Vliegvakantie naar de camping. Top 8 bestemmingen

Vliegvakantie naar de camping: top 8 bestemmingen

Wil je lekker kort onderweg zijn naar de camping? Neem het vliegtuig! Veel campings liggen op korte afstand van een vliegveld. Nadat je landt, reis je makkelijk verder met het openbaar vervoer óf spring je in een huurauto voor die laatste kilometers naar de camping. Welke bestemmingen zijn nu ideaal voor zo’n vliegvakantie naar de camping? In dit blog vind je de top 8 bestemmingen.

#1 Vliegvakantie + camping naar Rome

Het Colosseum, een wens doen bij de Trevifontein, shoppen op de Via del Corso, slenteren over de vele pleinen, lunchen bij foodmarkt Eataly Roma…Voor een bezoek aan Rome moet je écht een paar dagen uit trekken. En dan kun je ook maar beter volop genieten van het goede leven. Oftewel: ná een dag sightseeën en struinen door Rome lekker een verfrissende duik nemen in het zwembad van een camping dicht bij Rome! Waarna je in alle rust nageniet en plannen maakt voor de volgende dag – met een wijntje natuurlijk – omringd door groen.

De place to be? Camping Fabulous. Deze camping ligt 15 kilometer van Rome, op een rustig plekje: midden in een groot pijnbomenbos. De camping heeft een gezellig restaurant, olympisch zwembad en ondiep lagunezwembad met glijbaan. Handig: de lokale bus stopt nét buiten de camping en gaat direct naar het centrum van Rome. Wil je tussendoor een ochtend aan het strand relaxen? Ook dán zit je hier goed. Binnen 20 minuten rijden lig je op het zachte zandstrand van Lido di Ostia.

Camping Fabulous ligt…

  • 16 kilometer van vliegveld Rome Ciampino (CIA)
  • 30 kilometer van vliegveld Rome Fiumincio (FCO)

Colosseum in Rome

#2 Vliegvakantie naar de camping aan de Costa Dorada

Vamos, vamos a la playa! ? …de Spaanse Costa’s zijn populair! Geef men eens ongelijk: goudgele stranden, gezellige kustplaatsjes en altijd een stralende zon. Groot voordeel: je bent er zo! Een korte vlucht en rit naar je camping en… je voelt dat strandzand al tussen je tenen kriebelen.

Dé plek voor een vakantie vol zon, zee, strand en plezier? Dat is camping La Torre del Sol. De camping heeft prachtige zwembaden, een gigantische jaccuzi, voortreffelijke restaurants en zóveel activiteiten dat je tijd tekortkomt. Bovendien maak je vanaf La Torre del Sol makkelijk dagtrips naar Barcelona, de havens van Cambrills en de historische stad Tarragona.

Camping La Torre del Sol ligt…

  • 25 kilometer van vliegveld Barcelona-Reus (REU)
  • 110 kilometer van vliegveld Barcelona (BCN)

Zon zee en strand aan de Costa Dorada

#3 Vliegen + camping Costa Brava

Ook de stranden van de Costa Brava zijn fantastisch. De Woeste kust van Spanje doet zijn naam eer aan: de stranden ogen hier lekker ruig vanwege de steile rotsen. De pittoreske baaien, gezellige dorpen en lange stranden maken de Costa Brava daarentegen geliefd bij álle vakantiegangers. Vacansoleil heeft 21 campings aan de Costa Brava, op maximaal 70 kilometer van vliegveld Gerona.

Campings aan de Costa Brava op…

  • maximaal 70 kilometer van vliegveld Gerona (GRO)

#4 Vliegen + camping: Istrië

Vind je Istrië ver rijden? Met het vliegtuig ben je er zo! En de campings in Istrië zijn goed te bereiken vanaf de luchthaven in Pula. In 45 minuten ben je in Poreč, in iets meer dan 30 minuten in Rovinj, en binnen een uur sta je in Novigrad. Een auto huren is wel aan te raden om alle mooie sights van Istrië te ontdekken.

Zoek je een camping die súper dicht bij het vliegveld ligt? Dan ga je naar camping Bi Village. Daar zou je bij wijze van naartoe kunnen lopen! Deze camping ligt namelijk maar 5 kilometer van Pula. Het is een schitterende, bruisende plek, die ook nog eens direct aan een 800 meter lang kiezelstrand ligt. Ook is hier van alles te doen: voetbalclinics, klauteren over het avonturenparcours, avondshows. En dan hebben we het nog niet gehad over alle watersporten die je hier kunt uitproberen: windsurfen, kanovaren, snorkelen en natuurlijk ook gewoon lekker zwemmen, in de 3 grote zwembaden van de camping. ’s Avonds strijk je neer op een terras in het schilderachtige Fazana. En en dag later? Dan ga je op verkenning in Pula of met de boot naar die mooie Brijuni-eilanden.

Camping Bi Village ligt…

  • 10 kilometer van vliegveld Pula (PUY)

Stadje aan de kust in Istrië

#5 Vliegvakantie naar Sardinië

Zeg nou zelf… een autovakantie naar Sardinië, dat is toch niet te doen? Daarom pak je gewoon het vliegtuig naar de camping op dit Italiaanse eiland.

Sardinië is een parel met prachtige natuur, witte stranden en een helderblauwe zee. Op de camping in Sardinië is het strand altijd dichtbij. Een droombestemming voor elke strandliefhebber en surfer! Vlieg je naar de camping op Sardinië? Dan kun je uit 3 luchthavens kiezen: 1 in het noordwesten, 1 in het noordoosten en 1 in het zuiden. Zo is er altijd een vliegveld dicht bij je camping op dit langgerekte eiland. Camping Laguna Blu ligt zelfs maar 6 kilometer van vliegveld Alghero, en camping Capo d’Orso ligt 40 kilometer van vliegveld Olbia.

Voor je vakantie op een van de campings op Sardinië vlieg je naar…

  • Vliegveld Alghero (AHO) – voor campings Laguna Blu, Bella Sardinia en La Foce
  • Vliegveld Olbia (OLB) – voor campings Capo D’Orso en La Tortuga
  • Vliegveld Cagliari (CAG) – voor camping Tonnara

Lees ook het blog 3x campings op een eiland ter inspiratie.

Heldere zee op Sardinië

#6 Flycamp naar Languedoc-Roussillon

Dé trekpleister van Languedoc-Roussillon? De vele meters zandstrand! Maar vergeet de gezellige stadjes, het uitmuntende eten en de prachtige kastelen niet. De 10 absolute top tips in Languedoc-Roussillon lees je in dit blog. En… heb je die campings al gezien? Stuk voor stuk tóp familiecampings. De keuze is er reuze, want in deze populaire vakantieregio heeft Vacansoleil wel 37 campings. En als de rit met de auto je te ver is, kun je prima vliegen naar deze ultieme strandregio van Frankrijk. Er zijn 3 grote luchthavens, meestal op ongeveer 20 kilometer van je camping en maximaal op 60 kilometer van je camping.

Voor je vakantie op een van de campings in Languedoc-Roussillon vlieg je naar…

  • Vliegveld Perpignan (PGF)
  • Vliegveld Béziers (BZR)
  • Vliegveld Montpellier (MPL)

Stad met palmbomen aan zee in Languedoc Roussillon

#7 Vliegen + glamping Côte d’Azur

Flaneren over de boulevard van Cannes, slenteren door de straatjes van Vieux Nice, een terrasje pikken in Saint-Tropez… Dat luxe gevoel houdt niet op als je neerstrijkt op een van je camping aan de Côte d’Azur. Nee, de glamping accommodaties aan de Côte d’Azur zijn subliem. Neem de glamping stacaravans op camping Holiday Green. Gratis wifi, vaatwasser, overdekte veranda en… staat daar nou je eigen privé bubbelbad? Ah, ouí! Als glamping-liefhebber reis je uiteraard in stijl naar je bestemming. Vanaf Eindhoven, Rotterdam en Schiphol vlieg je zo naar Zuid-Frankrijk. Dus…wanneer ga je?

Voor je vakantie op een van de campings aan de Côte d’Azur vlieg je naar…

  • Vliegveld Nice (NCE)
  • Vliegveld Toulon (TLN)
  • Vliegveld Marseille (MRS)

Haven aan de Cote d' Azur

#8 Vliegvakantie naar Toscane

Vliegen naar de camping in Toscane is super easy. Vlieg met een budgetmaatschappij naar Pisa of Florence, neem het ov of huur een auto et voilà… je bent op de camping! En wát voor een camping. Neem Park Albatros, een grote camping maar toch lekker intiem door al dat groen. Met 3 grote zwembaden, 2 tropische lagunebaden, een Virtual Reality Centrum en een uitgebreid animatieprogramma. Het strand? Dat ligt 800 meter verderop. Ook de andere campings in Toscane bereik je lekker snel vanaf de luchthavens van Pisa en Florence.

Voor je vakantie op een van de campings in Toscane vlieg je naar…

  • Vliegveld Pisa (PSA)
  • Vliegveld Florence (FLR)

Terras in Toscaans dorp

Op vakantie met het ov reizen?

Zoek je een camping dicht bij het vliegveld én dicht bij een trein en/of busstation? Kijk eens naar deze lijst: een handig pdf met campings, de dichtstbijzijnde vliegvelden en de afstanden tot het dichtstbijzijnde treinstation en/of busstation.

2 gedachten over “Vliegvakantie naar de camping: top 8 bestemmingen”

  1. Beste
    Is er mogelijkheid om bij jullie een campingvakantie te boeken incl vlucht en transfer naar camping?
    Mvg

    1. Hi Jimmy,
      Excuus voor de late reactie, bedankt voor je vraag. Het is op dit moment helaas niet mogelijk om bij Vacansoleil een campingvakantie te boeken inclusief vlucht en transfer. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

      Groetjes van,
      Sanne van Vacansoleil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *