Top 10 campings voor ‘n vakantie met je huisdier

Wil jij graag je huisdier meenemen op vakantie? Ga dan lekker naar de camping! Meestal is je viervoeter sowieso welkom als je met je eigen camper of tent reist. Willen jij en je makker zo’n luxe kant-en-klare stacaravan? Nou, zelfs dan heb je de campings voor het uitkiezen. De 10 állerleukste hondencampings in Europa… dat zijn deze:

#1 Camping La Llosa – Costa Dorada, Spanje

Deze kleine, groene oase ligt op 5 minuten rijden van hét hondenstrand van de regio: Playa Riera d’Alforja. Op een rustige plek, dus ideaal om siësta’s te houden. Met leuke winkeltjes en tapastentjes op slenterafstand. En op de camping zelf een fraai zwembad met zonneterras, een restaurant met barretje, fietsverhuur, een winkeltje en een modern multisportveld. Reis je met kids? Die vermaken zich in de speeltuin en miniclub. Aan zee stappen ze op zo’n bananenboot voor een rappe tocht over het water. En in attractiepark Port Aventura beleven ze nóg meer spannende dingen. Dicht bij camping La Llosa liggen ook de historische stad Tarragona (20 km) en Reus (12 km). Beide aanraders!

Op vakantie met 1 huisdier (max. 5 kg per huisdier)

Ga je naar Spanje met jouw viervoeter? Hij of zij mag met je mee naar camping La Llosa als je verblijft in:

  • Stacaravan Waikiki (6 personen, 3 slaapkamers)
  • Stacaravan Bali (4 personen, 2 slaapkamers)

Op vakantie met de hond

#2 Camping L’Hippocampe – Provence, Frankrijk

In de Franse Provence, tussen de olijf- en kersenboomgaarden, vind je camping L’Hippocampe. Een ideale locatie om met een hond te verblijven. Want: in die natuurrijke omgeving maak je samen de mooiste wandelingen! En op de ligweide bij het zwembad mag je huisdier fijn relaxen in de zon. Die heeft namelijk óók vakantie ? De kids willen uiteraard ook wat. Zij worden blij van het uitgebreide zwembadcomplex, de animatie en de vele activiteiten op de camping en in de omgeving. Karaoke, zwembadspelletjes, raften en paardrijden. Het kan hier allemaal. Tip in de buurt: stuwmeer Lac de l’Escale. Hier kun je waterfietsen, kanoën en vissen.

Op vakantie met 2 huisdieren

Op camping L’Hippocampe zijn huisdieren toegestaan in deze accommodaties:

  • Stacaravan Waikiki 1 en 2 (6 en 8 personen, 3 slaapkamers)
  • Stacaravan Bali (6 personen, 2 slaapkamers)
  • Glamping stacaravan (6 personen, 3 slaapkamers)
  • Stacaravan Fiji (4 personen, 2 slaapkamers)
  • Staanplaats (6 personen)

Naar de camping met je huisdieren

#3 Punta Navaccia – Lago Trasimeno, Italië

Lago Trasimeno is een bijzonder romantisch meer én geschikt om in te zwemmen (ook je hond mag hier zwemmen). Dat maakt Punta Navaccia een topbestemming voor jou en je viervoeter, want deze camping ligt direct aan Lago Trasimeno! Voor je bambini van 4 tot 12 jaar is het nieuwe speelpark van de camping fantastico. En jouw favoriete plek op de camping… het zwembad met ligbedjes en het strandje bij de camping. Heb je meer zin in actie? Leef je dan uit op het sportveld of speel een potje beachvolleybal. Leuke dagtochtjes maak je naar Siena, Florence en Assisi. En een tip voor ’s avonds: neerstrijken op een terras aan het meer om naar de zonsondergang te kijken. Genoeg te doen, dus.

Op vakantie met 3 huisdieren

Ga je met je huisdier(en) naar camping Punta Navaccia? Dan kies je uit deze accommodaties:

  • Stacaravan Fiji (6 personen, 2 slaapkamers)
  • Bungalowtent Navajo (6 personen, 3 slaapruimtes)
  • Staanplaats (6 personen)

Naar het meer met je huisdieren

#4 Camping La Grappe Fleurie – Bourgogne, Frankrijk

Niet alleen je huisdier wordt blij van deze groene wijnvelden, ook jij geniet van de beaujolais aan je voeten. En een proeverij hoort er hier zeker bij. Daarom organiseert de camping elke week een wijnproeverij voor de fijnproevers (in spé). Ontdek de fruitige, rode Ganay of de fris, witte Chardonnay.  Houd je van wandelen? Trek dan je wandelschoenen aan en trek met de hond de natuur in. Duik daarna in het buitenzwembad van de camping of werk je in het zweet op de tennisbaan. De kinderen? Die spelen ondertussen in de speeltuin. Tijdens een dagje uit ga je naar de oude binnenstad van Lyon of Touroparc Zoo. Deze mooie dierentuin ligt op een kwartiertje rijden en is voor de kids echt te gek. Je ziet er onder meer Bengaalse tijgers, nijlpaarden, vreemde vogels en apen.

Op vakantie met 1 huisdier

Je huisdier is toegestaan in:

  • Stacaravan Waikiki (6 personen, 3 slaapkamers)
  • Stacaravan Bali (6 personen, 2 slaapkamers)
  • Staanplaats (6 personen)

Wandelen met je huisdier op vakantie

#5 Camping Terme Čatež – Slovenië

De natuurlijke omgeving van deze camping is super. Alleen al het bos nodigt je uit om er lekker op uit te gaan met je viervoeter. Verder is Terme Čatež een heus zwemparadijs. Met een zomerrivièra (buiten) en winterrivièra (binnen). Verschillende waterglijbanen: heel erg hoog (10 meter), extra lang (87 meter) of superstijl (40 graden). De lichteffecten maken van de glijbaan roetsjen nog spannender. Daarna dobber je een rondje in de 450 meter lange speelrivier óf je duikt het wellness- en beautycentrum in.

Op vakantie met 1 huisdier

Slovenië ontdekken met je huisdier? Op camping Terme Čatež vier je samen vakantie in deze accommodaties:

  • Stacaravan Waikiki 1 en 2 (7 personen, 3 slaapkamers)
  • Stacaravan Bali 1, 2 en 3 (6 personen, 2 slaapkamers)
  • Stacaravan Tahiti 1 (6 personen, 2 slaapkamers)
  • Stacaravan Fiji (6 personen, 2 slaapkamers)
  • Staanplaats (6 personen)

Wandelen in de bossen op vakantie met je huisdier

#6 Camping Wirfttal – Rheinland-Pfalz, Duitsland

Aan de oevers van het riviertje de Wirft, tussen de bossen en de heuvels vind je camping Wirfttal.

Een te gekke omgeving vol bossen, steile rotsen en vulkaanmeren zorgen voor een avontuurlijke ontdekkingstocht. Je hond zal je dankbaar zijn voor deze omgeving ?. De recreatieplas is een toffe plek voor de kids. Hier ravotten ze op het strand of ze vermaken zich in een van de speeltuinen met groot springkussen. Plonzen jullie daarna nog samen in het binnenzwembad om vervolgens onderuitgezakt te genieten voor je accommodatie?

Op vakantie met 1 huisdier

Op camping Wirfttal is je huisdier toegestaan in deze accommodaties:

  • Stacaravan Waikiki (6 personen, 3 slaapkamers)
  • Staanplaats (6 personen)

Hond of huisdier meenemen op vakantie

#7 Camping Bella Austria – Stiermarken, Oostenrijk 

Voor alle rustzoekers is deze camping in de provincie Stiermarken perféct. Je bevindt je hier op 800 meter hoogte. Je ademt zuivere berglucht in. En je ontspant optimaal aan het recent gebouwde zwembad. In de omgeving? Daar vind je vooral indrukwekkende natuur. Must do’s zijn dan ook met je viervoeter wandelen door de bergen – waarna jíj op de camping in de sauna stapt – en mountainbiken door het dal van de Mur. Zin in een dagje slenteren door een leuk stadje? De steden Villach en Klagenfurt liggen vlakbij.

Op vakantie met 1 huisdier

In deze omgeving heeft je viervoeter het zéker naar zijn zin! Je kunt hem meenemen naar deze accommodaties:

  • Stacaravan Waikiki (7 personen, 3 slaapkamers)
  • Stacaravan Bali (6 personen, 2 slaapkamers)
  • Staanplaats (6 personen)

Huisdier mee naar de camping in Oostenrijk

#8 Camping Simplonblick– Wallis, Zwitserland

Op deze camping ben je midden in het groen van de Rhônevallei en heb je uitzicht op één van de mooiste Alpenpassen. Een ideale locatie om de omgeving te verkennen, met de trein (station op 3 minuten rijden), bus, auto, fiets (te huur bij het station in Raron) of te voet. Aan jou de keus! Wil je een dagje chillen? Ga met z’n allen naar het zwembad. Je hond mag op ligweide óók lekker chillen. Nog meer pluspunten van deze camping: de 4 trampolines (favoriet bij de kids), het uitzicht op de Aletschgletsjer én de ligging ten opzichte van de kabelbaan die je naar de dorpjes Riederalp en Bettmeralp brengt.

Op vakantie met 1 huisdier

Samen de natuur van Zwitserland in? Je huisdier is welkom in deze accommodaties:

  • Stacaravan Fiji (5 personen, 2 slaapkamers)
  • Staanplaats (6 personen)

#9 Camping Zaton Holiday Resort – Dalmatië, Kroatië

Een heerlijk zwembad en een uitzicht waar je ‘u’ tegen zegt. Oh.. en de zonsondergangen zijn.. wauw. Op deze camping worden jouw hond en waterratjes héél blij. Top voor je hond: dat hondvriendelijke strandgedeelte direct bij de camping. En top voor je waterratten: het vernieuwde zwembadcomplex met lagunebad, waterspeeltuin, verschillende kinderbadjes, bubbelbad en waterglijbaan. Mmm, hier beleeft iedereen een topvakantie!

Op vakantie met 2 huisdieren (max. 7 kg per huisdier)

Huisdieren die mee op reis gaan mogen op Zaton hun schoonheidsslaapje doen in deze accommodaties:

  • Stacaravan Tahiti 1 en 2 (6 en 7 personen, 2 slaapkamers)
  • Stacaravan Tahiti XL (7 personen, 3 slaapkamers)
  • Safaritent overig (5 personen, 2 slaapruimtes)

Huisdier meenemen naar het strand of zee

#10 Camping La Pierre Verte – Côte d’Azur, Frankrijk

Op een glooiend terrein, iets ten noorden van Fréjus vind je camping La Pierre Verte. Hier vier je vakantie in een heerlijk geurend Provençaals bos. En op de camping relax je op een paradijselijk wit strand aan het tropische lagunebad van 1200m2. Alsof je op de Malediven bent. Voor de kleintjes is er ook nog een kinderbadje. Wil je jezelf flink in de watten laten leggen? Hóp, naar de VIP-corner voor een massage, waarna je een kleurtje pakt op de luxe VIP-ligbedden. Het animatieteam zorgt hier trouwens voor allerlei activiteiten: van vrolijke activiteiten voor de kleintjes tot thema-avonden en sportwedstrijden voor de grotere kids. Natuurlijk wil je viervoeter ook lekker afkoelen aan deze zonnige kust. Dat kan op het strand van Les Esclamandes. 20 minuten rijden en je bent er!

Op vakantie met 1 huisdier

Gaat jouw huisdier mee naar deze camping in Zuid-Frankrijk? Kies uit deze accommodaties:

  • Stacaravan Waikiki 1 en 2 (6 personen, 3 slaapkamers)
  • Stacaravan Bali (6 personen, 2 slaapkamers)
  • Stacaravan Fiji (4 personen, 2 slaapkamers)

Hond meenemen naar het strand

Meer informatie?

Meer informatie over het meenemen van je huisdier naar een van onze campings, kun je op onze website verder lezen. Je vindt hier álle campings waar je huisdier(en) zijn toegestaan én wat je dan eventueel extra betaalt voor jouw Max of Lady. Ook lees je hier over de algemene regels voor het vervoeren van je huisdieren. Per land hebben we voor je omschreven welke rassen zijn toegestaan en welke vaccinaties je huisdier moet hebben gehad. Zo ga je goed voorbereid op reis.

Hier vind je alle campings waar je met 1 of 2 huisdieren kan verblijven

Hier lees je alles over de huisdierregeltjes in het buitenland

Meer informatie over campings waar huisdieren zijn toegestaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *