5 tips voor een vakantie met jonge kinderen in Les Landes.

5 tips voor Les Landes met jonge kinderen

Collega Karin ging met haar gezin (partner en kindjes van 2 en 4) op vakantie naar Les Landes. In dit blog lees je haar tips voor vakantie vieren in Les Landes met jonge kinderen.

Les Landes

Les Landes stond al enige jaren op mijn verlanglijstje. Een streek met uitgestrekte bossen, mooie fietspaden en wilde golven van de Atlantische Kust. Dit jaar was het eindelijk zover! Ik kon dan ook niet wachten om dit prachtig stukje Frankrijk te ontdekken. In dit blog: 5 leuke uitstapjes in Les Landes met jonge kinderen.

1.      Fietsen over de Vélodyssée

Camping Eurosol ligt direct aan de Vélodyssée, een lange fietsroute langs de Franse kust. Het fietspad ligt tussen de duinen en pijnboombossen en is vlak tot glooiend, met af en toe een klimmetje erbij. De omgeving is goed ingericht op fietsers: bij alle strandopgangen zijn goede mogelijkheden om de fietsen te stallen. Het enige nadeel aan de Vélodyssée is dat de route van A naar B loopt. We maakten dus vooral tochtjes naar het Zuiden en tochtjes naar het Noorden en dan via dezelfde weg weer terug. Mijn tip: huur fietsen met kinderzitjes op de camping. Superhandig!

Doen in Les Landes: fietsen!

2.      Relaxen aan het Lac Léon

De natuur in Les Landes is een mooie combinatie tussen stranden, bossen en meren. Op 10 km van de camping ligt Lac Léon, een fijn zwemmeer met eigen strandjes. Wij kozen voor het strandje aan de zuidkant van het meer vanwege de mooie speeltuin en leuke kermisattracties. Vanuit Lac Léon loopt een riviertje naar de kust, le Courant d’Huchet. Je kunt met een gids in een roeiboot over de rivier richting de kust. Wij hebben dit niet gedaan. Wel hebben we heerlijk gegeten in het typisch Franse restaurant bij het meer.

Het Lac Leon in Les Landes heeft kindvriendelijke strandjes.

3.      Dune dy Pyla beklimmen

Dune du Pyla ligt niet in Les Landes, maar dit natuurwonder is zo bijzonder, daar moesten we wel heen. In het hoogseizoen is het er druk, maar als je volle parkeerplaats en souvenirwinkeltjes voorbij bent, let je daar niet meer op. Je hebt alleen oog voor die indrukwekkende, grote zandduin voor je. Wauw! Eenmaal boven heb je een adembenemend uitzicht over de zee, de bossen en de enorme zandberg. Echt een unieke plek!

Een must tijdens je vakantie in Les Landes: Dune dy Pyla.

4.      Slenteren door Dax

In Les Landes vind je geen grote steden, maar de oude Romeinse stad Dax is zeker een bezoek waard. De stad staat van oudsher bekend als kuuroord met de grootste heetwaterbronnen van Frankrijk. Elke zaterdag en zondag is er markt. Dat vind ik toch altijd zo leuk in Frankrijk. Lekker snuffelen en struinen door de kraampjes. Met een halve dag heb je Dax wel gezien, wat juist prima is met jonge kinderen.

Bezoek het stadje Dax tijdens je vakantie in Les Landes.

5.      Ecomusée de Marquèze bezoeken

Een leuk uitje voor de hele familie is het Ecomusée de Marquèze. In dit openluchtmuseum waan je je in het verleden en ervaar je hoe mensen vroeger leefden. Kinderen kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten: zeep maken, oude spellen spelen, zelfgebakken brood proeven. Mijn kinderen waren hier nog iets te jong voor, maar we komen zeker nog een keer terug!

Camping Eurosol

Het veelzijdige Les Landes hebben we ontdekt vanaf Camping Eurosol. Wij houden van gezellige, ruim opgezette campings en Camping Eurosol voldoet precies aan dat plaatje! De camping ligt niet ver van het strand, maar toch midden in een pijnbomenbos. Wat met het hete weer van de zomer ideaal was. Onze kinderen hebben zich prima vermaakt in het zwembad en in de vele speeltuintjes. Kortom: een echte aanrader voor wie met kleine kindjes op vakantie gaat!

Camping Eurosol in Les Landes is de ideale camping voor een gezin met jonge kinderen.

Alle campings in Les Landes bekijken? Bij Vacansoleil kun je kiezen uit 11 campings.

Nog meer Frans plezier lezen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *