Bekijk de ideale campings voor de meivakantie.

5 ideale campings voor de meivakantie

Lekker dichtbij of juist naar de zon

Nog steeds worden de meeste zomervakanties geboekt in de maand januari. De mooie foto’s van het zwembad zijn bekeken, de route is gepland en de uitstapjes liggen min of meer vast. En dan is het wachten. Heel lang wachten tot de zomervakantie begint…

Gelukkig kun je in de meivakantie ook al lekker gaan kamperen! Landelijk is vastgesteld dat elke school van 22 april t/m 30 april vakantie heeft. De meeste scholen plannen echter twee weken vakantie. Genoeg tijd dus voor een ritje naar Toscane of Zuid-Frankrijk! Hebben jouw kinderen maar één week vakantie? Ook dichtbij hebben we mooie campings om een weekje te genieten.

Zie jij zo’n ‘voorafje’ voor de zomervakantie helemaal zitten? Wij geven je vijf campingtips voor een heerlijke meivakantie:

Camping Iris Parc Le Château de Galaure, Drôme

Op deze camping vind je volop leven! De faciliteiten zijn het hele seizoen geopend en ook het Nederlandstalige animatieteam is het hele seizoen aanwezig. Zwemmen doe je in het zwembad met waterglijbanen en in de lagune met zandstrand. Kortom: genoeg vermaak voor de kinderen! Je hoeft je als volwassene overigens ook niet te vervelen, want voor het hele gezin is er animatie. De omgeving? Die is hier prachtig! Wat dacht je van een dagje Lyon of een bezoek aan het bijzondere Palais Idéal? Meer tips voor de omgeving hebben we alvast voor je op een rijtje gezet. Bekijk onze tips voor je vakantie in de Drôme en verheug je alvast op die fijne meivakantie!

Vier de meivakantie met Vacansoleil op camping Iris Parc Le Château de Galaure in de Drôme, Frankrijk.

Camping Norcenni Girasole Club, Toscane

Met temperaturen van ongeveer 23 graden zit je in Toscane tijdens de meivakantie wel goed! Geniet van de prachtige omgeving, het heerlijke Italiaanse eten en de extra luxe accommodaties! Op camping Norcenni Girasole Club kun je kiezen voor een extra luxe glamping stacaravan met alles erop en eraan én een luxe en ruime safaritent Serengeti XL met eigen badkamer en veranda met loungebank. Beide erg leuk en heel comfortabel om van je vakantie te genieten! De ligging van de camping is ook perfect om de omgeving te gaan verkennen. Zo kun je met de trein naar Florence en liggen Siena en Lucca ook dichtbij voor een uitstapje. Je dag sluit je af met een lekkere Chianti wijn, een typische wijn van deze streek!

Verblijf in een Seregenti Safaritent tijdens de meivakantie op camping Norcenni Girasole Club in Toscane, Italië.

Camping Le Pommier, Ardeche

Genieten doe je volop op camping Le Pommier! Op de camping vind je een spectaculair waterpark met drie grote zwembaden en drie waterglijbanen, waaronder een looping waterglijbaan. Wil je nog meer avontuur? De camping organiseert allerlei avontuurlijke activiteiten, zoals speleologie waarbij je jezelf door grotten beweegt, kanoën en canyoning waarbij je te voet, klimmend, zwemmend of met abseilen de loop van een rivier volgt. Rustig ontspannen kan bij Le Pommier natuurlijk ook. Voor gasten van Vacansoleil is er een speciaal gedeelte met overdekt terras, een bar, restaurant en speeltuin. Heb je nog tijd om de omgeving te ontdekken? Ga dan naar de typische Franse dorpjes Balazuc, Voguë en Rochecolombe.

Geniet tijdens de meivakantie van de vele zwembaden van camping Le Pommier in de Ardeche, Frankrijk.

Camping La Sirene, Languedoc-Roussillon

Als je graag naar het strand gaat, dan zit je op camping La Sirene goed. Op slechts één km van La Sirene vind je namelijk een super breed zandstrand. Naast zwemmen in de zee kun je ook genieten in het subtropische aquapark van de camping. Ook zijn er twee overdekte zwembaden, mocht het weer in de meivakantie nog een beetje tegenvallen. Verder kun je buiten de camping genoeg gezelligheid in Argelès-sur-Mer vinden. Afgelopen zomer bezocht Sander met Camping Onder De Zon deze camping. Bekijk de aflevering en zie wat je bij camping La Sirene in Languedoc-Roussillon allemaal kunt beleven:

Camping Iris Parc Birkelt, Luxemburg

Wil je minder ver rijden naar je vakantiebestemming? Ga dan naar Luxemburg! Dan hoef je vanuit Utrecht bijvoorbeeld maar 335 km te rijden. Toch kom je na de rit terecht in een heel andere wereld. De omgeving van de camping is prachtig. Je loopt er zo naar het kasteel van Vianden, waar je prachtig uitzicht hebt. Op de camping profiteer je van een verwarmd zwembad met dak dat bij mooi weer helemaal open kan, een uitgebreid animatieprogramma en een grote speeltuin. Ideale camping voor het hele gezin!

Geniet tijdens de meivakantie van het kasteel van Vianden, op korte afstand van camping Iris Parc Birkelt in Larochette. Luxemburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *