De regio Les Landes in Frankrijk is ideaal voor een campingvakantie.

Leef je uit in Les Landes

5 vakantietips voor een heerlijke vakantie

In het zuidwesten van Frankrijk ligt Les Landes, bijna tegen Spanje aan. In deze streek vind je alles voor een heerlijke vakantie: fijne zandstranden, een betoverend bosgebied en heel veel leuke uitstapjes voor groot en klein. Afgelopen zomer heeft onze productmanager Roel deze streek veel bezocht, op zoek naar nieuwe campings. En hij heeft wat pareltjes gevonden! Lees hieronder zijn tips voor een heerlijke vakantie in departement Les Landes.

Kampeer met Vacansoleil in de prachtige regio Les Landes in Frankrijk.

Natuurwonder van zand

Een wonder is het zeker te noemen, de duin van Pilat. Dit is de grootste natuurlijke zandduin van Europa, het lijkt wel een klein stukje Sahara in Frankrijk. Het is even lopen naar de top, maar dan heb je ook een prachtig uitzicht over de oceaan. Dit geeft een prachtig decor voor parachutisten en naar beneden hollende (en rollende!) kinderen.
Camping in de buurt: Camping Plage Sud

De duinen van Pilat in Les Landes zijn zeker een aanrader tijdens je campingvakantie in Frankrijk.

Surfen in Biarritz

Als je van surfen houdt zit in Les Landes wel goed. De Franse westkust staat bekend om zijn hoge golven, perfect voor surfers dus! Doe je het liever wat rustiger aan, dan kun je ook een bootje huren en genieten van de kust. Biarritz kun je als watersportliefhebber écht niet overslaan en wordt gezien als dé surfspot van Frankrijk. Ook zeer aan te raden is het om lekker te flaneren over de mooie boulevard!
Camping in de buurt: Camping Le Ruisseau des Pyrenees

Biarritz is de surfspot tijdens je campingvakantie in Les Landes, Frankrijk.

De grens over naar Spanje

Twee landen in één vakantie: in Les Landes kan dit eenvoudig zonder al te veel extra kilometers te hoeven rijden. Je bent namelijk zo in Spanje, dus ga bijvoorbeeld gezellig een dagje naar San Sebastián. Dit pittoreske plaatsje kent veel smalle straatjes waar je heerlijk in kunt verdwalen. Bezoek hier ook Playa de la Concha, het grote strand in de vorm van een schelp!
Camping in de buurt: Camping Atlantica

Vanaf Les Landes, Frankrijk, ben je zo in San Sebastian, Spanje.

Wandelen in Crique de Mourèze

Wandelliefhebbers kunnen hun hart op in Les Landes. Wil je een avontuurlijke tocht maken? Ga dan naar Crique de Mourèze. In dit natuurgebied wandelen je tussen de unieke kalksteenformaties en hebben de rotsen bijzondere vormen. Deze prachtige wandeltocht is zeker een aanrader!

Maak een prachtige wandeling het natuurpark Crique de Moureze in Les Landes, Frankrijk.

Volledig tot rust komen in Dax

Ga lekker relaxen in Dax. Dit is van oudsher een bekend kuuroord met fontein van Nehe, de grootste heetwaterbron van Frankrijk. Ga ook naar het grote zwembadcomplex Calicéo, een onderdeel van één van de vele heetwaterbronnen in de stad. Ideaal om volledig tot rust te komen.
Camping in de buurt: Camping Eurosol

Bezoek het kuuroord Dax tijdens je campingvakantie in Les Landes.

Alle campings in Les Landes hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *