Côte d’Azur: Mooie steden, knusse dorpjes en heerlijk eten!

De Côte d’Azur was de vakantiebestemming van collega Tessa en haar vriend. Zij vertelt je hier de beste tips voor een heerlijke vakantie!

Elk jaar weer staan we voor die moeilijke keuze – waar zullen we dit jaar op vakantie gaan? Aangezien mijn vriend en ik nogal kritisch zijn als het gaat om de ideale vakantieplek vraagt dat altijd om wat speurwerk. We houden van strand, leuke steden, knusse dorpjes en lekker eten. En na lang wikken en wegen leek de Côte d’Azur ons een ideale bestemming!

Next step: de plaats. Hier waren we eigenlijk vrij snel uit: Port Grimaud – ook wel het Venetië van Frankrijk genoemd. Dat wilde ik wel eens met eigen ogen zien. Daarnaast liggen plaatsjes als Saint Tropez, Saint Maxime en Grimaud op nog geen 7 km afstand, genoeg te beleven dus! Camping Holiday Marina bleek een ideale ligging te hebben (nog geen 900m van het strand én centrum van Port Grimaud) en eind augustus stapten we in onze auto richting Port Grimaud!

Port Grimaud – het Venetië van Frankrijk

Wauw, Port Grimaud is écht heel erg mooi! Het stadje is verbonden met bruggetjes en kanalen, overal waar je loopt zie je dus water en bootjes. In het autovrije centrum vind je verschillende leuke winkeltjes en restaurantjes. Tip: ga lekker eten bij Pasta & Via, buiten zit je heerlijk aan het water en het eten is verrukkelijk! Bij Port Grimaud vind je ook een breed zandstrand. Liggend op het strand geniet je van het uitzicht op de mooie bergen rondom de Golf van Saint Tropez. Er zijn verschillende strandtentjes aanwezig waar je lekker kunt lunchen of gezellig wat kunt drinken.

Verblijf in het plaatsje Port Grimaud op een Vacansoleil camping. Lees alle tips voor je vakantie naar de Côte d’Azur op ons blog.

Omgeven door luxe

De Côte d’Azur, en de Golf van Saint Tropez in het bijzonder, staat toch wel bekend als een van de duurste en meest luxe gebieden van de wereld. En dat kan ik beamen! Overal waar je kijkt zie je de duurste auto’s en mooiste jachten, vooral in het dorpje Saint Tropez. Wij besloten lekker op de fiets richting Saint Tropez te gaan. De jachten in de haven zijn echt gigantisch en het dorpje zelf bestaat uit vele smalle straatjes met daarin peperdure winkels. Heel leuk om een keer door heen te lopen maar wil je écht winkelen, moet je een flinke portemonnee hebben. Vlakbij vind je het 5 km lange zandstrand van Pampelonne. Een prachtige kustlijn met kristalhelder water. Schrik niet als je opeens een helikopter vlak achter je ziet landen… ongelofelijk maar waar: mensen komen hier met een helikopter om even te lunchen bij een van de 25 strandtentjes die Pampelonne kent!

De haven van Saint-tropez aan de Côte d'Azur, één van de must do's in deze regio. Lees meer informatie op het Vacansoleil Blog.

Nice is very nice!

De mooie kustlijn, kronkelstraatjes, leuke winkels en prachtige gebouwen van Nice zijn absoluut een bezoekje waard. Een must-do is het beklimmen van fort Colline du Chateau. Het is even klimmen maar dan héb je ook wat: een prachtig uitzicht over de baai én over de stad. Onderweg kom je zelfs een waterval tegen, echt prachtig! Het leuke aan Nice vind ik het oude centrum (Vieux Nice). De kronkelstraatjes met charmante huizen en leuke winkeltjes zorgen ervoor dat je je niet realiseert dat je in een grote stad loop! Tip: scoor een ijsje bij Fernoccio Glacier! De speciaalzaak heeft zo’n 100 verschillende smaken en ik moet zeggen dat dit een van de lekkerste ijsjes was die ik ooit heb gegeten!

Bekijk het uitzicht over Nice aan de Côte d'Azur, een tip van collega Tessa. Meer tips vind je op ons blog.

Grimaud

Het plaatsje Grimaud heeft toch wel een beetje mijn hart gestolen. De oude huisjes met blauwe luiken en bloemenpartijen tegen de muren zorgen voor een ultiem Frans sfeertje. Bovenop de heuveltop bij Grimaud vind je de ruïnes van een oud kasteel. Erg indrukwekkend om te bezoeken! De hoge ligging voor een prachtig uitzicht over het binnenland én over de golf van Saint Tropez! Een etentje bij L’Ecurie de la Marquise maakt je bezoek aan Grimaud compleet. Het eten is écht verrukkelijk en gastheer Didier zorgt voor een gastvrij ontvangst en dat je je direct ‘thuis’ voelt in dit restaurant. Tip: neem als dessert de Pain Tchinch, je weet niet wat je proeft!

Bestel zeker het nagerecht Pain Tchinch tijdens je vakantie aan de Côte d'Azur. Lees alle tips voor je vakantie naar de Côte d’Azur op ons blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *