10 leuke uitstapjes in de Drôme

Drôme: de top tien leuskte uitstapjes – Vacansoleil

De Drôme is een droom van een bestemming!

Het departement Drôme, gelegen in het zuidoosten van Frankrijk, heeft veel troeven die je als bezoeker verrassen. De diversiteit van de natuurgebieden, tussen de Rhône-vallei, de Vercors en de Provence, maken van Drôme de ideale vakantiebestemming voor elke leeftijd.
Verblijf je op een camping in de Drôme? Ga er dan zeker op uit! Wij hebben een top 10 van de leukste uitstapjes voor je op een rijtje gezet. Zo kun je deze meteen inplannen.

1. Le Palais Idéal du Facteur Cheval in Hauterives

Dit wonderbaarlijke paleis werd tussen 1879 en 1912 gebouwd door lokale postbode Ferdinand Cheval. Hij verzamelde 33 jaar lang stenen die hij tijdens zijn dagelijkse postrondes vond en metselde hier uiteindelijk zijn droompaleis van.
⛺Camping in de buurt: Camping Iris Parc Le Château de Galaure

Bezoek Palais Ideal in Hauterives tijdens je campingvakantie in de Drôme.

2. Winkelcentrum Marques Avenue in Romans

Marques Avenue Romans is een soort outlet winkelcentrum. Er worden kleding en accessoires van bekende merken verkocht met hoge kortingen! Marques Avenue Romans is “the place to be” voor fashionistas en windowshoppers. Wil jij een dagje lekker shoppen? Hier tref je maar liefst 71 winkels!
⛺Camping in de buurt: Camping Le Grand Lierne

Bezoek winkelcentrum Marques Avenue in Romans in de Drôme.

3. Het kasteel van Grignan

In het hart van de Drôme ligt het kasteel van Grignan. Dit kasteel is gebouwd op een rotsachtige kaap boven het dorp Grignan. Dat levert hoe dan ook sprookjesachtige kiekjes op! Het gebouw heeft een behoorlijke geschiedenis achter de rug, want het is eigendom geweest van verschillende belangrijke families uit de regio. Het kasteel werd uiteindelijk gestript en opnieuw opgebouwd in de 20ste eeuw. Vandaag is het een historisch monument en een plaats waar veel culturele evenementen plaatsvinden. Bekijk dus ook even de regionale cultuuragenda voor extra vertier.