Vier jij het Hemelvaart-weekend op de camping?

Het Hemelvaart-weekend… ideaal om lekker met het hele gezin een paar daagjes naar de camping te gaan. Je bent een weekend weg én komt helemaal tot rust. Kinderen? Die vermaken zich buiten. In het bos, de speeltuin en het zwembad. En ’s avonds? Dan spelen jullie gezamenlijk een spelletje aan tafel op de veranda óf knus binnen in de stacaravan. Chipjes erbij. Een colaatje, biertje of wijntje erbij. Genieten maar!

5 Leuke gezinsactiviteiten + verrassende campingtips dichtbij huis

Eindelijk! Jullie zijn een lang weekend weg. Nú hebben jullie tijd om samen lol te maken. 5 tips om allemaal een fantastisch weekend te beleven.

#1 Ga met z’n allen zwemmen

Met z’n allen! Niet met je boekje aan de kant blijven zitten of liggen. Duik samen met je kids het water in. Gezins-teambuilding noemen we dat.

Heerlijk samen zwemmen tijdens het lange Hemelvaart weekend

#2 Maak een inspirerende wandeling door het bos

Dit is leuk voor jong en oud. Wandelen, rennen, tussendoor spelen in het zand of in kleine speeltuintjes die je tegenkomt. Het bos is een heerlijk uitje. Tip: Neem voor de kleinsten een boekje over bosdieren mee om te gaan speuren.

#3 Trapper van dorp naar dorp

Dorpjes saai? Ze zijn ideaal voor leuke fietstochten! Trapper van dorp naar dorp. Langs riviertjes en langs weilanden. Knip onderweg wat actiefoto’s en… neem een rijkelijk gevulde picknickmand mee om bij te tanken.

Fietsen saai? Niet als je er een leuk gezinsuitje met Hemelvaart van maakt!

#4 Gieren en schateren in ‘t pretpark

Een dagje pretpark is altijd beregezellig met de familie. De kleinsten vinden het geweldig om karakters van tv te spotten. Oudere kinderen gieren het uit in de attracties. En jij profiteert ’s avonds van een lange, rustige avond, want je kids liggen na het eten meteen uitgeteld in hun bed. Win-win-winsituatie ?

Een dagje pretpark tijdens het lange Hemelvaart weekend heeft iedereen wel zin in!

#5 Ontspannen een spelletje spelen

Innerverende dag achter de rug? Toe aan een relaxte avond? Neem een gezelschapsspel mee op vakantie en ga er maar eens lekker voor zitten met z’n allen. Een hapje en drankje erbij. Schudden met de kaarten en de dobbelsteen, en zet je pion maar vooruit. Je speelt samen, kunt tussendoor kletsen en het mooie is: bij warm lenteweer zit je buiten. Is het fris, dan blijf je lekker knus met z’n allen in de stacaravan.

En daarna… lekker op tijd naar bed om de dag erna weer volop te genieten.

12 Campingtips dicht bij huis

Weekendje Ardennen

Twee tot vier uurtjes rijden en je bent er! Midden in de natuur. De perfecte plek voor wandel- en fietstochten. Kleintjes mee? Dan ga je ook een dagje naar Plopsa Coo!

Leuke speeltuin, kidsanimatie, mountainbiken, kanoën, grotten, natuur, 35 min. van Plopsa Coo, dicht bij La Roche.

Bij een recreatiemeer, speeltuin, wandelen, rust, 90 min. van Plopsa Coo, nabij Luxemburg stad.

Achter een groot speelbos, kidsanimatie & ‘Rangerprogramma’, speeltuin, fietsbestemming, 80 min. van Plopsa Coo, dicht bij Bouillon.

Leuke speeltuin, kidsanimatie, aan riviertje, outdooractie, grotten, 75 min. van Plopsa Coo, dicht bij Rochefort.

Bekijk hier alle campings in de Ardennen.

Weekendje Parijs + Disneyland

Zomaar een weekendje naar Parijs en Disneyland® Paris? Waarom niet? Voor deze bestemming ben je 5 tot 6 uurtjes onderweg. Dat is het zeker waard! (en dat vinden je kinderen vast ook ?). Bekijk hier de camping in de buurt.

Camping Iris Parc Le Chêne Gris is een leuke camping voor een lang weekend Hemelvaart.

Weekendje in de Eifel

Wist je dat Duitsland ontzettend mooi is? Vooral de Eifel is een stukje dat je moet zien. Je hoeft maar 3 uurtjes te rijden voor je er bent. En dan ben je omringd door natuurgebied vol kastelen, grotten, meren, glooiende heuvels en rustieke dorpjes. Jup, mooie bestemming om te fietsen en wandelen!

Speeltuin, groene omgeving, rust, wandelgebied, dicht bij Prüm, Sankt Vith en Vianden (Luxemburg).

Weekendje Normandië

Als je een lang weekend aan zee wilt doorbrengen, dan ga je naar Normandië. Zes tot acht uurtjes rijden… en je bent he-le-maal weg. Een must is hier wel dat je optimaal geniet van de indrukwekkende kustlijn. Dus: maak een pittige strandwandeling óf relax aan zee terwijl je kids in het zand ravotten.

Wil je naar zee met Hemelvaart? Kies voor een camping in Normandië.

6 km van zee, 15 min. van invasiestrand Omaha Beach, speeltuin, gamesroom, viscamping, dicht bij Bayeux met botanische tuin en adventure park.

0,5 km van het strand, springkastelen, kidsanimatie, fietsverhuur, kinderboerderij, tegenover Kanaaleilanden, bij de Mont St. Michel.

0,8 km van het strand, speeltuin, golfbaan, fietsverhuur, dicht bij invasiestranden, kanaaleilanden en attractiepark Parc Festyland.

3 km van het meer van Jumièges met zandstrand, speeltuintje, fietsverhuur, Seinevallei, kanoën, dicht bij historisch Rouen.

5 km van het strand, toeristentreintje, speeltuin, speelweide, rust, dicht bij boomparcours, Étretat, Yport en Le Havre (met de Mont St. Michel).

Bekijk alle campings in deze regio.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *