Deze 9 campings zijn top voor tieners!

Gaan jouw tieners nog mee op vakantie, maar hebben ze wel een wensenlijst? Kijk dan naar deze campings. Wedden dat je veel wensen af kunt strepen? Spectaculair waterparadijs? Check! Wifi? Check! Disco op de camping? Check! Genoeg actie? Blije tieners? Check én check!

Op deze 9 campings heb je de tijd van je leven met het héle gezin:

#1 Camping Bi Village, Istrië, Kroatië

Deze levendige camping ligt aan een 800 meter lang strand waar je kan leren windsurfen. Een prachtige locatie aan de kust van Istrië en slechts 5 kilometer van het gezellige Pula. Op de camping vind je 3 zwembaden. En het animatieteam zorgt voor nog meer actie. Waag je bijvoorbeeld eens samen met anderen aan boogschieten, sportlessen of voetbalclinics. Of ga voor het uitdagende avonturenparcours. Iets dat tieners helemaal geweldig vinden? De campingdiscotheek. Uiteraard geniet je zelf op camping Bi Village ook van een heerlijke vakantie. Neem een drankje op het terras. Verbaas je over het prachtige uitzicht. Bezoek Pula. En ga ook eens naar Fazana. Dat laatste is een schilderachtige plaats waar je de veerboot pakt om naar het eiland Brijuni te reizen. Dit gehele eiland is een nationaal park met schitterende flora en fauna!

Doe aan watersport met je tieners op camping Bi Village.

#2 Camping Domaine des Ormes, Bretagne, Frankrijk

Een topcamping in Bretagne! Hier verveel je je geen moment. Het zwembad is een paradijs, zowel binnen als buiten. Je vindt er maar liefst 12 waterglijbanen en een golfslagbad. Nog een topper op de camping: het klimpark. Klim naar de top en abseil naar beneden. Dan heb je in de tussentijd het beste uitzicht over de camping! Bij de camping kun je ook paardrijden, golfen en waterskiën. Eten kan onder andere bij de hippe foodtruck met burgers. Natuurlijk is er ook een restaurant én voor drankjes ga je de pub in. Kortom: hier vermaakt iedereen zich, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat!

Camping Domaine des Ormes heeft veel leuke activiteiten voor tieners.

#3 Camping Norcenni Girasole Village, Toscane, Italië

Bungeejumping, quad rijden of klimmen? Kiezen is niet eens nodig want alle drie de activiteiten zijn mogelijk op camping Norcenni Girasole Village. Naast deze activiteiten zijn jouw tieners niet uit het zwembad te slaan, of beter gezegd: zwembaden, want er zijn er vier! Bij al die baden plonsen de tieners ook graag in de lazy river óf ze racen keer op keer van de drie waterglijbanen. Willen ze een avondje uit? Dan gaan ze naar de disco op de camping. Maar eerst met het hele gezin dineren in een van de drie restaurants met Italiaanse keuken. Wil je zelf Toscane ontdekken? Dan zit je hier goed! Daarnaast is Florence prima te bereiken en liggen de steden Sienna en Arezzo eveneens in de buurt. Wat het ook wordt, je dag sluit je af met een Chianti-wijn, want je zit midden in deze wijnstreek!

#4 Camping Isamar, Adriatische Kust, Italië

Het lijkt wel of je hier in een klein dorp bent! Winkelen doe je namelijk in het kleine winkelcentrum van de camping met boetiekjes én een disco. Toe aan ontspanning en willen de tieners zonnen? Pak je spullen in en ga naar het naastgelegen strand. Zwemmen en zonnen kan echter ook op de camping. Er is een heus aquatic-park met hydromassage, waterglijbanen en een 50 meterbad. Voor wat actie moet je aan zee zijn: leer duiken of huur een waterfiets of kano! En goed nieuws voor ijdele tieners: je hoeft geen badmuts te dragen! Nog een tip voor het perfecte uitje: Venetië!

#5 Camping Le Pommier, Ardèche, Frankrijk

Zijn jouw kinderen echte waterratten? Ga dan op vakantie naar camping Le Pommier! Hier vind je een waterpark met spectaculaire waterglijbanen. Eén glijbaan heeft zelfs een looping! Voor meer belevenissen doe je mee met speleologie, een kanorit over de rivier of het stoere canyoning. Wil je daarna tot rust komen? Neem plaats in de sfeervolle lounge van Le Pommier en bedenk wat je de volgende dag gaat ondernemen. Vakantie in deze Franse regio betekent hoe dan ook genieten van de prachtige omgeving van de Ardèche, met eeuwenoude kastelen, prachtige uitzichten en pittoreske plaatsjes. Een topbestemming!

Camping Le Pommier

#6 Camping La Masseria, Apulië, Italië

Camping La Masseria is een topcamping waar het gonst van de activiteiten: tennissen, voetballen, bowlen… Het zwembad? Die is top! De verschillende zwembaden lopen ingenieus in elkaar over. Sla een dagje strand ook zeker niet over. De camping ligt pal aan het kristalheldere water van de zee van Salento. Bezoek ook het karakteristieke vissersdorp Gallipoli. Wil je cultuursnuiven, shoppen en lekker eten in één dag? Ga dan naar de stad Lecce. Een tip voor tieners: een aquapark en het levendige feeststrand Samsa liggen slechts op 4 kilometer van de camping.

Camping La Masseria is een toppertje voor tieners in Italië.

#7 Camping La Sirène, Languedoc-Roussillon, Frankrijk

Het aquapark van camping La Sirène is echt geweldig. Glijbanen in alle kleuren van de regenboog, prachtige waterspeeltuin en twee mooie overdekte zwembaden, mocht het in Zuid-Frankrijk ooit minder weer zijn. Is het na al dat zwemmen en zonnen tijd voor wat actie, vind dan je weg naar de tennisbanen of het uitdagende activiteitenprogramma. Met het strand op maar 1 kilometer afstand, sta je zo met je voeten in het zand. In de maanden juli en augustus mogen de voetjes van de vloer in de disco of in de leuke pub.

Glijbanen in alle kleuren van de regenboog op camping La Sirène.

#8 Camping Mar Estang, Languedoc-Roussillon, Frankrijk

Op Camping Mar Estang weten ze wel hoe je vakantie moet vieren. ‘s Ochtends plons in de verschillende baden en relax je in de bubbelbaden. ’s Middags speel je een partijtje voetbal of volleybal en loop via het tunneltje zo het strand op. Na dat sporten krijg je natuurlijk honger, dus op naar het mooie restaurant en drink nog een drankje aan de bar. En heb je na al de activiteiten nog wat energie over? Ga dan naar de discotheek om nog even voluit te gaan!

Oh, en de wifi? Die is gratis als je in een stacaravan (Bali, Waikiki 1, Waikiki 2) of bungalowtent Navajo verblijft.

Geniet samen met je tieners in het zwembad of lekker aan zee op camping Mar Estang.

#9 Camping La Torre del Sol, Costa Dorada, Spanje

Camping La Torre del Sol ligt pal aan een mooi stukje kust van de Costa Dorada. De Romeinse zwembaden en de bubbelbaden zien er fantastisch uit. Dankzij alle prachtige planten en bomen is er genoeg schaduw op de camping. Ook met de activiteiten zit het wel goed: animatie, minigolf, tennis, fitness, workshops en zelfs een bioscoop. Voor een avondje uit hoef je de camping niet af. Ga dansen in de disco of stappen in de oergezellige pub onder het terras. Leuke dagtripjes maak je naar wereldstad Barcelona, de havens van Cambrils en het altijd gezellige Salou.

Geniet samen met je tieners op camping La Torre del Sol aan het mooie stukje kust van de Costa Dorada.

Wil je tiener naar Spanje? Lees dan dit blog met de beste campings voor tieners in Spanje. Of kijk in ons volledige aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *