De must have reisapps voor op reis: voor jou op een rijtje gezet op het Vacansoleil blog.

5 must-have apps voor op vakantie

Waar zouden we zijn zonder smartphone? Ook op vakantie kunnen we niet zonder. Even Facebook checken, een whatsappje versturen en op Instagram een foto van dat prachtige uitzicht plaatsen. Maar wist je dat er ook speciale vakantie apps bestaan? Met deze superhandige apps reis je nog makkelijker. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet: 5 must-have apps voor jouw vakantie.

24/7 BZ Reis app

De app van Buitenlandse Zaken. Van reisadviezen tot actuele veiligheidsrisico’s, calamiteiten en nog veel meer. Deze app houdt je voor én tijdens je reis op de hoogte van de situatie in je vakantieland. Inclusief contactgegevens van Nederlandse ambassades en informatie over wat te doen bij noodgevallen. Ben je je paspoort kwijtgeraakt? Keep calm, deze app vertelt je wat je moet doen. Ook handig: je kan direct contact opnemen met BZ. Deze app is beschikbaar voor iOS en Android.

Met deze must-have reis apps geniet je nog meer van je vakantie! Bekijk ze op ons blog!

Taalgids

Hoe vraag je de weg in het Duits? Hoe bestel je een kopje koffie in het Spaans? Hoe zeg je dat ook alweer in het Frans? Dankzij deze taalgids-app spreek jij moeiteloos een woordje met de locals. De app bevat meer dan 800 veelgebruikte zinnen en woorden – in 13 talen! Ook met je uitspraak komt het helemaal goed. De papegaai op de app zegt het je keurig voor! Beschikbaar in de Apple app store en in de Google Play Store.

Accuweather

Regen op vakantie? Liever niet. Met deze weerapp op zak weet je precies welke buien er boven je hoofd hangen. Van de actuele weersituatie tot 2 weken later, de plannen van het weer ontgaan je niet. Ook handig als het zonnetje schijnt. Accuweather vertelt je precies wat de gevoelstemperatuur is. Deze app is er voor Android en Windows.

Triposo

Informatie en tips over je reisbestemming? Die heb je altijd bij de hand met de app Triposo. Deze app verzamelt informatie van open bronnen zoals Wikitravel, Wikipedia en OpenStreetMaps. De informatie kun je downloaden, handig als je later geen internetverbinding hebt. De app is beschikbaar voor iOS en Android.