Camping La Sirene in Languedoc-Roussillon.

DeChicks: Kampeervakantie in Languedoc-Roussillon

Nina en Elise, bekend van DeChicks.com en Chickslovefood, ging afgelopen zomer samen met hun gezin naar camping La Sirène in Languedoc-Roussillon. Zij geven hieronder de beste tips voor een vakantie met kleine kinderen!

Kamperen met kleine kinderen, zo deden wij het!

Nina en ik werken bijna fulltime met elkaar. Dan denk je misschien: in de vakantie is het even genoeg. Maar nee hoor, wij gaan óók nog met elkaar en onze gezinnen op vakantie. We just can’t get enough! Zo zijn we vers terug uit Argelès-sur-mer, een kustplaatje in Frankrijk tegen de grens van Spanje aan. En wat doe je als je kleine kinderen hebt? Juist, dan ga je kamperen!

Oké, eerlijk is eerlijk: we gingen niet all the way in tenten hoor. Zo ‘kampeerden’ we in twee prachtige mobile homes van Vacansoleil. Wat was het een topweek en wat hebben de kids genoten. Echt, ik heb mijn jongste kind nog nooit zó happy gezien!

DeChicks gingen naar camping La Sirene in Languedoc-Roussillon.

Al onze drie boys waren de hele week in hun element. We hadden dan ook een zalige camping (La Sirène) en zaten dichtbij het strand. En ja, als de kids happy zijn dan zijn de ouders het al snel ook. In de avond voor de mobile home gezellig met elkaar een flesje wijn (en voor preggy Nina een flesje water…), en dat met een potje Yahtzee erbij maakte de ervaring helemaal compleet. Haha, heerlijk, zo’n camping life. Benieuwd hoe wij het kamperen met kleine kinderen hebben aangepakt? Hieronder onze tips.

1. Kies een goede locatie

Klinkt als een inkopper, maar als je nu al opziet tegen 14 uur in een auto, is je gekozen locatie wellicht niet top óf moet je ander vervoer kiezen. Prachtig gebied gespot, maar vooral leuk als je veel wilt hiken en fietsen, maar er is verder niet zoveel te doen? Misschien een beter plan als je 60 bent en de kids niet meer meegaan. Wij vlogen in een kleine twee uur naar Montpellier en reden vanaf daar met een huurauto naar Argelès-sur-mer. Deze rit was ook 2 uurtjes en dat was prima te doen. Daarnaast hadden we dichtbij een prachtig strand, zeker als het warm is, is het toch wel prettig dat je kunt uitwijken naar de zee. Ook reden we zo naar Spanje voor nog meer vertier. We vonden het een toplocatie dus.

DeChicks gingen naar camping La Sirene in Languedoc-Roussillon.

2. Kies een camping die past bij kleine kinderen

De camping La Sirène is een grote camping, met veel kindvriendelijke faciliteiten. Zwembad, gamehal, speeltuin… Kortom een camping met véél mogelijkheden, ook voor de allerkleinsten tot 4 jaar. De mini’s (onze kleinste boys zijn beiden ruim 1,5 jaar nu) vermaakten zich vooral in badjes voor de caravan en in de speeltuin, Samuel van bijna 4 had de tijd van z’n leven op trampolines en ’s avonds bij de shows. Het is fijn als je een camping hebt waar je de hele dag kunt blijven, dat je niet per se erop uit hoeft als je daar een keer geen zin in hebt.

DeChicks gingen naar camping La Sirene in Languedoc-Roussillon.

3. Kies de manier van kamperen die bij je past

Oké, we geven toe, we hebben niet écht gekampeerd. We zaten in compleet ingerichte mobile homes. Als je budget het toelaat en je stiekem geen camping-girl in hart en nieren bent, is dit wel héél erg fijn. Vacansoleil heeft een breed aanbod op verschillende campings. Je eigen douche, eigen toilet, goede bedden, een keuken met alles erop en eraan. Zo wordt kamperen een makkie :). Onze tip: ga gewoon niet back to basic in een tent zitten als je eigenlijk van jezelf weet dat je daar niet gelukkig van wordt. Er zijn natuurlijk ook tussenvormen, huur een vouwwagen of ga voor een ingerichte tent.

DeChicks gingen naar camping La Sirene in Languedoc-Roussillon.

4. Bereid je goed voor!

Als je reist met kleine kinderen, betekent dat simpelweg dat je even goed moet nadenken voordat je de auto of het vliegtuig pakt. Wellicht heb je wat aan deze inpaklijst voor babies, of deze voor peuters. En vergeet ook niet de UV-shirtjes voor tijdens het zwemmen én de tablet met gedownloade filmpjes in het vliegtuig of de auto. Pak genoeg snacks en tussendoortjes in voor de eerste twee dagen. Nina was zelfs dolblij dat ze een oververmoeid kind even een potje kon geven (jep, van huis meegenomen), zodat hij op een avond lekker z’n bed in kon en niet hoefde op te blijven tot we met z’n allen om 20.00u zouden eten. Als je een accomodatie hebt gehuurd via een organisatie, check dan even wat je moet meenemen qua beddengoed en handdoeken!

DeChicks gingen naar camping La Sirene in Languedoc-Roussillon.

5. Let it goo

In Frankrijk eet je croissants en pain au chocolat als ontbijt. En na vier dagen is het misschien te veel van het goede, maar ach who cares? Je mantra: volgende week weer lekker gezond in het ritme :)! Laat vooral veel los, haha, accepteer het als je caravan onder het zand ligt of je kind ver na bedtijd nog in de speeltuin hangt. Het is maar één of twee weken vakantie! En nee, het maakt ook niet uit als hij zijn vieze shirt van gisteren nog eens aantrekt of ineens twee dagen geen fruit eet of zonder te vragen twee toetjes in plaats van één. En ja, kamperen is anders dan in een all-inclusive hotel kamer, dus je zult moeten koken en afwassen. Maar ach, als je lekker go with the flow gaat, is the camping life het leukste wat er is :).

DeChicks gingen naar camping La Sirene in Languedoc-Roussillon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *