Geniet van een campingvakantie naar de Costa Dorada met Vacansoleil.

Volop genieten van de Costa Dorada

Zon, zee, prachtige steden en heerlijk eten

Onze Duitse collega Lisa ging op campingreis naar de Costa Dorada. Lees hieronder ervaring!

Ik hou van Spanje: een lekker klimaat, mooie stranden, leuke steden en heerlijk eten. Dat zijn voor mij dé ingrediënten voor een succesvolle vakantie. Deze zomer bezocht ik onze twee topcampings aan de Costa Dorada: camping La Torre del Sol en camping Vilanova Park. Beide campings op aanraden van mijn collega’s. Door hun enthousiasme was ik zelf ook erg benieuwd geworden. Lees hier mijn ervaringen over deze campings en de schitterende omgeving!

Camping La Torre del Sol

In het voorseizoen van dit jaar ging ik samen met twee vriendinnen naar Spanje. Na aankomst op camping La Torre del Sol begreep ik direct waarom mijn collega’s zo fan zijn van deze camping: een tropisch zwembad met veel palmbomen en direct aan een breed zandstrand. Wij verbleven in een splinternieuwe Waikiki stacaravan: super leuk, ze staan er in alle kleuren van de regenboog! De camping heeft alles om echt even tot rust te komen, waaronder een gigantische bubbelbad, wellness center, kapper en bioscoop.

Vier vakantie op camping Torre del Sol aan de Costa Dorada in Spanje.
Ook voor gasten die meer op zoek zijn naar actie organiseert de camping veel activiteiten voor alle leeftijdscategorieën. Wij waren direct in voor een heuse paella party! De chefkok bereidt voor iedereen verse paella in een super grote paella pan. Iedereen zit gezellig samen bij elkaar aan houten lange tafels. De paella wordt uiteraard geserveerd met een lekker glaasje rode wijn of frisse sangria. Ook wordt er een mini-cursus wijn drinken uit een typisch Spaanse porrón gegeven en hierbij geldt vooral: oefening baart kunst!

Genieten van Sangria tijdens je campingvakantie aan de Costa Dorada in Spanje.

Camping Vilanova Park

Na een weekje camping La Torre del Sol was het tijd voor het bezoek aan camping Vilanova Park. Ongeveer 50 kilometer boven camping La Torre del Sol ligt, boven op een heuvel (met een prachtig uitzicht), camping Vilanova Park. Camping Vilanova Park is een perfecte uitvalbasis voor een dagje Barcelona. Maar niet alleen hiervoor moet je naar camping Vilanova Park. De camping heeft namelijk alles wat je nodig hebt voor een heerlijke vakantie: fantastische zwembaden, animatie voor jong en oud en diverse (water)sportmogelijkheden. De omgeving is in alle opzichten prachtig! Vanaf de camping ben je met de bus binnen een kwartiertje op het strand van Vilanova i la Geltrú. Wanneer je niet zo van de massale stranden houdt, ga dan naar de iets meer afgelegen strandjes van Cala Xica of Cala dels Gegants. Sluit de dag af met een lekker hapje of drankje op de gezellige Ramblas van Vilanova i la Geltru.

Vanaf camping Vilanova Park sta je zo in Barcelona!
Fan van attractieparken? Breng dan zeker een bezoek aan PortAventura World. Dit attractiepark staat bekend als één van de mooiste pretparken van Spanje en ligt ongeveer 60 kilometer van de camping af. De camping (met verwarmd binnenbad) is het gehele jaar geopend, dus staat een stadsbezoek aan Barcelona binnenkort op de planning, dan is Vilanova Park zeker een aanrader!

Barcelona

Wanneer je op een camping aan de Costa Dorada verblijft, dan mag een dagje naar Barcelona natuurlijk niet ontbreken! Een wandeltocht langs de haven, het strand en de Ramblas met zijn winkels en terrassen zijn een must. Als de kans zich voordoet, bezoek dan in Camp Nou een voetbalwedstrijd van Barcelona, één van de grootste en bekendste voetbalteams ter wereld! Je betaalt voor een kaartje ongeveer €70,00, maar zelfs als niet-voetbalfan is dit een geweldige ervaring!

Bezoek Camp Nou in Barcelona tijdens je campingvakantie in Spanje.
Ook op culinair gebied heb je niks te klagen in Barcelona. Collega Tessa raadde me aan om pinchos te gaan eten. Pinchos zijn dikke plakken stokbrood die rijk belegd zijn met bijvoorbeeld vis, vlees en kaas. In elke pinchos zit een prikkertje en aan de hand hiervan wordt er afgerekend: per prikkertje (groot of klein) betaal je een bepaald bedrag zodra je uitgegeten bent. Uiteraard hoort hier een glas (of in ons geval een karaf) verse en fruitige sangria bij! Het restaurant Bilbao Berria aan Plaça Nova is direct mijn favoriet geworden en zeker aan te raden voor een avondje genieten!

Lekker genieten van het eten aan de Costa Dorada in Spanje.
Terwijl ik dit schrijf waan ik mij weer even in de Spaanse sferen en denk ik terug aan twee fantastische vakanties. Volgend jaar misschien toch maar wéér naar Spanje! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *