Ontdek de 5 leukste pretparken van Spanje

Krijg jij het niet snel Spaans benauwd in een achtbaan?

Dan is dit blog speciaal voor jou. Ik neem je mee naar de 5 leukste pretparken aan de Costa in Spanje.

Pretpark- én Spanjeliefhebber? Lees verder en doe inspiratie op voor je volgende vakantie. En ga in gedachten alvast over de kop in de rides van PortAventura. Of juist kopje onder in de coolste waterpretparken. Caramba, dit wordt leuk.

Ontdek elke dag de beste pretparken van een land

Vandaag presenteren we de 5 gaafste pretparken aan de Costa Brava en Costa Dorada in Spanje. Wil je op vakantie naar een ander land? Stem af op ons blog: deze week tippen we de pretpark toppers van verschillende populaire vakantiebestemmingen!
Maar eerst de 5 x pretparkpret in Spanje. Vamos!

#1 PortAventura – razende rides aan de Costa Dorada

PortAventura in Salou is het grootste pretpark van Spanje. Fan van knotsgekke rollercoasters? In de 6 verschillende werelden (Mediterránia, Polynesia, China, México, SésamoAventura en Far West) van PortAventura word je op je wenken bediend. Heb je de 8 loopings van de Dragon Khan overleefd? Dan ben je klaar voor de Shambala: race gillend naar de top Himalaya in de hoogste hypercoaster van Europa. Of laat je katapulteren in de Furius Baco: binnen 3 tellen van 0 naar 135 km/uur. Heftig. Ook ‘verduiveld’ leuk: de rammelende karretjes over het verraderlijke spoor van de vervloekte zilvermijn El Diablo.
Port Aventura is een van de leukste pretparken in Spanje.
Nieuw in 2017 bij PortAventura: FerrariLand. Een apart pretpark geheel gewijd aan de F1-wereld. 7000 vierkante meter futuristische attracties, games en rides. Niet te missen: de Red Force, Europa’s hoogste en snelste achtbaan. Uiteraard kruip je ook zelf achter het stuur: de Maranello Grand Race wil je winnen. Ook in dit park ben je zo een hele dag zoet. Oplossing: kies voor een duoticket. 1 dag PortAventura en 1 dag FerrariLand.

Campings in de buurt van pretpark PortAventura en FerrariLand:
Op 8 kilometer: camping La Llosa
Op 18 kilometer: camping Las Palmeras
Op 20 kilometer: camping La Torre del Sol

#2 Tibidabo – het oudste pretpark van Spanje

Pretpark Tibidabo, op een 512 meter hoge heuvel bij Barcelona, is het oudste pretpark van Spanje. Het park werd geopend in 1899. Tibidabo is een waar kinderparadijs. Hier tref je geen highspeed rides, maar vrolijke attracties met een flinke schep nostalgie. Een ritje in het klassieke reuzenrad (terwijl je geniet van een fantastisch uitzicht over Barcelona), griezelen in spookhuis Hotel Krueger, vliegenier spelen in de Avió en zwieren in de grootste zweefmolen die je ooit gezien hebt.


Overal vind je vriendelijke attracties, zoals caroussels, botsautootjes en spiegelpaleizen. Toch een ritje achtbaan? De Muntayo Russo is een stoere stalen rollercoaster. Niet bang voor een nat pak? Hop aan boord van La Mina d’Or, een spannende waterachtbaan.

Campings in de buurt van pretpark Tibidabo:
Op ongeveer 50 kilometer: camping Vilanova Park

#3 Marineland Catalunya – waterachtbanen en dolfijnen

Marineland Catalunya is geen gewoon pretpark, maar een waterpretpark. Inclusief een dolfinarium, een exotisch vogelpark en een educatief centrum. Kleine kinderen kijken hun ogen uit bij de dolfijnenshow, maar de kunstjes van de zotte zeeleeuwen mogen er ook zijn. Oudere kids? Die gaan helemaal los in de Black Hole glijbaan, de Kamikaze glijbaan of in een van die andere watermonsters. Dé hit van afgelopen zomer? Magic Falls, een spiksplinternieuwe turboglijbaan vol scherpe bochten en watervallen.

Marineland is een van de leukste pretparken in Spanje.
Marineland ligt in Malgrat de Mar aan de Costa Brava. Genoeg voortreffelijke familiecampings in de directe omgeving, zoals bijvoorbeeld: camping Del Mar, camping Solmar en camping Resort El Pins.

#4 Aquabrava – waterpretpark aan de Costa Brava

Houd je duikbril nog maar even op. Want Aquabrava in Roses, een droom van een dorpje in het noorden van de Costa Brava, is nog zo’n waterparadijs. Ook hier waterglijbanen in alle kleuren van de regenboog. 42 attracties in totaal. Voor gevorderden: de Camello. In deze eh … glijbaan zoef je 17 meter verticaal omlaag. Voor de kleintjes: het Pirateneiland!

Aqua Brava is een van de leukste pretpaken in Spanje.
Op 15 kilometer: camping Riu
Op 19 kilometer: camping Las Dunas

#5 Aquadiver – golven en glijbanen

We besluiten dit rondje pretpark in Aquadiver in Platja d’Aro. Inderdaad, nóg een waterpretpark. Waarom Aquadiver een plekje in deze top 5 verdient? Hier plons je in het grootste golfslagbad van Spanje. En de waterglijbanen zijn nét achtbanen. Sensationeel: in de Splash Mountain vlieg je met een rubberbootje net niet uit de bocht voordat je met een grote splash in het water landt.
Toffe campings op loopafstand van Aquadiver: camping Cala Gogo en camping Valldaro.

Aqua Diver is een van de leukste pretparken in Spanje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *