8x barbecue recepten voor op de camping

8x barbecue recepten voor op de camping

Daar zit je dan: op de camping. Met je voeten in het gras óf op de ingerichte veranda voor je stacaravan. Het zonnetje schijnt en je maag begint te knorren. Wat te doen…? Barbecueën! In dit blog 8 lekkere en gemakkelijke recepten. Voor groot en klein.

#1 Crostini mozzarella & tomaat

  • 1 potje groene pesto
  • 1 bol mozzarella
  • Klein bakje cherry- of trostomaatjes
  • Zwarte peper

Smeer de pesto op de stokbroodsneetjes. Leg hierop een plakje mozzarella, enkele halve cherrytomaatjes en bestrooi met zwarte peper. Rooster de sneetjes op de barbecue.

Barbecue recept: crostini tomaat mozzarella

#2 Knakworstspiesjes

  • 1 blikje knakworsten
  • Houten spiesjes

Snijd de knakworsten in stukjes en rijg aan de spiesjes. Even op de barbecue leggen en klaar!

#3 Kipspiesjes

  • Gemarineerde kipfilet
  • Houten spiesjes

Gemarineerde kip gaart snel en blijft lekker mals! Snijd de kipfilet in kleine, gelijke stukjes en rijg aan de spiesjes. 10 minuten op de barbecue en de kip is al gaar.

Barbecue recept: kipspies

#4 Biefspiesjes

  • Gemarineerde biefstuk
  • Houten spiesjes

Kun je geen gemarineerde bief vinden in de lokale supermarkt? Geen probleem. Maak gemakkelijk zelf een marinade. Meng hiervoor milde olijfolie met een scheut ketjap, een theelepel sambal, 2 teentjes geperste knoflook en een paar druppels citroensap. Snijd de biefstuk in gelijke brokken en meng met de marinade. Laat afgedekt minimaal 3 uur in de koelkast staan. Rijg aan de spiesjes en gril ze in 4 minuten gaar.

#5 Groentespiesjes

  • 1 groene courgette
  • 1 bakje babymais
  • 1 rode ui
  • 1 bakje champignons
  • 1 oranje paprika
  • 1 gele courgette
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • Kruidenolie
  • Houten spiesjes

Snijd alle groenten in ongeveer gelijke stukken. De courgette snijd je het best in halve schijfjes. De rode ui kan in partjes aan het spiesje. Rijg alle groentesoorten aan de spiesjes en bestrijk met de kruidenolie. Die kun je eventueel zelf maken van olijfolie, zout, peper, gedroogde oregano en basilicum. Gril de spiesjes 5-8 minuten op de barbecue.

Barbecue recept: groentespies

#6 Aardappelsalade

  • 1 kilogram vastkokende aardappelen
  • 2 sjalotjes
  • 2 eetlepels verse bieslook
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 150 milliliter Griekse yoghurt

Snijd de aardappelen in plakjes van ongeveer ½ centimeter dik. Kook ze in 12-15 minuten gaar. Snipper de sjalotjes, knip de verse bieslook en hak de peterselie en tijm fijn. Meng de kruiden met de mayonaise en yoghurt. Schep hieronder de warme aardappelen en laat op kamertemperatuur afkoelen.

#7 Koolsalade

  • 300 gram witte kool julienne
  • 150 gram wortel julienne
  • 1 rode ui
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel wijnazijn of appelazijn
  • 4 eetlepels verse peterselie

Meng alles door elkaar, breng eventueel op smaak met zout en peper, en zet minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast. Zo kunnen de smaken goed intrekken.

Barbecue recept: witte koolsalade - coleslaw

#8 Bloemkoolsalade

  • 1 grote bloemkool
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 1 zakje gele rozijnen
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel witte peper
  • 1 theelepel zout

Snijd de roosjes van de bloemkool, het lichtgekleurde deel van de prei én de paprika fijn. Meng in een grote kom de mayonaise met het water, de kerrie, de peper en het zout. Doe daarbij de groenten en rozijnen. Schep om en klaar!

TIP: Neem je restjes een dag later mee als picknicklunch.

En waar eet je al dit lekkers? Op een camping van Vacansoleil natuurlijk! Kies uit meer dan 500 campings op de mooiste bestemmingen.

  • Even afkoelen het avondeten? Maak heerlijk verfrissende ijsjes met deze recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *