6 x vrolijk Pasen op de camping

De zon verstopt zich nog een beetje, maar weldra schieten krokusjes uit de grond, fluiten postbodes vrolijke deuntjes en zoemen onze grasmaaiers er weer oplos. Het is lente én … bijna Pasen. Dus wat doen we in (extra lange) paasweekend? Er een paar dagen tussenuit piepen, toch?

Asjeblieft, 6 superkindvriendelijke campings voor een zalig paasweekend. Vier Pasen lekker dichtbij huis, niks geen úren in de auto – je bent er zo. En als het zonnetje achter de wolken kruipt? Daar weten ze op deze campings wel wat op.

Camping De Twee Bruggen in Gelderland

Lentemensen halen hun hart op tussen de beekjes en boerderijtjes van de Achterhoek, maar kleine snotapen hebben wel wat beters te doen. Van die onwijs gave Rainbow waterglijbaan (of is het een watertunnel?) suizen en danspasjes oefenen en paaseitjes kleuren met het animatieteam. De Twee Bruggen is een echte kindercamping. En yes, het fonkelnieuwe binnenzwembad (met fitness en wellness) is al open!

Paastip: Ga een paasijsje eten bij Gelateria Talamini in Winterswijk, de lekkerste ijssalon van de Achterhoek.

Op camping De Twee Bruggen vervelen de kinderen zich niet met Pasen! Het vernieuwde zwembad is namelijk open!

Vakantiepark Eiland van Maurik in de Betuwe

Buiten op je veranda paaseitjes opsmikkelen terwijl er zeilboten voorbijvaren? Je maakt het mee op  vakantiepark Eiland van Maurik. Deze camping ligt aan een groot recreatiemeer, een aftapping van de Nederrijn. Alles draait hier om watersporten, maar op het vasteland is het ook goed toeven. Check zeker even onze Bali-1 stacaravan, die heeft de looks van een beachhut. Als je uit je hangmat valt, rol je zo het strand op. Schijnt de zon niet op z’n paasbest? Eiland Adventura is een gigantisch overdekt speelpaleis en in het binnenzwembad is het altijd zomer.

Paastip: Dagje dieren kijken in Burgers’ Zoo in Arnhem of in Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

Tip voor Pasen: Vakantiepark Eiland van Maurik heeft een prachtig binnenzwembad, mocht het weer nog niet optimaal zijn.

Camping Bergumermeer in Friesland

Al is het maar om te kunnen zeggen dat je Tytsjerksteradiel bent geweest. Camping Bergumermeer ligt aan – verrassing – het Bergumermeer. Perfecte plek voor een paar zalige paasdagen aan het water. Deze fraaie Friese familiecamping ligt op twintig minuten rijden (of iets langer roeien) van Leeuwarden, Dokkum en Drachten. Relaxt sfeertje, kinderanimatie, mooie accommodaties én … Jonas en de Walvis. Wie? Het grote overdekte zwem- en speelparadijs. De kinderen helemaal happy.

Paastip: Klimpark Aventoer in Burgum, op vijf kilometer van de camping. Met de langste zipline van Nederland. Kicken!

Even lekker weg met Pasen? Camping Bergumermeer in Friesland is dan ideaal!

Kampeercentrum Klein Canada in Limburg

Kun je niet kiezen tussen dicht-bij-huis en heel-ver-weg? In het Limburgse Afferden, niet ver van het plaatsje America, ligt camping Klein Canada. En óf het sfeertje klopt … houten blokhutten, stoere bomen en -zoals ze zelf zeggen –een vleugje Canadese romantiek. Prima voorzieningen: binnenzwembad, animatie, speeltuin. Wat zou er op het paasmenu van Grand Café Ontario staan? Canadese pannenkoeken met maple syrup of Limburgse vlaai?

Paastip: Attractiepark Toverland in Sevenum. Gil zo hard je kunt in de Troy, een mythische houten rollercoaster die nét niet uit de bocht vliegt.

Een klein beetje Canada op je weekendje weg met Pasen? Kies camping Klein Canada in Afferden!

Camping Iris Parc Birkelt in Luxemburg

Van Klein Canada naar Klein Zwitserland. Oftewel: van Limburg naar Luxemburg. Camping Iris Parc Birkelt ligt aan de rand van het Müllerthal, een ruig gebied met bossen, rotsen, kastelen en watervallen. Een waanzinnig hike- en mountainbike gebied. De link met Zwitserland is zo gelegd. De camping ligt bovenop een heuvel. Je kijkt uit op een mysterieuze ruïne en op het dal. Daar lonkt het gezellige dorpje Larochette.

Paastip: in de bossen van het Müllerthal naar de Schiessentümpel wandelen. Een waterval uit een sprookje, idyllisch stenen bruggetje, Robin Hood-achtige bossen … wat de natuur soms met je doet!

Iets verder weg met Pasen? Iris Parc Birkelt ligt in het mooie Luxemburg.

Camping ’t Mölke in Twente

Oergezellige familiecamping bij nationaal park De Sallandse Heuvelrug. Ontdek wat Twentse gastvrijheid inhoudt en hoe mooi dit unieke stukje Nederland is. O ja,  je doet hier de gekste dingen. Zoals? Een middagje suppen (staand op een plank door het water peddelen), showbowlen tussen flitsende laserstralen, boerengolfen op de Twentse akkers of spijkerbroekhangen boven de Regge. En yes, het animatieteam heeft een spannend paasprogramma bekokstoofd.

Paastip: op camping ’t Mölke een fluisterbootje huren, de kids aan het roer laten en rivier de Regge afzakken!

Vier Pasen op Camping Mölke in Twente!

Zit jouw ideale camping voor Pasen er niet bij? Bekijk hier welke campings nog meer open zijn met Pasen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *