De leukste pretparken van Duitsland op een rijtje.

5 Supercoole pretparken in Duitsland

Voor de beste plezieruitjes vlak over de grens

Na Frankrijk, Spanje en België is Duitsland aan de beurt! Vandaag lees je welke 5 pretparken in Duitsland het leukst zijn voor jong en oud. Tof voor een dagje uit, als een park net over de grens ligt, of als je op vakantie gaat in Duitsland!

Dit zijn ze dan, de 5 supercoole pretparken in Duitsland

#1 Movie Park Germany

Heb je kids die fan zijn van Dora the Explorer en Diego, Fairly Odd Parents, Jimmy Neutron, Ice Age, Umizoomi, Spongebob of de Ninja Turtles? Movie Park Germany is hun droomattractiepark in Duitsland! Alle attracties in dit park zijn geïnspireerd op tv-shows en films. Ook voor tieners en volwassenen is er genoeg spanning. Sla bijvoorbeeld op de vlucht voor zombies in The Walking Dead Breakout, ervaar de vrije val met meer dan 90 kilometer per uur, en ga meermaals over de kop met bungelende benen in de MP Xpress. Voor ieder wat wils in dit grote attractiepark in Duitsland.
Wil je van jouw Movie Park Germany-uitje een compleet weekend van maken? Kies uit deze Vacansoleil-campings, op 1 uur en 15 minuten rijden van Movie Park Germany:

Movie Park Germany is één van de mooiste pretparken van Duitsland.

#2 Europa-Park

Wauw, meer dan 100 attracties. Dit is het allergrootste attractiepark van Duitsland. Net als Movie Park Germany leuk voor jong en oud. Het thema is in plaats van tv-shows: Europa! In elk deel van het park waan je je in een ander land. In totaal zijn er 15 gebieden met werkelijk prachtige decors. Jonge kinderen kijken overal hun ogen uit in de sprookjesachtige attracties, en oudere kinderen hebben de tijd van hun leven in alle stoere achtbanen en waterattracties. Een park waar je liefst de hele dag voor uittrekt.
Wil jij om 9.00 uur voor de deuren van Europa-Park staan? Verblijf op een van deze campings en je bent binnen 45 minuten in dit pretpark van Duitsland:

Europapark is het leukste pretpark van Duitsland.

#3 Phantasialand

Nog zo’n phantastisch pretpark in Duitsland! Voor jong en oud, echte waaghalzen én families met jonge kinderen. Ga jij voor de wildste attracties? De spannende River Quest, de snelle achtbaan Taron, de meerdere loopings van de Black Mamba en het donkere Mystery Castle? Of ga je gezellig met de hele familie, na een gratis schminkbeurt en het spelen in de waterspeeltuin, in de familieachtbaan Colorado Adventure, de zweefmolen Wellenflug, de avontuurlijke Tikal en het grappige Maus au Chocolat? Pik je ook nog even een parkshow mee? Bijvoorbeeld de show African Dancers, Jump! of Ice College?
Beleef een phantastische dag in Phantasialand en geniet na op een van deze campings:

Phantasialand in Duitsland is één van de leukste pretparken van Duitsland.

#4 Irrland

8.000 m2 aan indoor speelplezier. Hét uitje als het weer tegenvalt. Schijnt het zonnetje? Dan vermaken kids zich hier ook buiten. In totaal omvat Irrland namelijk 300.000 m2 met unieke speelterreinen, overdekte speelschuren en een ligweide met barbecuemogelijkheden. Een giga boerderij-speelpark! Kinderen gaan hier op een avontuurlijke ontdekkingstocht, ze leren over dieren en zijn lekker kind in tal van uitdagende speelgebouwtjes. Reis je met je hele gezin van Irrland-West naar Irrland-Nord en van Irrland-Süd weer naar Irrland-West? Kein problem! Maak gebruik van een van de 1.800 bolderkarren van Irrland en rol je kids zo van het ene in het andere avontuur.
Op zo’n 15 tot 20 minuten van dit unieke speelparadijs vind je deze campings in Nederland (Limburg):

#5 Wunderland Kalkar

Met name voor kinderen van 3 tot 12 jaar is Wunderland Kalkar een top uitje. Zij vinden hier meer dan 40 leuke attracties. Vrolijke, kleinere attracties die veelal dicht bij de grond blijven. Toffe attracties voor de oudere kids zijn: de wildwaterbaan, de achtbaan, de piratenboot, de ultra hoge zweefmolen en de snelle Atlantis-attractie. Durfals gaan ook in de kartbaan en klimmen meters de hoogte in tegen de klimwand. Kortom: pret voor jonge kids én tieners.
De dichtstbijzijnde campings? Van dichtstbij (35 minuten rijden) tot minder dichtbij (45 minuten rijden), in eigen land:

Wunderland Kalkar, een leuk pretpark net over de grens in Duitsland.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *