Het mooiste uitzicht over het Gardameer!

Aniek Rooderkerken reist de wereld rond op zoek naar nieuwe culturen, avonturen en bestemmingen. Ze werd zo verliefd op Italië dat ze besloot op Italië Uitgelicht te bloggen over de mooiste steden en regio’s, over kunst, cultuur, musea… eigenlijk al het moois dat Italië te bieden heeft! Ze ontdekt Italië ook graag op de fiets, dus wie weet zie je Aniek & fiets deze zomer wel ergens rondom de Italiaanse Meren‎. Vandaag geeft ze ons tips vanaf waar je het mooiste uitzicht hebt over het Gardameer.

“Met mijn voeten in het water kijk ik uit over het Gardameer.”

Ik zit op de steiger voor camping Eden. Vakantietwijfels steken de kop op. Zal ik vanmiddag in het meer zwemmen of roetsj ik van de glijbaan op de camping? Maak ik een wandeling of fietstocht door de omgeving, ga ik met de auto naar Sirmione? Luxeproblemen, ik weet het. Maar tijdens een vakantie aan het Gardameer is dat het enige waar ik me druk over hoef te maken. Het zwembad en Sirmione, besluit ik. Ik sta op en werp een laatste blik over het meer. Tijd om van de glijbaan af te gaan!

Glijbaan camping Eden in San Felice del Benaco - Vacansoleil blog

Camping Eden

Ik verblijf een paar dagen op Camping Eden in San Felice del Benaco. Samen met mijn vriend maak ik een mooie trip door Italië en nu gaan we de omgeving van het Gardameer verkennen. Er is me verteld dat de zuidkant van het meer ontzettend mooi is, iets minder druk, met spectaculaire natuur, en dat er talloze mooie dorpjes te verkennen zijn. Dus vandaag wordt het Sirmione!

“Vandaag wordt het Sirmione!”

De haven van Sirmione - uitzicht Gardameer

Sirmione

Sirmione… verblijf je op Camping Eden dan moet je hier wat mij betreft zeker naar toe! Ik moet er wel bij zeggen dat waarschijnlijk heel veel mensen hetzelfde idee hebben. Dus vertrek zo vroeg mogelijk om een goede parkeerplek te kunnen vinden. En combineer Sirmione zeker ook met een middagje shoppen in het nabijgelegen Desenzano!
Sirmione was in de Romeinse tijd al een populaire plaats en tweeduizend jaar later geldt dat nog steeds. Het ligt op een klein schiereiland, aan het zuidelijkste punt van het Gardameer. Via een loopbrug over het water komen we het stadje in. Eerst zien we een Middeleeuws kasteel. Je kan de 146 treden beklimmen voor een mooi uitzicht over het stadje. Wij lopen echter verder, langs kleine souvenirwinkeltjes met de leukste kleurrijke producten en langs gezellige restaurantjes.

Gezellig winkelstraatje in Sirmione - Vacansoleil blog

“We lopen door de kronkelige straatjes richting honderden olijfbomen.”

We lopen door de kronkelige straatjes helemaal naar het verste punt van het eiland, naar de zogenaamde Grotten van Catullus. Het zijn eigenlijk geen grotten, maar de resten van een Romeinse villa die er –toen ze ontdekt werden- een beetje uitzagen als grotten, vandaar de naam. Maar of je nu van geschiedenis houdt of niet, je kan er heerlijk wandelen tussen de Romeinse ruïnes en de honderden olijfbomen. En misschien heb je vanaf hier wel het allermooiste uitzicht over het meer.
Grotten van Catullus - Vacansoleil blog

 

Wat moet je nog meer doen in Sirmione? Koop een ijsje, ga lekker aan de waterkant zitten en zie de mensen voorbij flaneren. Neem overigens ook een duik in het water; dat is hier helderblauw en er zijn een paar mooie strandjes. Vergeet je bikini dus niet!

“Buona vacanza!”

 

One thought to “Het mooiste uitzicht over het Gardameer!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *