onbetreden-paden-italie

7 onbetreden paden op jouw Italië landkaart

Bucketlist items voor Italofielen

Als doorgewinterde of doorgezomerde Italofiel heb je inmiddels je buikje rond gegeten met ham uit Parma, je ogen blind gestaard op de toren van Pisa en een volle portemonnee geleegd in de Trevi fontein. Wij van Vacansoleil trakteren jouw zintuigen op nieuwe prikkels.

Nieuwe triggers die niet alleen leuk, maar echt een item op je bucketlist waard zijn. Als campingexperts belichten we voor jou de vreemde eendjes in de bijt, die van dichtbij de mooiste eendjes in de vijver zijn. Pak jouw Italië-landkaart erbij om wat nieuwe onbetreden paden in te tekenen!

1. Mega homemade waterval bij Terni

Je hebt vast weleens gedroomd over een paradijs, met hemelse en exotische dingen. Kwam daar ook een regenboogachtige waterval in voor? Bij de Marmore-waterval zijn dromen geen bedrog. Deze 165 meter hoge waterval laat jouw mond openvallen. Zo mooi, dat het bijna kunstmatig lijkt. En dat is het ook. In de 3e eeuw voor Christus damden de Romeinen de Velino-rivier in om overstromingen te voorkomen. Vervolgens liep het overtollige water naar de lagergelegen Nera rivier en: tada! De Marmore- waterval was geboren. Te bewonderen vanuit een mooie sta- of zitplek, vanuit een kayak, raftboot of abseiltuigje aan de rotsen.

Campingtips: Camping Capitello, Camping Pini Family Park

onbetreden-paden-italie

2. Wijnsafari in Montefalco bij Foligno

Je hebt ongetwijfeld al eens een wijn- of olijfgaard bezocht. Sjokkend over het terrein, terwijl je een wijntje wegsipt. Er mag wel een keer meer actie in zitten. Dan is de wijnsafari in Montefalco niet te missen. Trotseer de gebruikelijke druiventrip niet met de benenwagen, maar vanuit een ronkende, stoere jeep. Vlieg over de heuvels en laat zand opstuiven op de drie hectare grote wijngaard bij de familie Brunozzi. Stap in als passagier en hoor het bijzondere verhaal aan over de gaarden. Met natuurlijk een welverdiende proeverij na afloop. Salute!

Campingtips: Camping Villaggio Italgest, Camping Punta Navaccia

3. De van-onderen afbreekstad bij Orvieto

Eeuwenoude stadjes; ze zijn jou niet vreemd. Hoe meer verhalen de stenen vertellen, hoe beter. Dan is het verhaal van de stad Cività di Bagnoregio de moeite waard om aan te horen. De stad staat namelijk op de lijst van 100 meest bedreigde monumenten ter wereld. Waarom? Het staat op instorten! De grond bestaat uit zacht, vulkanisch gesteente, waardoor de stad steeds verder verzakt. En de erosie en aardbevingen helpen hierbij een handje. Laagje voor laagje brokkelt de stad af en zakt het de afgrond in. Bezoek ‘de dode stad’ nu het nog kan.

Campingtips: Camping Capitello, Camping Parco delle Piscine

onbetreden-paden-italie

4. Vogelspotten in groenparadijs bij Perugia

Ken jij de wandelingen in mooie Italiaanse omgevingen op je duimpje? Upgrade jouw wandeling dan eens naar de versie 2.0 en voeg een vleugje vogelspotten in Oasi Naturalistica La Valle eraan toe. Oogverblindende, idyllische bossen terwijl je om de haverklap exotische gevleugelde vriendjes zoekt en spot. Zoals een purperreiger en Euraziatische smient. Net een soort Pokémon Go à la de natuur, dus je kinderen smullen volop mee! Je kunt zelfs samen les krijgen in de kunst der vogelspotten. Trek wat schutkleuren aan en zoeken maar!

Campingtips: Camping Villaggio Italgest, Camping Badiaccia

5. De fietstocht van je leven bij het Gardameer

Het Gardameer is waarschijnlijk bijna cliché voor je. Je kunt de routes en de uitzichten dromen. Tot komende zomer! Dan opent hier een 140 kilometer fietspad rondom het Gardameer. Zeg maar gerust roadtrip, want deze ‘Garda by bike’ brengt jou langs bekende en minder bekende plekken rond het meer. Dicht tegen de rotsen aan ontdek je jouw Gardameer vanuit een perspectief waarvan je niet wist dat het bestond. Geen fietsfanaat? Geen probleem! Zonder fiets kun je er evengoed van genieten.

Campingtips: Camping Garda, Camping Europa Silvella

Camping-Garda

6. Rotsvaste bedevaartstocht in Monte Baldo

Wil je meer de hoogte in? En ook een culi-waardig verhaal meepakken? Dan kun je een echte bedevaartroute naspelen bij Monte Baldo. Niet zomaar een route, maar een steenrijke steenroute. Als een berggeit trotseer je de rotsen en ontdek je de bijna-door-rotsen- opgeslokte kerk Santuario Madonna della Corona. Vanaf de bizarre hoogte van 774 meter geniet je van het adembenemende uitzicht over de Vallei van Adige. Trek je bergschoenen maar aan!

Campingtips: Camping Cisano, Camping Altomincio Family Park

madonna-della-corona

7. Ontdek de onderwereld in Narni

Na alle pracht en praal boven de grond, ben je wel toe aan een andere invalshoek. Zeg maar gerust een gat om in te vallen. In 1979 ontdekten speleologen in de stad Narni een complete ondergrondse stad. Deze geheimzinnige wereld staat bekend als Narni Sotterranea. À la catacomben in Parijs en mergelgrotten in Valkenburg, volg je de gids naar de onderwereld. Uitgerust met helm en zaklamp, wroet je jezelf door de spelonken van het Romeinse Formina- aquaduct uit 27 na Christus. Vol fresco’s, weggevaagde beelden en mysterieuze gangen. Voor de tijdreizigers onder ons kun je verder in de tijd gaan, door ook het middeleeuwse gedeelte te ontdekken. Haal de schatzoeker in je naar boven!

Campingtips: Camping Capitello, Camping I Pini Family Park

Overnachten in de buurt

Zo, je hebt weer wat nieuwe items op je bucketlist. Je wilt natuurlijk lekker in de buurt, comfortabel slapen. Geen probleem, daar zorgen wij voor! We hebben allerlei soorten campings in de buurt van jouw activiteit(en). Nog geen geschikte camping gevonden? Bekijk ook eens de met een aanbod van 95 campings.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *