Kamperen in een zelf gepimpte caravan!

Collega Martijn heeft een caravan gekocht, maar deze moest nog wel even gepimpt worden. Lees hier zijn beste tips.

Jarenlang ben ik met samen mijn vrouw op vakantie geweest in een luxe stacaravan. Maar diep van binnen kriebelde het nog steeds als ik dacht aan het kamperen van vroeger. Samen met mijn familie in de caravan naar Italië of lekker dichtbij naar Luxemburg. Vader aan de slag met de voortent en moeder alvast de kastjes inladen, terwijl mijn broer en ik op de fiets de camping verkennen. Ruim 50 vakanties in de caravan hebben toch iets achtergelaten, want ik zat erover te mijmeren toen ik op de veranda van de stacaravan genoot van een heerlijk Spaans biertje.

Kinderen in de Vacansoleil caravan

Onze eigen caravan!

Inmiddels hebben we twee kids van 3 en 6 jaar en hebben we in 2014 mijn grootste kampeerwens waar kunnen maken. We hebben een eigen caravan gekocht! Het is dan wel een oudje van 20 jaar jong, maar gelukkig is dit in caravanjaren nog niet zo héél oud. De kids waren dolgelukkig en de eerste vakantieplannen werden al direct gemaakt. We zouden de caravan in de meivakantie voor het eerst uitproberen.

Aankleding caravan

Nu kwamen we er al snel achter dat het bijzondere 90’s interieur best een opknapbeurt kon gebruiken. En na wat speuren op internet hadden we besloten om onze caravan te pimpen. En het resultaat mag er wezen! Alle kastjes en deurtjes hebben een prachtige (sloop-)houten look gekregen door ze te beplakken met folie. Heel eenvoudig, maar met groots resultaat.

Ons gepimpte paleisje

De keukenverlichting is vervangen door een witte ledstrip en onder de kastjes boven het bed hebben we een aantal led-kleurenspots met afstandsbediening opgehangen. Tot slot hebben we de caravandeur aan de binnenzijde met schoolbordverf beschilderd en de caravan versierd met een aantal leuke bordjes met spreuken. Het is een plaatje geworden en we hebben nog veel meer ideeën om onze sleurhut nóg mooier te maken. Hij komt dan misschien wel uit 1994, maar we gaan hier nog vele jaren van genieten. De meivakantie smaakte naar meer en dus hebben we ook een prachtige zomervakantie doorgebracht in ons gepimpte paleisje.

Binnenkant van de caravan

2 gedachten over “Kamperen in een zelf gepimpte caravan!”

  1. Wat leuk opgeknapt zeg! Die houtlook is echt leuk, klinkt ideaal dat het gewoon plakfolie is. Heel veel vakantieplezier in jullie mooie gepimpte paleisje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *