Gezond eten op de camping? Dat kan! Lees de tips op het Vacansoleil blog.

Gezond koken op de camping? 2 supersnelle recepten!

Collega Tessa houdt van eten, maar dan wel gezond! Zij bezocht een echte expert om ons te voorzien van de beste tips. Je leest het hier!

Als ik aan vakantie denk, denk ik aan zon, zee en strand. Aan nieuwe steden en dorpjes ontdekken en aan hardlopen langs de branding van de zee. Aan relaxen en genieten van de tijd met elkaar, én natuurlijk aan de culinaire geheimpjes van een nieuwe omgeving.

Ik vind het heerlijk om op vakantie op zoek te gaan naar de restaurantjes waar de ‘locals’ het liefst komen en waar je écht de streek kunt proeven. Daarnaast ben ik zelf ook gek op koken en eerlijk is eerlijk, het is niet altijd even healthy wat we in de restaurantjes bestellen. Daarom wisselen we het uiteten gaan op vakantie vaak af met een avondje zelf koken. En dan het liefst een gezonde maaltijd.

Tafelen tussen de tenten

Fabienne van Fab&Fit geeft gezonde kooktips voor op de camping! Je leest ze hierHet fijne van alles is: gezond eten bereiden hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn of lang te duren. Fabiënne, eigenaresse van Fab&Fit, helpt me daar graag een handje bij. Ze gaf me onder andere een recept van een frisse couscoussalade met kipspies van de BBQ en een overheerlijke watermeloensalade. Lekker, makkelijk en verantwoord. Ideaal voor een warme zomeravond op de camping!

Frisse couscoussalade met kipspies van de BBQ

Gezond eten op de camping? Het kan! Bijvoorbeeld met deze kipspies en couscous. Bekijk alle tips op het Vacansoleil Blog.

Ingrediënten (2 personen):

Kipspies

  • Kipfilet, 200 gram (2stuks)
  • Barbecue kruiden, 1 el
  • Olijfolie, 2 el
  • Satéstokjes, min. 2 stuks

Couscoussalade

  • Couscous/Quinoa, 200 gram
  • Rode paprika, 1 stuk
  • Komkommer, ½ stuk
  • Mango, 1 stuk
  • Magere yoghurt, 4 el
  • Peper en zout

Bereiding:

Start met de kipfilet, snijd deze in gelijke blokken en rijg ze op een satéprikker. Meng in een kommetje de barbecuekruiden met de olijfolie en marineer de kip hiermee. Laat dit geheel even rusten en intrekken.

Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Ondertussen kun je de paprika en mango in stukjes snijden. Snijd de komkommer in de lengte in tweeën en haal de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer in dunne plakjes.

Bak de kipspiesen op de barbecue tot ze gaar zijn. Leg de couscoussalade en de kipspies op je bord en besprenkel dit met wat frisse magere yoghurt. Breng het geheel eventueel nog op smaak met wat peper en zout.

Tip van Fabiënne: In plaats van couscous kun je ook quinoa gebruiken. Quinoa is een 100% natuurlijk en onbewerkt product dat een stuk veelzijdiger is dan couscous.”

Watermeloensalade

Gezond eten op de camping met deze makkelijke watermeloensalade! Bekijk alle tips op het blog.

Ingrediënten (2 personen):

  • Watermeloen, 400 gram
  • Zwarte olijven, 40 gram
  • Verse munt, 10 gram
  • Fetakaas, 25 gram

Bereiding:

Snijd de watermeloen in partjes. De olijven in schijfjes. Hak de munt fijn en snijd de fetakaas ook in kleine blokjes. Meng het samen in een kom en je bent al klaar! Lekker als bijgerecht bij een BBQ.

Tip van Fabiënne: Neem verse paarse/zwarte olijven. Dit zijn rijpe olijven die zorgen voor een meer zoete en volle smaak.”

De salade is het lekkerste als je hem net gemaakt hebt. Eet ‘m dus dezelfde dag nog op.

Heb jij ook gezonde kooktips voor op de camping? Laat ze ons weten in een reactie of onze Facebookpagina.

One thought to “Gezond koken op de camping? 2 supersnelle recepten!”

  1. Bedankt voor dit blog. Binnenkort gaan we op vakantie, maar ik ben ook aan het afvallen. Het is dus erg fijn om gezonde eettips te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *