7 tips ter voorbereiding van je kampeervakantie

Met deze tips ga je goed voorbereid op reis

Heb je jouw vakantie al geboekt? Dan kan de vakantie voorpret en de voorbereiding beginnen. Wéken voor je gaat spoken er allerlei vragen door je hoofd. Wát moeten we allemaal regelen? Kan de auto die lange reis nog aan? Hebben de kindjes genoeg zomerkleren? Ja, wij Nederlanders willen graag alles tot in de puntjes geregeld hebben voor de grote vakantie.
Met deze tips ga je goed voorbereid op weg. Zo zie je niets over het hoofd en kan de vakantie voorpret beginnen!

1. Maak een lijstje met must-see’s en must do’s

Je vakantie staat gepland – mooi! Wat ga je allemaal doen? Welke highlights mogen niet ontbreken? Tip: maak nu al een lijstje met must-see’s en must do’s. Ontdek alvast wat er te doen is in de omgeving en op de camping. Zo bén je al een beetje op vakantie en verheug je je nog meer. Inspiratie nodig? Lees onze blogs en zap door ons inspiratie magazine.

Bekijk ons online magazine eens voor tips

2. Werk met een paklijst. Zo vergeet je niks!

Verblijf je in luxe stacaravan of een tent? Bekijk dan alvast de inventarislijst van je accommodatie. De exacte inventaris kan per camping verschillen! Natuurlijk neem je ook spullen mee vanuit thuis. Wil je niks vergeten, dan biedt de Vacansoleil inpaklijst uitkomst. Sla ‘m op en print ‘m uit. Zo weet je zeker dat je de belangrijkste spullen bij je hebt. Tóch nog iets vergeten? Dan ga je gewoon even naar de winkel op je vakantiebestemming.

Weten wat je meeneemt is één van onze voornaamste tips

3. Tref veiligheidsmaatregelen

Rijden in het buitenland is prachtig. Andere omgeving, andere wegen, andere uitzichten maarrr … andere verkeersregels. In sommige landen is een veiligheidsvest, een gevarendriehoek en/of EHBO-koffer verplichte boordbagage. Draag je een bril? Leg altijd een reservebril in je dashboardkastje. Voorkom buitenlandse boetes en lees voor vertrek alle do’s and don’ts over rijden over de grens.

4. Zorg dat je auto klaar is voor de rit

Het belangrijkste is dat je veilig op je bestemming arriveert. Is jouw auto APK gekeurd en kun je veilig op pad? Of kan de auto beter nog even een onderhoudsbeurt krijgen? Check het bij je garage.

5. Update je navigatie

Navigatie kun je op veel verschillende manieren regelen. Of het nu via je telefoon is of via een TomTom… zorg dat de juiste kaarten beschikbaar zijn. Even updaten voor vertrek.

Zorg dat je auto klaar is voor de reis, één van onze tips

6. Check of paspoorten en andere documenten geldig zijn

Oei, die identiteitskaart of dat paspoort is niet meer geldig. Op gemeentekantoren is het nét voor de vakantie erg druk. Zorg er daarom voor dat je niet in tijdnood komt en verleng tijdig je documenten. Check de site van de Rijksoverheid voor vragen en antwoorden over je paspoort of identiteitskaart.

7. Regel een reisverzekering

Bij een boeking bij Vacansoleil kun je een reisverzekering en/of annuleringsverzekering afsluiten. Zo ga goed verzekerd op reis. We hopen er natuurlijk niet op, maar er kan altijd iets onverwachts gebeuren. Een goede reisverzekering dekt dan de schade.

Een aantal tips om onder andere officiële documenten op orde te hebben

Wist je dat….

  • Je in Frankrijk en Spanje eenvoudig de files bij de tolpoorten kunt passeren? Dat kan met een Bip & Go badge? Kost een beetje, scheelt je reistijd. Zo werkt het: rijd naar de abonnementenpoortjes, scan je badge en voilà … je kunt je route weer vervolgen. De rekening ontvang je achteraf. Ideaal toch?
  • Het in Frankrijk verplicht is voor kinderen tot 12 jaar om een helm te dragen op de fiets? Safety first!
  • Je in Oostenrijk en Zwitserland een Autobahnvignet nodig hebt? Voor sommige regio’s in Duitsland is een milieusticker verplicht.

In Frankrijk moeten kinderen met helm fietsen.

2 gedachten over “7 tips ter voorbereiding van je kampeervakantie”

  1. Super handige tips! Als je naar het buitenland gaat, bijvoorbeeld naar een luxe camping in Tsjechië, dan is het ook handig dat je daar vaak veel kleine dingetjes kunt kopen in de supermarkt als je iets bent vergeten! Gr. Felix

  2. Wat een slimme tip om een paklijst te gebruiken voor een kampeervakantie. Mijn man en ik willen met onze tweejarige dochter voor het eerst kamperen. We gaan een natuurcamping zoeken waar we helemaal tot rust kunnen komen. We zullen een lijst uitprinten, bedankt voor het delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *