De vijf leukste pretparken in Frankrijk hebben wij op een rijtje gezet. Natuurlijk met een tip voor een Vacansoleil camping!

5 Pretparken in Frankrijk

Bezoek één van deze pretparken tijdens je vakantie in Frankrijk

Denk je aan pretparken in Frankrijk, dan denk je al snel aan Disneyland. Naast dat themapark zijn er echter nog meer leuke attractieparken in Frankrijk. Ideaal als je tijdens je vakantie altijd een dagje naar een mooi pretpark wilt en Parijs te ver weg ligt. Wij tippen 5 attractieparken in Frankrijk mét top campings in de buurt.

Ontdek elke dag de beste pretparken van een land

Vandaag ontdek je de 5 mooiste pretparken van Frankrijk. Wil je op vakantie naar een ander land? Houd ons blog dan in de gaten, want de komende dagen tippen we ook de pretpark-toppers van andere populaire vakantiebestemmingen!

De 5 leukste attractieparken in Frankrijk

Et voilà, de 5 leukste pretparken in Frankrijk:

#1 Puy du Fou

Het park Puy du Fou is geen gewoon pretpark. Dit park maakt vooral van alles een spetterende show. Uniek en populair, want na Disneyland wordt Puy du Fou in Frankrijk het meest bezocht. In het park zie je allerlei shows. Alsof je naar de film gaat, maar dan de film live meemaakt. Wat je ziet? Ridders, zwaardvechten, roofvogels en vikingen. Een aanrader als je in dit attractiepark van Frankrijk bent: La Cinéscénie, de grootste avondvoorstelling ter wereld. De makers hiervan pakken volledig uit met licht, 3D-videoprojecties en spectaculaire decors. Wil je echt worden verrast? Ga dan naar Puy du Fou!
Camping in de buurt: camping Domaine de l’Etang

Bezoek een van de leukste pretparken in Frankrijk: Puy de Fou.

#2 Parc Astérix

Er was eens, zo’n 2000 jaar geleden, een dorp dat moedig weerstand bood tegen de soldaten van Caesar. Het dorp van Astérix en Obelix! In Parc Astérix komt dit dorp tot leven. Stap in het stripverhaal met allerlei spannende attracties. Ook voor de allerkleinsten is er genoeg keuze. Even zitten om bij te komen? Dan kan tijdens de shows. Ontspan bijvoorbeeld helemaal in dit attractiepark bij de dolfijnenshow.
Camping in de buurt: camping Iris Parc Le Chêne Gris

Bezoek een van de leukste pretparken in Frankrijk: Parc Astérix.

#3 Marineland

Dit pretpark aan de Côte d’Azur is een groot dieren- en waterparadijs. Je ziet er shows met dolfijnen en zeeleeuwen. Ook krijg je de kans om zelf lekker te spetteren in het water, want er is ook een groot waterpark: Aquasplash. Kinderen vinden het hier geweldig, met alle spectaculaire waterglijbanen, de waterspeeltuin en het golfbad. Is jouw zoon of dochter dol op Playmobil? Neem ze mee naar Kid’s Island met Playmobil-wereld. Je komt tijd te kort bij Marineland!
Camping in de buurt: camping Le Sourire

Marineland is een leuk pretpark in Frankrijk om te bezoeken tijdens je vakantie.

#4 Futuroscope

In Futuroscope zie je hoe de wereld eruit ziet in 2050. Ook ga je er terug in de tijd, bijvoorbeeld naar de ijstijd. Vlieg door de tijd en ontdek super hightech 4D-werelden. Of neem plaats en laat je verrassen door magische shows. Een uniek pretpark in Frankrijk!
Camping in de buurt: camping Parc de Fierbos

Bezoek een van de leukste pretparken in Frankrijk: Futuroscope.

#5 Vulcania

Educatie en plezier gaan goed samen. Dat bewijst pretpark Vulcania in het midden van Frankrijk wel. Dit educatieve park heeft als thema vulkanen. Beleef de videoshows en ontdek de speeltuinen!
Campings in de buurt

Bezoek een van de leukste pretparken van Frankrijk: Vulcania.

Natuurlijk zijn er nog meer leuke pretparken in Frankrijk. Welk park hoort volgens jou nog meer in dit lijstje van leukste attractieparken in Frankrijk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *