Tips & tricks voor een bezoek aan Disneyland Paris

Hoofdanimator Rick werkt al 3 jaar op camping Iris Parc Le Chêne Gris en bezoekt regelmatig Disneyland Paris. Hij vertelt zijn verhaal en deelt de beste tips met jou: “Mijn naam is Rick Mulder. Ik ben 26 jaren jong en inmiddels al 3 jaar als hoofdanimator werkzaam op Iris Parc Camping Le Chêne Gris. Als je hier werkt kun je gewoon niet om bepaalde uitstapjes heen in je vrije tijd. Hieronder valt natuurlijk Parijs, maar zeker ook Disneyland®Paris. Ik ben inmiddels al ontelbare keren in Disneyland Paris geweest, en het blíjft leuk!”

Rick met het kasteel van Disneyland Paris

Je komt namelijk altijd dingen tegen die je nog niet eerder hebt gezien. Gezien mijn vele bezoekjes aan Disneyland Paris weet ik er natuurlijk veel over te vertellen. Dat ga ik nu ook doen. In eigen woorden en naar eigen beleving, verweven met handige Tips & Tricks.


Vervoer naar Disney

Ga met de auto. De kosten bedragen €15,- voor de gehele dag en met een Fantasy of Dream jaarkaart op zak is parkeren geheel gratis. Verblijf je op Camping Iris Parc Le Chêne Gris, dan ben je in minder dan een half uur al bij het park!
Tips & Tricks Het is beter om na openingstijd richting Disneyland Paris te rijden, dat scheelt je veel tijd bij de ingang en bagagecontrole van het park.


Eten & Drinken

Neem zelf wat eten en drinken mee, dat scheelt veel tijd en, nog belangrijker, veel geld. Op deze manier bespaar je veel geld en kun je later op de dag lekker gaan uiteten in Disney® Village.
Tips & Tricks Als je over een buggy/kinderwagen beschikt, gebruik het dan op een nuttige manier. Je kunt daarin makkelijk het meegenomen eten en drinken kwijt. Ook zorgt dit voor minder gewicht op je rug en/of in je hand. Wil je uiteten in Disney Village? Dan raad ik Planet Hollywood aan! Je krijgt daar veel eten voor relatief weinig geld en er heerst altijd een gezellige Amerikaanse sfeer.

Rick met Donald Duck in Disneyland Paris

Eenmaal in Disneyland Paris

Bezoek eerst het Walt Disney Studios® park. Dit park sluit namelijk eerder dan het andere park. Daarna heb je nog alle tijd om dingen te zien in het reguliere park (park met het wereldberoemde Disney-Kasteel). Als kers op de taart is er elke dag, rond sluitingstijd, een spectaculaire vuurwerk/lasershow te zien rondom het kasteel; echt een aanrader die je gezien moet hebben!
Tips & Tricks Voor een aantal attracties is het mogelijk om een gratis Fast Pass-Ticket te krijgen voor een bepaald tijdstip, dit scheelt veel tijd. Ook staat er bij populaire attracties (achtbanen, Tower of Terror, Ratatouille, etc.) vaak een langere wachtrij. Daarom kun je deze attracties beter net voor sluitingstijd gaan bezoeken. Dit scheelt wederom veel tijd en geduld. Als je de vuurwerk/lasershow op een goede plek wilt bezichtigen, dan is het een goed idee om ruim van tevoren al een goed plekje te bemachtigen rondom het kasteel. Je moet dan wel even wachten tot het eindelijk zover is.

Lichtshow op Disneyland Paris

Disneyland Paris blijft leuk! En een groot voordeel na al mijn bezoekjes is dat ik nu weet wat ik kan verwachten en hoe ik mij het beste kan voorbereiden op een uitstapje naar dit prachtige pretpark. Ik hoop dat jullie hier ook wat aan hebben. Dus mocht je de kans hebben om naar Disneyland Paris te kunnen gaan, dan zeg ik: DOEN! Het wordt een uitstapje om nooit te vergeten en er is ook nog een superleuke camping in de buurt (hint hint…) waar je, voor een goede prijs, kunt verblijven. En dat allemaal inclusief superleuke activiteiten, mede mogelijk gemaakt door een geweldig animatieteam. Hopelijk tot gauw!

Wil je net als Rick naar Disneyland Paris en naar camping Iris Parc Le Chêne Gris? Kijk dan hier!

 

One thought to “Tips & tricks voor een bezoek aan Disneyland Paris”

  1. Voor iedereen die nog dit jaar (2016) Disney Parijs wil bezoeken de tip dat veel attracties i.v.m. groot onderhoud gesloten zijn. Het park viert volgend jaar het 25-jarig bestaan en wil er dan tiptop uitzien. Controleer even wat precies gesloten is, anders zou je wel eens minder prettig verrast kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *