Tips voor de meivakantie

50 leuke uitjes voor je vakantie in Nederland

Zijn de weersvoorspellingen goed? Ga eens op vakantie in eigen land! In Nederland is veel te zien en beleven. Naast alle must sees valt een uitje naar bijvoorbeeld de dierentuin, het pretpark en een giga speeltuin altijd in de smaak bij je kids. De 50 leukste uitjes voor je vakantie (met kids) in Nederland? Je vindt ze in dit blog.

10x Leuke dierentuinen in Nederland

Aapjes kijken. Beren zien. Neushoorns bewonderen. In het kleine Nederland zijn tal van dierentuinen waar (kleine) kids hun ogen uitkijken. De allerleukste en meest bijzondere plekjes?

  1. De Apenheul in Apeldoorn (Gelderland)

Het leuke is dat in sommige delen van het park de aapjes gewoon loslopen. Je ziet ze dus van héél dichtbij.

  1. Diergaarde Blijdorp in Rotterdam (Zuid-Holland)

Hier zie je naast de bekende zilverruggorilla Bokito óók marmotjes, tijgers, flamingo’s en zeedieren. Wandel zeker door die glazen zee-tunnel, waar de pijlstaartroggen en haaien om je heen zwemmen.

  1. Wildlands Adventure Zoo in Emmen (Drenthe)

Must do’s in deze dierentuin? Varen over de Rimbula river en meerijden met de Serenga Safari. Speciaal aan deze dierentuin is dat er ook een zinderende achtbaan én een uitdagende jungle trail zijn. Een park voor avonturiers!

  1. Kabouterland in Exloo (Drenthe)

Een park met een indoorspeeltuin en leuke diertjes als stokstaartjes, dwergotters en doodshoofdaapjes. Oh, trollen en kabouters zie je hier ook. Maar die zijn natuurlijk niet echt ?

  1. Burgers’ Zoo in Arnhem (Gelderland)

Dé dierentuin met de bekende Burgers Bush. In deze overdekte ‘jungle’ lijkt het net alsof je in de echte rimboe bent. Lekker warm, overal groen en… je ziet allerlei tropische vogels en andere dieren die hier lekker de ruimte hebben.

  1. Ouwehands Dierenpark in Rhenen (Utrecht)

Bijzonder aan deze dierentuin is het 20.000 m2 grote Berenbos met bruine beren die eerder in het circus moesten optreden. Die leiden hier nu een zorgeloos leventje. Tip voor de kids: de indoor-speeljungle RavotAapi. Het Ouwehands Dierenpark is trouwens ook hét park van Nederland waar je reuzenpanda’s kunt zien.

  1. Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek (Noord-Brabant)

Hier maak je te voet, per auto(bus) én ter boot een safaritocht langs allerlei diersoorten!

  1. GaiaZoo in Kerkrade (Zuid-Limburg)

In GaiaZoo bewonder je veel bijzondere dieren, zoals grootoorvossen, gifkikkers, boshonden en capibara’s. En je ziet ook ‘doorsnee’ dieren, zoals kippen, ezels, cavia’s en huismuisjes. Barsten de kids van de energie? Hop, naar de klauterspeeltuin DinoDome!

  1. DierenPark Amersfoort (Utrecht)

Dit dierenpark heeft een expeditie-rivier om met de waterfiets doorheen te varen… je ziet dan overal om je heen aapjes en giraffen. Ook ‘De Prairie’ is een aanrader, want dit deel ontdek je net als de prairiehondjes zelf via een ondergrondse tunnel.

  1. SanjesZoo in Zwaagwesteinde (Friesland)

Dit is eigenlijk een héél uitgebreide kinderboerderij. Je ziet er ezels, geitjes en konijnen. Maar ook kamelen, struisvogels en neusberen. Vooral erg leuk voor kleine kinderen.