofzuig en dweil ik mijn vloeren, was ik al het beddengoed, poets ik mijn keukenkastjes van binnen & buiten, was ik al het wasgoed, wied ik nog even gauw al het onkruid, en geef ik Danny taken zoals; het gras maaien, nog even gauw dat lijstje ophangen en zijn gereedschap ordenen. Waarom heb ik deze rare behoefte? Geen idee! Het geeft alleen maar stress voordat ik op vakantie ga. En ik heb het al veel te druk om alle spullen te pakken voor een heel gezin. Want jeetje, wat een volksverhuizing is een vakantie met kleine kinderen! Het is altijd weer spannend of het allemaal in de auto past.

Daarnaast maak ik me altijd druk of ik wel alles bij me heb. Want in het buitenland kan je namelijk ook geen producten kopen hè Maart? Maar goed, ik ben dus al twee weken voor mijn vakantie druk bezig met alles te regelen. En ik krijg het dan toch altijd voor elkaar dat ik de avond voor vertrek tot in de late uurtjes nog bezig ben. Toch maar vroeger beginnen volgend jaar?

Vakantie aan het Gardameer

We hadden dit jaar een zomervakantie geboekt naar het Gardameer. We waren daar beiden nog nooit geweest en hoorden via vrienden dat er een erg fijne camping daar ligt: Family Park Altomincio. Voordat we kinderen hadden waren we nooit van campings. Veel te massaal, om 9 uur ’s morgens wakker worden van schreeuwende kinderen. En wanneer je ligt te relaxen op een ligbedje word je nat gespoten door een kind met een waterpistool. Met een kind van vier jaar en een baby van 1,5 jaar horen wij nu officieel bij de club. Mees werd iedere ochtend om 8 uur wakker en liet duidelijk van zich horen en Sam vond het leuk om onschuldige volwassenen nat te spuiten met zijn Super Soaker.

Het was weer duidelijk dat onze jongens zich op hun gemak voelden tussen al hun kleine soortgenoten. Sam voelde zich zelfs zo op zijn gemak dat hij te pas en te onpas zijn zwembroekje naar beneden trok om vervolgens in het zwembadwater of kinderwasbak (lijkt op een wc toch, mama?) te gaan plassen.

Rebelse acrobaten

Sam en Mees zijn echte wegloop kinderen en ik dacht hierop voorbereid te zijn door naambandjes bij de Hema te kopen en… ja echt.. een tuigje voor Mees! Maar helaas waren dit slechte oplossingen, de naambandjes van de Hema vielen binnen één uur al af. En denk je nou echt dat ik Mees echt een tuigje aan ga geven? Dit resulteerde er dus in dat wij Sam drie keer een half uur kwijt zijn geweest. Mijn moederhart, OMG! Is vakantie nou echt relaxen!? En ik dus continu achter Mees kon aanrennen wanneer hij wakker was.

Ik geloof dat de hele camping Sam en Mees hierdoor wel kenden van naam. En wanneer ik Sam weer eens met klotsende oksels aan het zoeken was kwamen de mensen al naar me toe: “Oh, Sam is daar aan het spelen”. Wat dat betreft ben ik blij dat we niet in een hotel zaten, maar tussen lotgenoten die enigszins nog konden lachen om de streken van onze rebelse acrobaten.

Genieten met het gezin van een vakantie aan het Gardameer

Samen logeren in een Fiji

Maar goed, genoeg over onze kleine apen (ik kan echt uren praten over hun streken) en meer over de camping en de omgeving, want daar kreeg ik veel vragen over van jullie. We hadden dit keer de Fiji caravan van Vacansoleil geboekt. Dit is een caravan met twee slaapkamers in plaats van drie slaapkamers die we de vorige keer hadden. We hadden bewust voor deze caravan gekozen omdat het een paar honderd euro in de portemonnee scheelde. Daarnaast werd ons verteld dat deze caravans dichter bij het zwembad, supermarkt en restaurant lagen.

Ik vond het even spannend of het wel goed zou gaan met die twee kleine apen samen op één kamer, maar we konden in onze handjes klappen! ’s Avonds waren ze afgebrand en ’s morgens hadden ze het eerste uur (van 8 tot 9) de grootste lol samen. De caravan heeft verder een woonkamer/keuken met magnetron en in de ouderslaapkamer was zelfs een föhn, daarnaast een aparte wc, badkamer en een overdekte veranda.

Verblijf in een stacaravan Fiji van Vacansoleil

Ideale faciliteiten voor kleine kinderen

De camping vonden we heel fijn! Alle caravans staan dichtbij een speeltuintje waar alle kids samen kwamen om te spelen, terwijl de papa’s en mama’s konden opruimen of koken. De speeltuintjes zijn gericht op kleine kinderen, zodat zelfs kindjes van één jaar zich konden vermaken. Wat we écht heel fijn vonden aan deze camping was het Lagunebad. En met ons waren er ook tientallen andere Nederlanders die dit fijn vonden en fanatiek om 8 uur ’s morgens een uur in de rij stonden om hun handdoek op een ligbed te leggen. De eerste dag kon ik me eraan irriteren, maar de daaropvolgende dagen kon ik er alleen maar om lachen en genoot ik van het uitzicht (wij konden het vanuit onze veranda zien).

Het zwembad is ideaal voor kleine kinderen. Een zachte bodem, ondiep, een speelbult in het midden en drie super toffe glijbanen voor groot- en klein. Naast dit zwembad is er ook een babybad en een wedstrijdbad, waar overigens genoeg vrije bedjes zijn. De animatie van dit park is echt geweldig! Iedere dag hadden ze leuke activiteiten, kon je je kinderen een paar uur naar hen sturen voor het nodige vermaak en zelf even tot rust komen(hebben wij niet gedaan), en was er ’s avonds de minidisco. Dat was volgens Sam het toppunt van de camping!