Bekijk de leukste tips voor een vakantie naar Parijs met kinderen.

6 tips voor een citytrip naar Parijs met kinderen

Zet deze uitjes op je lijstje voor je citytrip naar Parijs met kinderen!

Een citytrip naar Parijs met kinderen? Die wordt fantastisch met de 6 tips in dit blog! Parijs is namelijk een superleuke stad, óók voor kinderen. Er zijn genoeg activiteiten in deze grote stad waar je kinderen héél blij van worden. Wissel deze tips af met de activiteiten die jij wilt ondernemen – zoals de meer culturele hotspots ontdekken – en jullie hebben allemaal de tijd van jullie leven. 

Bekijk hier dé 6 activiteiten voor een citytrip naar Parijs met kinderen!

1. Beestjes kijken in Grande Galerie de l’evolution

Een indrukwekkende stoet van giraffen, nijlpaarden, olifanten en nog 6.997 andere diersoorten. Dat vind je in Grande Galerie de l’evolution. Deze galerij is onderdeel van het natuurhistorisch museum. De galerie heeft vier verdiepingen en naast de stoet met opgezette Afrikaanse dieren vind je er ook een gedeelte met zeedieren, waar ook twee skeletten van walvissen te zien zijn. Op een andere verdieping zie je de verzameling vogelsoorten… Een indrukwekkend uitje voor kids, want die zien hoe groot de dieren in het echt zijn. Bovendien is ook het gebouw prachtig. De glazen koepel kleurt mee met het licht. Kinderen (en ouders!) kijken hier hun ogen uit!

Grande Galerie de l'evolution is een leuke tip voor een ciytrip naar Parijs met kinderen.

2. De oudste speeltuin van Parijs, Jardin d’Acclimatation

In de oudste speeltuin van Parijs, Jardin d’Acclimatation, kunnen kinderen eindeloos spelen. En samen met het hele gezin kun je er heerlijk wandelen. Tussendoor beleven je kinderen pret in de verschillende speeltuintjes én op de kinderboerderij in het oude gedeelte. Trek gekregen van je wandeling en de speelpret? In het park kies je uit 3 restaurants voor een lekker hapje. Een compleet dagje uit dus! En dat voor een lage entreeprijs. Al betaal je voor de meeste bewegende attracties, zoals de bootjes, draaimolen en trampolines, wel apart iets bij. Belangrijk: Het park wordt momenteel verbouwd en is naar schatting 1 mei 2018 klaar. Tot die tijd zijn er delen en ingangen gesloten, dus kijk van tevoren even welke ingang je neemt. Ga je in de zomermaanden naar Parijs en dit park? Neem dan zwemspullen mee, want er is ook een waterspeeltuin!

3. Afkoelen op Place Georges Pompidou

Het plein tegenover Parijs’ Museum voor Moderne Kunst, ook bekend als het Centre Georges Pompidou, is één grote verzamelplaats voor straatartiesten, mimespelers en muzikanten. Dat vinden kids geweldig! Als je iets verder doorloopt zie je een kleurrijke fontein. Daar kun je samen met je kids lekker afkoelen. Op hete zomerdagen spelen kinderen ook ín de fontein. En als jij liefhebber bent van moderne kunst, dan wip je hier fijn het Centre Georges Pompidou binnen. Je kinderen willen best mee als je ze belooft dat ze daarna in de fontein mogen spelen ?

Centre Pompidou is een leuke tip voor parijs met kinderen.

4. Moderne kunst uitgelegd in Musée en Herbe

In Musée Herbe maken kinderen op een leuke manier kennis met moderne kunst. Ze kunnen hier meedoen met workshops en tentoonstellingen. Zelfs voor peuters zijn er activiteiten. Want vanaf 2,5 jaar kun je samen met je ouders een kunstwerk werken! Zijn je kinderen 5 jaar of ouder? Dan doen ze mee met andere workshops, allemaal passend bij de kunstverzameling die op dat moment wordt getoond. De tentoonstelling wisselt dus, maar is altijd boeiend voor kinderen. Ga je dit jaar naar Parijs? Tot 9 september 2018 ontdek je in Musée en Herbe de wereld van de allergrootste kunstenaars vanaf de 19e eeuw. Met een vergrootglas kunnen je kids de kunstenaarsstudio’s van onder andere Picasso en Keith Haring bekijken. Absolute aanrader!

Musée en Herbe is een leuke tip voor een ciytrip naar Parijs met kinderen.

5. Experimenteren in het Cité des Enfants

Nog een museum waar zelfs de allerkleinsten welkom zijn én het leuk hebben. In Cité des Enfants voeren jouw kids experimenten uit. Ze leren over techniek, de natuur en het menselijk lichaam. Het museum is verdeeld in 2 leeftijdsgroepen: 2 tot 7 jaar en 5 tot 12 jaar. In het gedeelte voor 2-7 jarigen worden je kinderen uitgedaagd op het gebied van psychologische, cognitieve en ruimtelijke vaardigheden. Dat klinkt ingewikkeld, maar het is zo opgezet dat het super is voor kinderen! Ze ontdekken zelf wat ze al kunnen door verschillende experimentjes te doen. ‘Ik kan dat zelf wel!’, zul je hier vaak horen van je peuter. In het gedeelte voor 5-12 jarigen zijn de tests gericht op het lichaam en communicatie. Je kinderen kunnen hier ook in een tv-studio spelen! Kaartjes voor dit toffe museum? Die koop je van tevoren. Je kiest dan meteen het tijdstip van je bezoek, zodat het niet te druk wordt en je kinderen rustig alles kunnen ontdekken. De entreetijd bedraagt 1,5 uur.

Cité des Enfants is een leuk museum voor een citytrip naar Parijs met kinderen.

6. Lekker hip in Le 104

Een leuke tip voor kinderen, maar ook voor jezelf! Le 104 is een cultureel centrum waar altijd wat te beleven en zien is. Het centrum is een oefenplek voor jongleurs, toneelspelers en breakdancers, die oefenen in de centrale hal. Altijd wat te zien dus! Daarnaast kunnen je kinderen hier spelen in La Maison des Enfants, een moderne speeltuin die is ontworpen door de bekende Franse designer Matali Crasset. Ook is er elke week een bio-markt met verse producten. Kijk in de agenda om te zien wanneer welke activiteiten zijn. Goed om te weten: in augustus is Le 104 helaas gesloten.

Le 104 is een leuke tip voor een ciytrip naar Parijs met kinderen.

Heb je al helemaal zin gekregen in je citytrip naar Parijs met je kinderen? Of ga je liever naar een andere stad? Bekijk hier de tips voor een citytrip naar andere Europese steden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *