Verblijf op een camping in de Dordogne. Lees hier campingtips.

De vier mooiste campings in de Dordogne

De Dordogne ontdekken? Dat kan perfect op één van deze vier campings

Sprookjesachtige kastelen, wijngaarden, grotten, rivieren omringd door groene bossen, en pittoreske, historische dorpjes. Dat is de Dordogne in een notendop! De Dordogne is erg populair bij Nederlanders en dat snappen wij wel. De regio is namelijk een uitstekende keuze voor de actieve vakantieganger. Je kunt hier prachtige wandel- en fietstochten maken én in een geweldige omgeving kanoën! Daarnaast kun je mooie culturele uitstapjes maken, in steden als Bergerac en Sarlat.
Wil jij vakantie vieren in deze veelzijdige regio? Wij tippen deze vier campings:

Camping Iris Parc Le Grand Dague in Atur

Camping Iris Parc Le Grand Dague is een echte familiecamping. De camping is rustig gelegen op de top van een heuvel, maar biedt voldoende leven! Het hele seizoen is er animatie en sinds vorig jaar is er een volledig nieuw zwembad! Op slechts een kwartiertje rijden ligt de stad Périgueux, waar je heerlijk kan genieten van de vele terrasjes. Dat wordt volop genieten!

Camping Iris Parc Le Grand Dague in Périgueux in de Franse regio Dordogne is een van onze top campings.

Camping Le Daguet in Daglan

Een kleinschalige camping, vernoemd naar een hertje dat je geregeld kunt spotten in het bos van Daglan. Vanaf de camping heb je uniek uitzicht over het dal van de rivier Céou, waar je kilometers ver uitkijkt over het prachtige landschap. Neem hier sowieso bijzondere vakantiekiekjes voor in je fotoalbum of fotoboek, om thuis nog lekker lang na te genieten. In 2016 zijn op deze camping de stacaravans Bali en Waikiki nieuw geplaatst. Ze zien er fantastisch uit!
Ga naar camping Le Daguet in Daglan in de mooie regio Dordogne, Frankrijk.

Camping Les Hauts de Ratebout in Bouché Chambalud

Op camping Les Hauts de Ratebout vermaken kinderen zich volop in het waterpark met spannende glijbanen. Zijn je kinderen nog iets jonger? Geen nood. De camping houdt rekening met alle leeftijden. Voor de kleintjes is er daarom een eigen speelbad, ook mét glijbaan! Bij het restaurant kun je terecht voor heerlijke internationale gerechten en specialiteiten van de streek. Natuurlijk kun je ook bij deze camping prima eropuit. Zo kun je naar Castelnaud, Beynac en Milandes, waar betoverende kastelen staan. Wederom een tip voor mooie vakantiekiekjes!
Ga naar de mooie camping Les Hauts de Ratebout in Bouché Chambalud in de Dordogne, Frankrijk.

Camping L’Escapade in Lamonzie

Op slechts 11 km van Bergerac vind je sfeervolle camping L’Escapade. Het zwembad zorgt voor verfrissing en voor kinderen is er een heel leuk kinderboerderijtje. Paardrijden, een hengel uitwerpen en kanovaren? Dat kan allemaal iets verderop. De stad Bergerac, op 11 km van de camping, is super. Slenter hier door de straatjes, langs de oude brug Quai Salvette over de Dordogne, de Notre Dame en de gezellige overdekte markt met pleintjes, vakwerkhuizen en eethuizen. Camping L’Escapade is overigens ook een ideaal startpunt voor wandelingen door de natuur. Genoeg te doen dus!
Bezoek het plaatsje Bergerac tiijdens je vakantie op camping L'Escapade in Lamonzie in de Dordogne, Frankrijk.
Zie jij jezelf al vakantie vieren in de mooie Dordogne met geweldige steden en te midden van een prachtomgeving? Vacansoleil heeft nóg meer campings in deze Franse regio. Bekijk ze hier allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *