50 leuke uitjes in Nederland

Beleef een wereldvakantie in Nederland

Ga jij deze zomer op vakantie in Nederland? Groot gelijk! Vakantie vieren in ons eigen land is namelijk verrassend leuk. Daarvoor hoef je niet kilometers af te leggen met een stel ongeduldige kinderen op de achterbank. In dit blog: de beste tips voor een vakantie in Nederland ?

12 redenen om in Nederland op vakantie te gaan

Het is eigenlijk super slim om in Nederland op vakantie te gaan. Want:

 1. Korte reistijd: je bent in no-time op je bestemming
 2. “Praat Nederlands met me”?: je spreekt dezelfde taal als je buren, de hosts, het personeel, de mensen die je spreekt tijdens uitjes
 3. Minimale reiskosten: je hoeft onderweg niet eens te tanken en komt langs 0 tolwegen
 4. Geen douaneformulieren nodig en zo: je hoeft je niet in te lezen over de (verkeers)regels in het buitenland
 5. Gasten ontvangen op je vakantieadres: je kunt je vrienden en familie een dag uitnodigen
 6. Leuk voor de kinderen: je kids maken makkelijk amigos… uh vriendjes!
 7. Je weet wat je eet: je begrijpt wat je bestelt van de menukaart (ik kreeg eens een bordje kaasblokjes in Wallonië, terwijl ik dacht dat ik een broodje kaas zou krijgen & ik kreeg een salade met eenden-spiermaagjes in Frankrijk, terwijl ik dacht dat het gewoon gegrilde eendenborstfilet zou zijn ? – Français… je ne comprend pas)
 8. Iets vergeten? Dat maakt niet uit: je haalt gewoon je vertrouwde etenswaren en verzorgingsproducten in de supermarkt en winkels
 9. Nederland is mooi: óók in Nederland kun je je ogen uitkijken, cultuur snuiven en allerlei natuurgebieden, steden en schattige dorpen ontdekken
 10. Vertrouwd: je weet wat je in Nederland kunt verwachten
 11. Meer tijd voor beleven in plaats van zaken uitzoeken: je kan je vakantie heel makkelijk voorbereiden, want je weet hoe alles in Nederland werkt (denk bijvoorbeeld aan openbaar vervoer)
 12. Geen jetlag bij thuiskomst: je bent ook weer in no-time thuis!

Verrassende must sees en must do’s

Nederland… dat ken je wel. Is dat wel zo? Ben je overal geweest? Heb je ál het moois gezien? De stranden en de natuurparken? Heb je al eens die traditionele Hollandse cultuur gesnoven in Volendam en ben je dan óók al op de foto geweest in zo’n leuk klompenpakje? Hebben je kids héél Nederland al in het klein gezien, in Madurodam? Zijn jullie samen op blote voeten op avontuur gegaan in een blotevoetenpark? Kortom: hebben jullie álles op deze leuke bucketlist in Nederland al afgestreept?

9 leuke tips in eigen land: waar je geweest moet zijn

#1 Nationaal Park de Alde Feanen in Friesland

Puur natuur! Fietsen, wandelen, reeën spotten, uilenballen pluizen, op vaarexcursie gaan, kanoën door het moeras; het kan hier allemaal. Camping Bergumermeer ligt in de buurt.

#2 De zoute zee in Zeeland

“Hier aan de kust, de Zeeuwse kust” ? De stranden in onze eigen zuidelijke provincie aan zee zijn héérlijk. En het gouden zandstrand van Oostkapelle is het allermooiste strand van Nederland! Camping Scheldeoord en camping De Oase liggen in de buurt.

Zee en strand van Zeeland

#3 De Peel en Maasvallei in Noord-Limburg

De Peel is een groot dekzandgebied en de Maasvallei is een groot terrassenlandschap. Deze 2 unieke gebieden liggen naast elkaar. Ideaal om beide werelden te ontdekken met een fietsroute. Weetje: u komt dan ook langs de Kasteeltuinen in Arcen en Nationaal Park de Maasduinen met leuk blotevoetenpad. Camping Vakantiepark Leukermeer, camping Roland en camping Klein Canada liggen in de buurt.