kamperen bij pretparken

6 x kamperen bij de pretparken

Collega Sebas bezoekt graag een pretpark tijdens zijn vakantie. Waar hij naartoe is geweest lees je hier!

Je hebt campings in de bergen, campings in de bossen én campings waar je met je voeten op het strand staat. Campings met een hoog zon-zee-strand en/of rust-ruimte-relax-gehalte. Maar je hebt óók campings uit de categorie actie-adrenaline-avontuur. Houd je stevig vast en welkom op onze campings bij…

De Pretparken

Het Sprookjesbos. Een dagje dolen tussen dansende waterlelies, zingende paddenstoelen en vliegende tapijten. Wie is er niet groot mee geworden. Kinderen vinden het fantastisch. Maar kleuters worden kids. Er komt een moment waarop de Wolf en Zeven Geitjes veranderen in die pop met die zeven knuffelbeesten. En die rokende draak? Nep! Nee, achtbanen moeten ze hebben. Rollercoasters, loopings, woeste wildwaterbanen en rammelende karretjes die met Warp-speed over hoge houten constructies sjezen. Als dát moment is aangebroken, dan weet je waar je de kinderen tijdens een vakantie blij mee maakt!

Kamperen bij de Efteling

Whaaaaah!

Kamperen bij attractieparken, dát is pas cool. Ondergetekende kampeert al vele jaren met gezin (vrouw plus drie kinderen van 14, 12 en 9) in alle uithoeken van Europa. Maar of we nu dicht bij huis blijven, of maar mediterrane oorden afzakken…een camping met een spannend attractiepark in de omgeving is altijd welkom. We hebben al heel wat achtbanen getest, toch staan er nog voldoende ‘rides’ op onze vakantiebucketlist. Hier komen 6 aanraders!

Disneyland® Paris

‘Dit is de mooiste dag van mijn leven’, zuchtte mijn zoontje (toen 7 jaar) toen we door Main Street paradeerden. ‘Ja, dat vind ik ook’, antwoordde ik bevestigend (en kreeg prompt een stomp van mijn echtgenote). Maar het ís zo, Disneyland biedt magie voor klein én voor groot. De ambiance, de attracties, de shows, het enige echte sprookjeskasteel. Doen. Mijn campingtip? Iris Parc Le Chêne Gris in Pommeuse (20 minuutjes van het park).