5 tips voor een trip door het nog onbekende Rome

Ga je naar Rome? Grote kans dat het Colosseum, de Spaanse trappen en de Trevifontein op jouw must-see-lijst staan. Als je toch op de camping bij deze prachtige stad staat… ontdek dan óók het ‘unusual Rome’. Die goed verstopte straatjes waar je échte Italiaanse restaurantjes en goddelijke gelateria’s spot.

Hieronder lees je vijf gouden tips voor een verrassende dag in Rome.

Kies uit 150 smaken bij gelateria Della Palma

Ja, het is echt waar! Bij gelateria Della Palma heb je de keuze uit 150 smaken Italiaans schepijs. Er is voor ieder wat wils. Van vertrouwde smaken zoals aardbei, chocolade en vanille tot gedurfde combinaties zoals gezouten karamel, romige avocado en vijgen-walnoten ijs. Kiezen? Bijna niet te doen. Dus… voor hoeveel bolletjes ga jij?

Kies uit 150 smaken ijs bij gelateria Della Palma. Lees alle tips voor je vakantie naar Rome op ons blog.

 

Ga proeven en proosten in Travestere

Bezoek ook de schilderachtige wijk Travestere. De naam betekent ‘aan de andere kant van de rivier de Tiber’. Je vindt er volop terrasjes en cafeetjes waar je geniet van authentieke Italiaanse sferen en smaken.

Zin in een lekker fris drankje? Tip: nestel jezelf op het knusse terras van Bar San Calisto. Hier drink je een biertje voor anderhalve euro, en een Aperol Spritz voor drie euro. Moet je wel zélf je drankje halen en afrekenen bij de bar. Zo doen de Italianen het ook. Ga je liever borrelen met een goed glas wijn en lekkere antipasti? Ga eens kijken bij La Prosciutteria, een sfeervol barretje waar ze alle hapjes ter plekke vers bereiden. Je hebt de keuze uit een plank vol met kaas, vlees, vegetarisch of gemixt.

Ga proeven en proosten in Travestere, Rome. Lees alle tips voor je citytrip naar Rome op ons blog.

 

Verken Rome op de fiets

Wanneer je vanuit de camping een of twee dagen Rome gaat bezoeken, wil je natuurlijk zo veel mogelijk zien. Op de fiets Rome verkennen is dan een goede manier!

In Rome bieden verschillende bedrijven leuke georganiseerde fietstours mét gids aan. Zoals de City Center Tour. Op je fietsje passeer je alle bekende bezienswaardigheden. Wil je het andere gezicht van Rome ontdekken? Ga op pad met de Unusual Rome Tour. Een geweldige tocht. De gids neemt je mee naar adembenemende uitzichten en je komt op plekken die je te voet nooit zult vinden. Je kunt ook tours met een Nederlandse gids boeken!

Verken Rome op de fiets. Lees alle tips voor je stedentrip naar Rome op ons blog.

 

Trakteer jezelf op het Campo de’ Fiori

Houd je van lekkere broodjes of verse pizza? Dan ben je bij Forno ‘Campo de’ Fiori‘ aan het juiste adres. Een van de beste bakkers van Rome, zeggen de locals. De keuze is er enorm en de locatie is top. Het Campo de’ Fiori plein is een gezellig plein. Hier eet je in sfeer dat overheerlijke broodje of pizza op. Mooi meegenomen: elke dag is er een kleurrijke markt met kraampjes vol lokale producten zoals kruiden, pasta’s en groenten. Je kunt hier heerlijk rondstruinen!

Trakteer jezelf op pizza op het Campo de’ Fiori in Rome. Lees meer op ons blog.

 

Een groot museum

Een dag in Rome voelt als een dag in een museum. Overal waar je loopt zie je mooie, oude gebouwen en in de kleinere straatjes snuif je de echte Italiaanse cultuur op. Neem zeker een kijkje in een van de 900 kerken die Rome rijk is. Ook de moeite waard als je niet gelovig bent. De meeste kerken zijn sierlijk beschilderd, staan vol met beelden en bezitten prachtige mozaïeken.

Kortom: een vakantie dicht bij deze historische stad vergeet je nooit meer.

Snuif van de Romeinse cultuur. Je leest er alles over op het Vacansoleil Blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *