Dit zijn de beste campingtips voor de meivakantie met Vacansoleil!

6x de leukste campings voor de meivakantie

Meivakantie: de ideale periode voor een extra vakantie!

Pfff… wat duurt het nog lang, die zomervakantie. Een goede reden om er alvast even tussenuit te gaan! De meivakantie is daar ideaal voor. Bovendien valt Hemelvaart dit jaar ook in de meivakantie. Daarom hebben veel scholen twéé aaneengesloten weken vrij. Perfect voor een extra vakantie!
Lekker dichtbij of iets verder weg? Voor beide wensen hebben we leuke campings.

Lekker dichtbij

Rijd je liever niet te ver voor jouw vakantie? Dat is ook helemaal niet nodig! Ook dichtbij hebben we een aantal top campings voor de meivakantie.

Camping Iris Parc Birkelt, Luxemburg

335 km van Utrecht
Camping Iris Parc Birkelt ligt in het Müllerthal, ook wel Klein Zwitserland genoemd. De omgeving is prachtig. Vanaf de camping ga je voor een mooie wandeling naar de ruïne van het kasteel van Beaufort, in Larochette. Op een half uurtje rijden richting het noorden tref je ook het kasteel van Vianden. En op een half uur rijden naar het zuiden vind je Luxemburg Stad. Een dagje rustig aan doen? Op de camping is genoeg vermaak. Het enthousiaste en Nederlandstalige animatieteam is in de meivakantie al aanwezig. En op de camping zijn álle al faciliteiten geopend, inclusief het overdekte en verwarmde zwembad. Dat wordt genieten!

Camping Iris Parc Birkelt is een leuke camping voor de meivakantie.

Camping Warsberg, Rheinland-Pfalz, Duitsland

375 km van Utrecht
Vanaf camping Warsberg kijk je uit over de wijnvelden, groene heuvels en de rivier de Saar. De camping ligt in Saarburg. Zet een bezoekje aan dit gezellige stadje maar vast op je lijstje! Tip: ga erheen met de kabelbaan. En goed om te weten: Camping Warsberg hoort bij een vakantiepark. Alle nodige faciliteiten voor een top meivakantie zijn dan ook aanwezig én geopend. Waaronder het binnenzwembad, wellnesscenter, restaurant, speeltuintjes én een airtrampoline. Slapen? Dat doe je hier in een fonkelnieuwe Bali 3 of Waikiki 2 stacaravan. Deze zijn in 2017 geplaatst en érg luxe ingericht.

Camping Warsberg is een leuke camping voor de meivakantie.

Camping Iris Parc Le Chêne Gris, Parijs, Frankrijk

510 km van Utrecht
Een bezoek aan Parijs en Disneyland Parijs, daar maak je het hele gezin blij mee! Camping Iris Parc Le Chêne Gris ligt tegenover het treinstation, waar je met een directe treinverbinding binnen 3 kwartier in het centrum van Parijs bent. Disneyland Parijs? Dat ligt op 20 minuutjes rijden van deze camping! Na het slenteren in Parijs óf een dagje vol sprookjes in Disneyland Parijs kom je lekker tot rust op je camping. Alle voorzieningen zijn geopend, waaronder het overdekte en verwarmde zwembad.

Camping Iris Parc Le Chêne Gris is een leuke camping voor de meivakantie.

Wil je écht dichtbij je meivakantie vieren? Hier vind je 5 meivakantietips in Nederland. En wil je sowieso een pretpark bezoeken? Bekijk dan de campings in de buurt van de leukste themaparken in Nederland.

Op zoek naar zon

Ga je in de meivakantie het liefst naar de zon? Reis naar Italië! Aan het Gardameer en in Toscane is de gemiddelde temperatuur in mei 23 graden. Dat klinkt goed, toch? Waar je moet zijn in Italië? Dat lees je hier!

Altomincio Family Park, Gardameer, Italië

1170 km van Utrecht
Een mooie camping in een mooie omgeving? Op camping Altomincio Family Park zit je goed. Deze camping ligt 7 kilometer van het Gardameer en biedt alles voor een heerlijke meivakantie. Er is een lagunebad met zachte ondergrond, een zwembad met olympische afmetingen, en een kinderbad. Met de 4 waterglijbanen is de waterpret helemaal compleet. Bovendien ligt de camping erg centraal, waardoor uitstapjes naar Verona, Brescia, Modena en Mantova gemakkelijk te maken zijn. En wil je de kinderen écht blij maken? Ga dan naar het pretpark Canevaworld. Dat ligt op slechts 16 kilometer afstand. Dat wordt voor iedereen een topvakantie!

Camping Altomincio Family Park is een leuke camping voor de meivakantie.

Norcenni Girasole Village, Toscane, Italië

1380 km van Utrecht
Een echte topper in ons aanbod: camping Norcenni Girasole Village! Op deze camping vind je echt álles. De kinderen worden blij van het waterpark met glijbanen, lazy river en 4 zwembaden. Ook is er een lagunebad en kinderbad. Voor de jeugd is er ook nog een funzone: Funfair Adventure. Hier maken waaghalzen een ritje op een quad, een tour over de adventure trail, en kunnen ze trampolinespringen en muurklimmen. Zelf rust je uit in de wellness, geniet je in de warme sauna óf van een ontspannende massage. Na een dag vol plezier kom je bij op je eigen veranda van de luxe glamping stacaravan of avontuurlijke safaritent Serengeti.

Camping Norcenni Girasole Club is een leuke camping voor de meivakantie.

Park Albatros, Toscane, Italië

1405 km van Utrecht
Nog zo’n topper in Toscane: camping Park Albatros. Deze camping ligt aan de Toscaanse Kust. Je steekt de weg over en ziet de zee al. Is het water nog iets te koud in de meivakantie? Dan profiteer je fijn op de camping van de waterpret. In de lagunebaden en het olympisch bad… Alles is in de meivakantie geopend. Een aanrader is het restaurant. Daar smul je van de beste Italiaanse gerechtjes. En dat gewoon op de camping! Ga je de omgeving in? Bezoek Florence… een must! En maak ook een trip naar de steden Lucca en Sienna!

Camping Park Albatros is een leuke camping voor de meivakantie.

Ook in het zonnige Italië hebben we de tofste pretparken op een rijtje gezet. Zo wordt jouw meivakantie nóg leuker!

Wil je nog verder kijken naar een voordelige meivakantie op de camping, in de zon of lekker dichtbij?
Bekijk hier alle campings die geopend zijn tijden de meivakantie >

Liever naar een andere camping in Italië? Bekijk hier alle campings.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *