10 tips voor je vakantie aan de Côte d’Azur

Alles voor een heerlijke vakantie aan de Côte d’Azur!

De Côte d’Azur heeft een speciaal plekje in het hart van collega Tessa. Lees hier leukste tips zodat jij ook valt voor deze Franse regio!

Als één regio in Frankrijk een speciaal plekje in mijn hart heeft, is het de Côte d’Azur! Vroeger namen mijn ouders mijn zus en mij al geregeld mee naar deze prachtige regio. Tegenwoordig bezoek ik samen met mijn vriend graag één van de vele campings aan de Côte d’Azur. Waarom? Je hebt er van alles. Prachtige steden, authentieke dorpjes, mooie stranden en lekker eten! Benieuwd naar mijn tips voor een heerlijke vakantie aan de Côte d’Azur? Lees ze hier!

Nice

Allereerst Nice. In Nice heb je het allemaal! Een heerlijk strand om te relaxen of om een verfrissende duik te nemen, een bruisende boulevard én een prachtig oud centrum dat Vieux Nice wordt genoemd. Terwijl je door de kronkelstraatjes van het oude centrum loopt, vergeet je heel even dat je in een bruisende stad bent. Tip: beklim het fort Colline du Chateau. Na een stevige klim word je beloond met een prachtig uitzicht over de stad en over de baai. Onderweg naar boven kom je zelfs een waterval tegen!
Camping in de buurt: Camping Le Sourire

Nice is een prachtige stad aan de Côte d’Azur

Grasse

Dol op parfum? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan Grasse. Grasse is namelijk dé parfumhoofdstad van Frankrijk! De heerlijke geur is overal aanwezig in de straatjes van deze middeleeuwse stad. Laat je meenemen in het hele proces van parfum maken en geniet van de prachtige omgeving!
Camping in de buurt: Camping Parc Bellevue

Grasse is de parfumhoofdstad van Frankrijk

Port Grimaud en Grimaud

De plaatsjes Grimaud en Port Grimaud zijn gemakkelijk in één dag te bezoeken. Port Grimaud wordt ook wel het Venetië van Frankrijk genoemd. Het vele water, de kleurrijke huizen en de kleine winkeltjes maken het een heerlijk plaatsje. Daarnaast ligt Port Grimaud direct aan zee. De watersportmogelijkheden hier zijn eindeloos. Ideaal voor wie wel van actie houdt! Het plaatsje Grimaud ligt wat meer in het binnenland en het heeft dat typisch Franse sfeertje: kronkelstraatjes, bloempartijen tegen de authentieke huizen met blauwe luiken, en knusse restaurants. Een echte aanrader voor een ontspannen dagje uit!
Camping in de buurt: Camping Prairies de la Mer/Azur Beach