Heerlijk genieten in Zuid-Frankrijk.

Vermijd de snelweg en ontdek het échte Frankrijk

Collega Ellen houdt van het echte Frankrijk, hoe zij dit opzoekt lees je hieronder!

Vakantie is voor mij heerlijk tot rust komen, genieten van kleine dingen en doen waar je op dát moment zin in hebt. Er is dan voldoende tijd om rustig stil te staan bij mooie momenten die normaal gesproken voorbij vliegen en ik maar amper opmerk. Tijdens de vakantie geniet ik volop van mijn gezin en neem ik de tijd om eens een stapje terug te doen en te kijken wat er allemaal gebeurt rondom mij. Heerlijk!

Prachtig uitzicht in Zuid Frankrijk. Vermijd de snelweg en ontdek het échte Frankrijk!

Prachtige Franse plaatjes

In het dagelijks leven hebben we altijd een drukke agenda: werken, verjaardagen, uitjes met vrienden en familie, sporten etc. Op vakantie hebben we altijd tijd genoeg en geen afspraken staan. Op elk moment van de dag kunnen we doen waar we op dat moment zin in hebben. Daarom besloten we afgelopen vakantie in de regio Languedoc-Roussillon om niet te haasten en, op weg naar een bezienswaardigheid, de binnenwegen te nemen in plaats van om over de snelwegen overal langs te racen. Wat een verrijking! De boeren weggetjes, de prachtige lavendelvelden en de schattige smalle straatjes met authentieke huizen hadden we anders gemist. En dat terwijl we juist naar Frankrijk gingen voor deze prachtige plaatjes!

De omgeving verkennen

Oké, je doet er iets langer over om op je bestemming te komen en je rijdt ook wel eens over onverharde wegen. Maar dit is wel de ultieme manier om de omgeving te verkennen en eens stil te staan van alle mooie details! Zo kwamen we uit bij een prachtig riviertje waar we over een klein bruggetje reden. We zijn gestopt, hebben heerlijk geluncht aan de oever en ons zoontje heeft mooie stenen gezocht. Een rustige plek die we bij toeval ontdekten, maar welke een van de mooiste momenten van onze vakantie was. We hebben hier ruim een uur doorgebracht, want hé… we hadden alle tijd van de wereld.

Genieten van de rust in Zuid-Frankrijk. Lees er alles over op het Vacansoleil Blog.

Relaxte autorit

Op de navigatie kun je instellen dat je snelwegen wilt vermijden, dus al rijd je een stukje om zodat je net even dat mooie dorpje een stukje verderop kunt bekijken, je raakt nooit de weg kwijt. En ook door die zekerheid blijft je autorit relaxt.
We zijn zelfs een keer gewoon gaan rijden, zonder eindbestemming. Heerlijk touren, rondkijken wat er overal gaande en te zien was, lokale streekproducten kopen bij de boer en kijken wat de dag brengt. Dit is echt dé ideale manier om te streek te ontdekken en te zien wat de inwoners hier in het dagelijks leven doen en meemaken. Dit is de reden waarvoor ik op vakantie ga: ontspannen en cultuur ontdekken!

Ontspannen en cultuur ontdekken op vakantie in Zuid-Frankrijk.

Relaxen op de camping

Op de camping ging dat relaxen gewoon verder. We gingen naar camping Les Méditerranées Beach Garden in Marseillan-Plage en verbleven in een Bali 2 stacaravan. Een luxe en ruime stacaravan met een schattige picknicktafel met rieten dakje en een palmboom. Zelf nemen we altijd een hangmat mee, waarvoor we een perfecte plek hadden gevonden zodat we daar regelmatig in konden genieten. De camping ligt direct aan zee, dus ook een dagje strand is snel geregeld. De camping af het strand op, handdoeken neerleggen en hop de zee in!Stacaravan op Camping Les Méditerranées Beach Club in Zuid-Frankrijk.

Wil je ook relaxed genieten van een camping in de regio Languedoc-Roussillon? Bekijk dan hier al onze camping in deze regio.

Bekijk ook onze andere campingopties in Frankrijk

Vacansoleil biedt meer dan 200 campings aan in Frankrijk. Het kan dus bijna niet dat er niks voor jou tussen zit. Bekijk het volledige aanbod de Campings in Frankrijk pagina.

2 gedachten over “Vermijd de snelweg en ontdek het échte Frankrijk”

  1. Op de terugweg dit jaar van uit Volonne ook het eerste stuk zonder snelwegen gereden. Zo is de reis veeeel leuker, heb heerlijk genoten van de reis (ondanks dat ik moest chauffeuren) toen het donker was maar de snelweg opgegaan, dan zie je toch niet veel meer van de mooie omgeving. Met 4 kinderen is het alleen wel een enorme uitdaging om de “touristische route” te nemen, als die na 6 uur zitten uit de auto zijn, krijg je ze er niet zo makkelijk in om vervolgens weer paar uur te moeten zitten, ondanks de Nintendo’s, dvd spelers, kleurboeken, kilo’s chips,koekjes en snoepjes .????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *