Kamperen langs de Tour de France, zeker een aanrader!

Kamperen bij de Tour de France

Elk jaar kijkt collega Karin er weer naar uit: de Tour de France! Zij was dan ook erg blij dat ze de Tour de France mocht bezoeken met de Campinglife crew. Hoe zij dit heeft ervaren lees je hieronder!

Toen ik klein was en 6 weken vakantie had, zat mijn vader drie weken aan de buis gekluisterd om te kijken naar de Tour de France. Vreselijk vonden mijn zussen en ik het. Dat wielrennen en de mooie omgevingsplaatjes. Ach, daar hadden we toen ook nog geen oog voor natuurlijk. Dat mensen speciaal voor de Tour de France hun vakantie in de omgeving van de route plannen had ik nooit kunnen bedenken.

Totdat we bij Vacansoleil in 2009 ons eigen Vacansoleil Pro Cycling Team kregen. Ineens was ik voor mijn werk de hele week bezig met wielrennen en in de weekenden zat ik voor de buis gekluisterd om de voorjaarsklassiekers en de grote rondes te bekijken. Wat is de Tour de France mooi om op tv te zien. Én om inspiratie op te doen voor een volgende vakantie!

Tour de France en Campinglife

In 2011 was het zover, het Vacansoleil-DCM team deed mee aan de Tour de France. En daar was ik natuurlijk bij aanwezig. We hadden tijdens de Tour Campinglife-opnames gepland op een camping langs de route. Met presentator Sander Janson en een paar families gingen we langs de kant van de weg staan om de reclamekaravaan en de koers voorbij te zien komen.

Met Campinglife naar de Tour de France

Reclamekaravaan

De reclamekaravaan is een waar spektakel. Iedereen, zelfs rustige volwassen mannen, worden ineens dolblij van alles wat er uit de auto’s gegooid wordt. Snoepjes, water, stickers, vlaggen, je kunt het zo gek niet bedenken. Iedereen springt om elkaar heen en soms wordt er zelfs gevochten om dat ene shirtje te bemachtigen.

De reclamekaravaan bij de Tour de France. Ideaal in combinatie met een bezoek aan de camping!

Na de karavaan is het wachten, wachten, wachten. Regelmatig komen er auto’s van de ploegen langs, en dan hoop je een bekend gezicht te spotten. Meestal zijn het genodigden die je nog nooit van je leven gezien hebt. En dan komt dat magische moment, je hoort de helikopters in de verte aankomen…

“Als de helikopters komen, dan weet je het:  de renners zijn in aantocht!”

Dát gaat snel!

Als je pech hebt is het hele peloton gegroepeerd en zijn de renners in nog geen halve minuut aan je voorbij gesjeesd. Als je geluk hebt zijn er meerdere ontsnappingen en volgen er na de groene vlag (auto die aangeeft dat daarachter de eerste renners komen) meerdere groepjes renners, alvorens het hele peloton in sneltreinvaart voorbij komt. Nog mooier is het meemaken van een tijdrit. Zodat je de hele dag alle renners één voor één voorbij ziet komen. Of een beklimming waarbij je de renners weer heel langzaam aan je voorbij ziet trekken.

Kamperen tijdens de Tour de France.

Met de ploegbus mee

Datzelfde jaar ging ik ook naar de finish op Les Champs-Elysées. In de ochtend waren we bij de start gaan kijken. En na de start mochten we met de ploegbus van Vacansoleil-DCM meerijden naar de finish.

“Onvoorstelbaar, wat een mensen er in Parijs langs de kant van de weg staan”

Vooral het laatste stuk langs het Louvre richting Les Champs-Elysées was één van de mooiste dingen die ik tijdens de sponsoring van het team meegemaakt heb.

Bezoek de Tour de France in combinatie met een campingvakantie!

Inmiddels hebben we geen Vacansoleil wielerteam meer, maar zit ik wel iedere zomer aan de buis gekluisterd om de mooie beelden te bekijken. En als het zo uitkomt kies ik één of meerdere campings langs de route om in juli de karavaan en de renners in het echt te bewonderen.

Wil jij deze zomer ook de Tour de France live meemaken? Boek dan je zomervakantie op één of meerdere campings langs de route.

 

One thought to “Kamperen bij de Tour de France”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *